Het wordt dit jaar een muzikale herfstvakantie in het Natuurmuseum!

In de herfstvakantie werken het Natuurmuseum Fryslân en CityProms samen zodat jij kunt "Dwalen in Klankrijk"! Volg creatieve workshops en geniet van live klassieke muziek.  Je kunt muziek horen, voelen en zien, zelf muziekinstrumenten maken en er achter komen hoe dieren geluid maken.

Muziek heeft alles te maken met geluid en geluid heeft te maken met trillingen. Maar hoe werkt dat nou precies? In de herfstvakantie kom je daar alles over te weten!

Klankrijk, een land waar muziek de boventoon voert

Helaas is in Klankrijk, door een aardbeving, een stuk land afgebroken en afgescheiden van de rest door een woeste zee. De inwoners zijn nu op zoek naar noten zodat ze met notenbalken een brug kunnen bouwen. Maar ze moeten heel veel noten verzamelen en daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken. Kinderen die het museum in de herfstvakantie bezoeken kunnen gaan helpen. Ze gaan in Klankrijk een aantal opdrachten doen die te maken hebben met geluid en zintuigen. Bij elke opdracht kunnen ze muzieknoten verdienen. Al die noten samen zorgen ervoor dat de brug gebouwd kan worden en de inwoners weer bij elkaar komen.

Daarnaast kunnen kinderen in Klankrijk op zoek gaan naar dieren en bijbehorende instrumenten. Verschillende dieren maken op verschillende manieren geluid, net als instrumenten. Je hebt immers blaasinstrumenten, maar ook slag- en strijkinstrumenten. Welk dier en instrument horen bij elkaar? 

Creatieve workshops en live klassieke muziek

De workshops worden verzorgd door CityProms, de organisatie achter het grootste klassieke muziekfestival van het Noorden.

Samen met saxofonist Christiaan van der Weij gaan kinderen op zoek naar natuurgeluiden in muziek en tijdens de workshop Klinkende Lepels kunnen kinderen proeven welke verschillende smaken muziek kan hebben.  Ook mogen ze samen met violist en geluidskunstenaar Jacob Plooij muziekinstrumenten maken van afval. Voor meer informatie op de foto

Praktische informatie:

De herfstvakantie duurt in het natuurmuseum van zaterdag 12 t/m zondag 27 oktober, in deze periode kan Klankrijk bezocht worden.

De workshops vinden plaats in de week dat het noorden vakantie heeft namelijk van zondag 20 oktober t/m zaterdag 26 oktober. Vrijdag 25 oktober is Coole Kidsnacht, het museum is dan extra geopend van 17.00 tot 21.00 uur