Winterdroom in Orchideeën Hoeve 

Maak je klaar voor de ultieme WinterDroom! Van 7 t/m 26 december 2019 verandert de Orchideeën Hoeve in een magische winterwereld vol bijzondere ontmoetingen, spectaculaire kerstdecors en duizenden twinkelende lichtjes.

Dwaal overdag van droomwereld naar droomwereld en warm jezelf op tussen talloze bijzondere bloemen, planten en dieren. Shop op de knusse kerstmarkt, geniet van winterse lekkernijen en sluit natuurlijk jouw bezoek af met een magisch bezoek aan één van de elf kaarsjesavonden. WinterDroom, het overdekte winterspektakel dat je niet mag missen!

Kerstmarkt

Van 7 t/m 23 december 2019 beland je na een magische wandeling door het park in het kloppende hart van ‘WinterDroom': de kerstmarkt. Struin langs de veertig kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte producten kun je lekker bijkomen in het serre-restaurant of op het horecaplein met een warme chocomel of een goedgevulde kop erwtensoep.

De kerstmarkt is net als onze winkel en ons restaurant gratis te bezoeken. Een entreebewijs voor het park is dus niet noodzakelijk voor een bezoek aan de kerstmarkt.

Magische wandeling

Maak tijdens WinterDroom een magische wandeling door het tropische park, waar de koude winterdagen heerlijk warm aanvoelen! Duizenden lampjes, romantische fonteinen en gloednieuwe lichteffecten toveren elke tuin van de Orchideeën Hoeve om in een droomwereld waarin je niet uitgekeken raakt.

Van droomwereld naar droomwereld

Volg de prachtige routes door het park en laat bloemen, vlinders en flamingo’s jouw winterdroom inkleuren. Strijk neer onder de prachtige bloemenhemel van de ‘Zwevende’ Bloementuin, ontmoet de stokstaartjes in hun gloednieuwe verblijf en bewonder de prachtige natuurexpositie ‘Beauty of Nature’.

Voor de kids

Voor de (klein)kinderen is winter in de tropen meer dan gezelligheid en sfeer. De jungletuinen zijn een blijvende uitdaging waar je van alles kunt beleven. Ga samen op avontuur met de junglespeurtocht, laat ze een wens doen in het wensprieeltje, kom lekker ravotten in de waterrijke speeltuin en wie weet ontmoeten jullie wel een kerstelfje tijdens de ‘Jungle All The Way-show’.

Tip: Op 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22 en 23 december 2019 wordt het hele park vanaf 16:30 uur verlicht met duizenden echte kaarsjes, lampjes en lantaarns.

Kaarsjesavond (open tot 21.00 uur)

De magische kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van ‘Winterdroom’ in de Orchideeën Hoeve. Op za. 7, zo. 8, do. 12, vr. 13, za. 14, zo. 15, do. 19, vr. 20, za. 21, zo. 22 en ma. 23 december 2019 steken onze elfjes om 16.30 uur duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan en is het park geopend tot 21:00 uur.

De kaartverkoop is inmiddels gestart en voor het eerst limiteert de Orchideeën Hoeve het aantal bezoekers per twintig minuten. Bij de aanschaf van een kaarsjesavondticket kun je kiezen uit diverse aanvangstijden, zodat iedereen op zijn eigen tijd rustig de lichtjesroute kan volgen.

Lichtspektakel

Een bezoek aan Kaarsjesavond is een hartverwarmende belevenis. De sfeer is dit jaar magischer dan ooit dankzij extra veel mystieke spots, romantische fonteinen en een gloednieuwe lichtshow. Zodra je het park binnenstapt hoor je de livemuziek, voel je de heerlijke warmte en word je betoverd door het verlichte avondleven in de tuinen.

Bewonder de nachtvlinders die rustig door hun verlichte paradijs fladderen, ontdek dat papegaaitjes zelfs in de schemer hun cupje nectar kunnen vinden en droom tussen 18:00 en 20:00 uur weg in de ‘Zwevende’ Bloementuin bij de prachtige klanken van kerstkoren.