Intocht en Sinterklaashuis in Franeker

 

Aankomst Sint in Franeker

Sinterklaas nodigt iedereen uit om hem te verwelkomen! De spanning of sinterklaas op tijd zal zijn loopt altijd een beetje op. Maar er zijn altijd al een paar Pieten die samen met de kinderen de sfeer al flink opvoeren. Hoe harder er wordt gezongen, hoe groter de kans dat sinterklaas om 14:00 uur met de Pakjesboot aanmeert. Wees dus op tijd aanwezig om een mooi plekje aan de kade te krijgen! 

Programma en route

De verwachting is dat tussen 13:40 en 13:50 uur  de Pakjesboot via de Salverdervaart vaart richting de Turfkade. De Pakjesboot met daarop de Sint en zijn Pieten meert tussen 13:50/14:00 uur aan langs de Turfkade.

Rond 14:10 uur zal de Sint vertrekken voor een feestelijke tocht. De intocht gaat via het Leeuwardereind, linkerkant Godsacker, Dijkstraat, Breedeplaats en eindigt bij het Raadhuisplein. Vooraan de stoet loopt de Pietenband zodat iedereen van ver Sinterklaas al hoort aankomen. Het belooft weer een feestelijke stoet te worden. Mocht je niet mee willen lopen in de optocht…. op het Raadhuis zal er muziek uit de boxen klinken door de DJ en natuurlijk zijn er al Pieten aanwezig om jullie op te vangen.

Grote Pietenfeest Raadhuisplein

Tussen 14:30/14:45 uur verwelkomen we Sinterklaas op het Raadhuisplein. Steeds meer kinderen komen naar het Raadhuisplein om mee te zingen met de Pieten. De DJ draait de leukste liedjes en natuurlijk zal de Pietenband niet ontbreken met hun muziek. De Sint zal uiteindelijk vanaf het bordes van het Sinterklaashuis, alle kinderen toezwaaien en de dag afsluiten. Om zo lekker naar binnen te gaan genietend van deze hele dag.

Het Sinterklaashuis

Het is geen geheim meer dat Sinterklaas een eigen huis in Franeker heeft. Het Stadhuis word tijdelijk omgevormd tot een Sinterklaashuis waarbij alles draait rond Sinterklaas en z’n pieten. Het huis van Sinterklaas is niet alleen handig voor als Sinterklaas in Franeker moet zijn, Sinterklaas vindt het ook nog eens super leuk om visite te krijgen als hij een keer vrij is. Daarom stelt Sinterklaas zijn huis af en toe open voor gezellige bezoekjes.

Het huis van Sinterklaas is open op zaterdag 24 november en zaterdag 1 december (toegang gratis)