Een week vol activiteiten over de natuur!

Dit jaar is ‘kringloop’ het thema van de Gaasterlandse Natuurweek.

Zondag 20-10-2019:

De Groene Markt - Hét festival voor het hele gezin in het Rijsterbos!
Vanaf 11:00 tot 16:00 uur @Rijsterbos , Marderleane, Rijs

Maandag 21-10-2019: 

๐Ÿงน Jongerenactiviteit: Beach Clean Up!
Zwerfafval op te ruimen langs de IJsselmeerkust! Help je mee? De start is bij de bus van It Fryske Gea aan de Wieldyk in Mirns. De activiteit is bedoeld voor jongeren van 13-88 jaar, opgave is gewenst via deze website en deelname is uiteraard gratis.
Vanaf 09:30 tot 12:15 uur @Wieldyk, Mirns

๐Ÿ„ Paddenstoelenexcursies 
De excursie wordt georganiseerd door Natuurmonumenten. Opgave is noodzakelijk via deze website. Deelname is gratis! Start om 10:00 of 14:00 uur bij het kruispunt Hege Bouwen/Griene Singel in Nijemirdum

๐Ÿ‚Het Natuurkringloop-spel  - van 13:30 tot 15:30 uur &

๐Ÿธ Expeditie 'Waterbeestjes'- van 14:00 tot 16:00 uur
De kindermiddag is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. Meedoen is gratis, opgave is noodzakelijk en kan via deze website. Aangezien de expeditie rondom het water plaats vindt is een zwemdiploma en/of begeleiding verplicht. Locatie: @Rijsterbos, Marderleane, Rijs

Op dinsdag 22-10-2019 is het Sportieve outdoordag!

In bos Elfbergen staat een parcours uitgezet met uitdagende hindernissen, waaronder wateroversteken, klim- en klauterelementen, enz. Je start of eindigt met een boogschietworkshop bij kapschuur van Staatsbosbeheer. 
De outdoordag is bedoeld voor jong en oud vanaf minimaal 6 jaar. Kinderen onder de 13 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene. De kosten bedragen € 10,- p.p. dit bedrag graag contant voldoen bij de boswachter voorafgaand aan de activiteit.
De start is bij de natuur Schuur Gaasterland, Houtwal 2, Oudemirdum. Je kunt uit verschillende starttijden kiezen, reserveer nu!

Woensdag 23-10-2019 

๐ŸŒ™ Poppentheater: Jinky's Mikmak speelt de voorstelling 'Waar is de maan gebleven?' - om 11.00 en 14.00 uur
Wil jij weten waar de maan gebleven is? Reserveer dan snel! De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 7 jaar (en voor iedereen die het leuk vindt). De kosten zijn € 5,00 per persoon (volwassenen betalen ook). De voorstelling wordt gespeeld in de Kapschuur van It Fryske Gea, achter de Marderleane 2 in Rijs. Reserveer een plekje voor de voorstelling via: https://gaasterlandsenatuurweek.nl/activiteiten/

๐ŸŒ’ Beleef de nacht – Dropping in de Gaasterlandse bossen! - starten om 17:30 of 19:30 uur
Je wordt in kleine groepjes weggebracht naar een bepaald punt en daar start je met een een fototocht om zo bij je eerste waypoint te komen. Waypoint? Ja, want je gaat de tocht aansluitend vervolgen met een GPS-apparaat. Hiermee ga je een tocht lopen waarbij je onderweg verschillende opdrachten moet doen om zo je volgende coördinaat te verdienen. 

Donderdag 24-10-2019:Het is Wilde Buiten Dag!

Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ga de challenge van OERRR aan! Kom samen met je ouders naar dit superstoere gratis event. Wordt boswachter van OERRR!!

Vrijdag 25-10-2019

๐Ÿœ Bodemdiertjesonderzoek met de boswachter van Staatsbosbeheer
Ga je mee op onderzoek? &
๐ŸฆŠ Levend Dieren Stratego in bos Elfbergen
Speel je mee?  Als er na het spel nog genoeg tijd is gaan we hutten bouwen. 

De activiteit is bedoeld voor kinderen van 8-13 jaar en de kosten zijn € 2,50 per kind, ouders gratis. Dit bedrag graag contant betalen aan de boswachter voorafgaand aan de activiteit. Geef je dan op via deze website. A.u.b. alleen het aantal kinderen opgeven. De activiteit begint vanuit de Natuurschuur van Staatsbosbeheer, Houtwal 2 in Oudemirdum.

๐Ÿ”ฆ Coole Kidsnacht bij Bezoekerscentrum Mar en Klif!
In het donker door het Bezoekerscentrum heen? Spannend, maar ook heel cool! Zeker met al die opgezette beesten ... Of kruipt daar nu toch iets? Ontdek dat zelf! Je mag langs komen tussen 17:00 uur en 21:00 uur.

De Gaasterlandse Natuurweek, een week vol activiteiten in en over de natuur! Duurzaam, groen, actief en educatief voor jong en oud.

Het complete overzicht van alle activiteiten (ook voor volwassenen) vind je op de website: https://gaasterlandsenatuurweek.nl/activiteiten/