Wat te doen met kerst 2020

Hoe komen we de feestdagen en de kerstvakantie door?

Hoe gaan we dit jaar met de kinderen Kerst vieren in Corona tijd? Vanwege alle regels die het verspreiden van het corona virus tegen moeten gaan, moet de horeca helaas in de decembermaand ook nog gesloten blijven. Dus uiteten met de Kerst of in de kerstvakantie kan dit jaar helaas niet. Kerst vieren zal dit jaar voornamelijk in en rondom huis gebeuren, met het eigen gezin.

Maak er thuis een mooi Kerstfeest van met de kinderen

Al voordat Sinterklaas in het land was keek ik er al naar uit om het huis om te toveren tot een  kerstshow met veel glitters en lichtjes, maar ik heb netjes gewacht tot de goedheiligman het land weer uit was! En toen direct alle kerstversiering van zolder gehaald! We gaan, op een rustig moment, nog even bij de mooie kerstshows in groencentrum Witmarsum en bij Tuindorado in Drachten kijken. Bij beide tuincentra kun veilig kerstshoppen. De kerstshows zijn nu nog ruimer opgezet dan andere jaren. En je kunt natuurlijk ook wat nieuwe kerstdecoraties online bestellen.

Bestel een heerlijk kerstdiner online!

Wil je de horeca steunen in de decembermaand? Bestel dan een afhaal of bezorg Kerstontbijt, lunch, brunch of Kerstdiner voor thuis. Scheelt je ook veel stress en gedoe in de supermarkt en thuis in de keuken! Hier vind je de lekkerste kerstmenu's voor thuis, inclusief lekkere gerechtjes voor de kinderen!

Kerstmenu tips voor kids

Wat te doen in de kerstvakantie - leuke kinderuitjes in coronatijd

 

1. Kijk samen een leuke kerstfilm 

In de bioscopen 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om thuis een filmmiddagje te houden! Lekker op de bank samen naar mooie kerst (animatie) familiefilm kijken. Dat kan tegenwoordig ook gewoon wanneer het jouw uitkomt, i.p.v. wanneer die ene leuke film op tv komt. Er zijn heel veel on demand streaming diensten zoals Netflix, Pathé thuis en Disney+. Daardoor is er natuurlijk ook super veel keuze, we maakte een  een tip lijstje voor je: go-kids.nl/blog/leuke-kerstfilms-voor-kinderen-en-families

2. Kerstknutsels maken

Je hoeft natuurlijk niet alle kerstversieringen voor thuis te kopen, dit kun je ook zelf maken, samen met de kids! Of knutsel eens wat leuks voor beppe (oma), pake (opa), een eenzame buurvrouw of iemand anders die wel een opsteker kan gebruiken! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken?  Check dan deze gastblog van Jolanda van Jojo Kinderfeestjes met Kerstknutsel tips en inspiratie: go-kids.nl/blog/kerst-knutselen-met-kinderen-5-creatieve-tips

3. Maak een wandeling

Even eruit! De de natuur in of juist een leuke stadswandeling! Ga in Leeuwarden opzoek naar de Miniature People! Deze stadswandeling is echt super leuk voor kinderen: go-kids.nl/Stadswandeling-voor-kinderen-Miniature-People-route-Leeuwarden

Of ga hertjes kijken bij het Koepelbos, vogels spotten in het Drents Friese Wold of duiken jullie het Speelbos Sparjebird in waar je na afloop een heerlijke kop chocomelk kunt (af)halen?

 

4. Leuke binnen uitjes voor gezinnen  

  • Probeer te ontsnappen uit de Escape Room in Sneek!
  • Speel een potje glowgolf bij Level XL (waar je ook nog kunt laser gamen, een escape room kunt doen en lekker eten mee naar huis kunt nemen!)
  • Beleef de winterdroom in de in Orchideeën Hoeve

5. Duik samen met de kids de keuken in!

Lekker samen koekjes bakken of alvast oefenen om de mooiste Kerst cupcakes te maken! In het Heel Holland Bakt Kinderbakboek vind je de allerleukste bakrecepten om voor en mét kinderen te maken.

Met het Laura's Bakery Kinderbakboek kun kinderen vanaf 7 à 8 jaar zelf aan de slag, onder toeziend oog van een ouder/ verzorger natuurlijk. Het boek bevat 30 stap voor stap recepten voor kinderen.

 

 

 

Log In