De herfstvakantie staat weer voor de deur en is altijd een mooie gelegenheid om erop uit te gaan met het gezin! Welke leuke herfstvakantie uitjes jullie kunnen gaan doen in deze herfstvakantie lees je in dit artikel. Avonturiers en ontdekkers opgelet, want de keuze is weer reuze deze herfstvakantie in Flevo!

Orchideeën Hoeve

Tijdens de gehele herfstvakantie is het griezelen geblazen in de Orchideeën Hoeve. Altijd al eens willen weten hoe de huid van een slang aanvoelt? Wanneer je een echte avonturier bent kun je samen met Freek Duck op ontdekkingstocht door de jungle. Ben jij avontuurlijk genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Doordat de Orchideeën Hoeve geheel overdekt is hoef je je niet druk te maken om de weersomstandigheden. Zelfs met slecht weer kun je hier zonder zorgen genieten van een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Avontura Dronten

In het indoor speelparadijs Avontura te Dronten kun je terecht voor uren speelplezier voor alle kinderen en staat tevens garant voor een leuk herfstvakantie uitje voor het hele gezin. Er zijn veel speelpleinen die elk over een eigen thema beschikken, waardoor er zelfs voor de allerkleinsten leuke activiteiten zijn.

Het grootste speelparadijs van Dronten biedt een hoop leuke activiteiten aan en er dus ook zeker genoeg te doen. Het sportplein en het klauterplein zijn twee zeer geliefde pleinen, maar daarnaast kunnen echte waaghalzen zich ook prima vermaken op één van de extra hoge trampolines. Elke kinderdroom zal daarnaast uitkomen op het raceparcours en het bouwplein.

Flevonice

Bij Flevonice kun je tijdens de herfstvakantie terecht voor leuke uitjes. Zo is er op het park het Funpark 4 Kids waar kids zich kunnen vermaken in de gigantische speeltuin met onder andere een grote glijbaan, trampolines en een verkeersplein waar je lekker kunt skelteren. Voor de iets grotere kinderen is het mogelijk om te drift karten. Dit kan wanneer je minimaal 1 meter en 40 centimeter groot bent. Na alle inspanning kun je na de drukke dag weer wat energie vergaren in het restaurant op het park.

Kabouterweken Staatsbosbeheer

Tijdens de Kabouterweken van Staatsbosbeheer kun je op verschillende locaties in Flevoland genieten van de natuur en de prachtige invloeden die de herfst op de natuur heeft. Zo kun je bij het buitencentrum Oostvaardersplassen en het buitencentrum Almeerderhout onder andere knutselen, bosavonturen beleven, paddenstoelen zoeken of speuren naar sporen. Wie weet wat voor sporen je tegenkomt en naar welke dieren dat zal leiden? Wie weet kom je wel bij een edelhert terecht!

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Wanneer je pannenkoeken gaat eten in pannenkoekenhuis Hans & Grietje dan zul je bij aankomst al versteld staan van de locatie. Hier kun je het sprookje van Hans & Grietje zelf beleven en hoe slecht het weer ook kan zijn in de herfstvakantie, binnen in het pannenkoekenhuis zul je altijd smikkelen van de overheerlijke pannenkoeken. Uiteraard zal dit niet ongestoord verlopen met alle gebeurtenissen tijdens het eten. Zo wil de heks nog wel eens de wasmachine aanzetten terwijl jullie zitten te eten, waardoor er overal zeepbellen zijn.

Sinds korte tijd kun je nu ook spelen in De Grote Snoeptoren. Met twee glijbanen, een kleine klimwand en mysterieuze verborgen gangetjes kun je je hier wel uren vermaken. Een pannenkoek eten bij Hans & Grietje is dus een hele ervaring en het is aan te raden om enkele uren voor de pannenkoeken al bij het pannenkoekenhuis te arriveren, zodat je alles op je gemak kunt bekijken en alle speelgelegenheden lekker kunt verkennen. Om de dag daarna fantastisch af te sluiten met pannenkoeken!

Batavialand

Zaterdag 20 oktober vindt in Batavialand de Piratendag plaats. De werf van Batavialand wordt op deze dag omgetoverd tot een waar pirateneiland, op deze dag kunnen zowel ouders als kinderen zich vermaken met verschillende uiteenlopende activiteiten. 

Kinderen kunnen zich opmaken om te helpen bij de bevrijding van het schip de Batavia die bezet zal zijn door ‘slechte piraten’, inclusief kanongebulder. Uiteraard kun je op deze dag ook de werf verkennen en ontdekken wat voor ambachtelijke werkzaamheden er allemaal worden uitgevoerd.

Bounty Schip

Het zeilschip Bounty ligt in de Bataviahaven en er kan een leuk familieuitje van worden gemaakt. Wat dacht je van een zeiltocht naar het indrukwekkende forteiland Pampus of een piratenfeest met een Jack Sparrow look-a-like? Doordat het Bounty Schip contacten heeft met diverse hotels is het ook mogelijk om een zeiltocht te combineren met een overnachting in een andere plaats. Zo stap je in Lelystad op en slapen jullie bijvoorbeeld in Amsterdam, Volendam, Hoorn of Enkhuizen. Wanneer je naar Batavialand gaat zie je het zeilschip al bijna liggen en, of je er nu mee op zeiltocht gaat of niet, het is hoe dan ook een mooie bezienswaardigheid.

Walibi

Het welbekende attractiepark in Biddinghuizen sluit in de winter haar deuren weer. De herfstvakantie is de ideale gelegenheid om nog even naar Walibi toe te gaan voor de deuren weer maandenlang gesloten zullen blijven. Walibi is vooral leuk voor de sensatiezoekers die langer zijn dan 1 meter 40, dit aangezien je vanaf deze lengte alle attracties en achtbanen in mag. Uiteraard zijn er in het park ook genoeg kindvriendelijke attracties waar je met iets kleinere kinderen gewoon in kan. Op de website van Walibi is per attractie en ride te vinden wat de minimale lengte is om in de attractie of ride te mogen.

Aviodrome

Tijdens de herstvakantie is er veel te beleven in het Luchtvaart – Themapark Aviodrome in Lelystad. Aviodrome beschikt over een ruime collectie die de mooiste juwelen bevatten uit de geschiedenis van de luchtvaart. Zo kun je hier goed de verschillen zien tussen de eerste houten vliegtuigen van ruim 100 jaar oud en de grote aluminium vliegtuigen die tegenwoordig gebruikt worden. Je kunt hier een leuke speurtocht doen, spelen op één van de speelplekken en uiteraard mag je ook vliegtuigen van binnen bekijken.

De Space Academy is het thema van deze herfstvakantie waar je alles leert over de ruimtevaart. Bij binnenkomst ontvang je het opleidingsboekje, aan jou de taak om op alle vragen het antwoord te vinden en alle stempels in je opleidingsboekje te verzamelen. Wanneer dit gelukt is ben je afgestudeerd aan de Space Academy. Als ruimtevaartlegende kun je direct je felbegeerde ruimtebrevet mét stoere Space Academy Button in ontvangst nemen.

Ballorig Lelystad

Bij Ballorig in Lelystad kun je ook tijdens de herfstvakantie terecht voor onbeperkt speelplezier. Voor de allerkleinsten organiseert Ballorig peuterochtenden. Kinderen van 0-1 jaar kunnen dan veilig spelen zonder rond rennende kinderen om zich heen. Diverse toestellen hebben daarnaast een creatieve uitwerking op kinderen. Het ene speeltoestel is goed voor de ontwikkeling van de evenwichtsorganen en op het andere speeltoestel ontwikkel je je motoriek zeer snel. Volop beweging voor kinderen bij Ballorig Lelystad waar het weer geen invloed op het speelplezier heeft, aangezien dit kinderspeelparadijs overdekt is.


Hopelijk wordt het met deze 10 tips een succesvolle herfstvakantie! Kijk voor het complete aanbod aan herfstvakantie uitjes Flevoland in de agenda.