In een museum kunnen kids op een speelse wijze allerlei interessante geschiedenis en wetenswaardigheden over de jonge provincie Flevoland ontdekken. Ontdek leuke en kindvriendelijke musea in Flevoland. Flevoland is misschien niet de provincie met veel musea, maar we hebben er toch een paar leuke musea  gevonden en die de moeite waard zijn.

Museum voor kinderen in Flevoland

Tegenwoordig mogen kinderen in een museum steeds meer zelf ontdekken. Dingen aanraken, bekijken en uitproberen. Super leuk voor ze om zo spelenderwijs over cultuur, techniek, natuur en wetenschap van alles te ontdekken.

Batavialand

Erfgoedpark Batavialand - Lelystad

Batavialand ligt op een toepasselijke plek: aan het Markermeer, bij  Lelystad. Batavialand heeft een binnen- en een buitenlocatie. Buiten vind je de werf, met aan de steiger de beroemde replica van VOC-schip Batavia. Het museum verrast je met maritieme tentoonstellingen, presentaties en doe-dingen voor de jongste bezoekers. Batavialand biedt het hele gezin een leuk, leerzaam en interactief dagje uit.

Batavialand ->

aviodrome

Luchtvaartmuseum Aviodrome - Lelystad

Bij Aviodrome in Lelystad ontdek je alles wat met luchtvaart te maken heeft. Er zijn wel meer dan 100 vliegtuigen. Bekijk het eerste vliegtuig, maar ook een Boeing 747 of een Dakota, Fokker of Spitfire. In dit museum kun je piloot of stewardess worden. Er is veel te doen voor jong en oud. Zo kun je zelf vliegen in de flightsimulator of een echte rondvlucht maken. Test je zenuwen tijdens de 4D-film Skymania.

Aviodrome ->

schokland

Museum Schokland - Schokland

Museum Schokland, in de Noordoostpolder in de buurt van Urk en Emmeloord,  is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven! Kids kunnen in het museum hun kennis over ijstijddieren testen of een paalworm van heel dichtbij bekijken. Of zij gaan aan de slag als dijkbouwer of archeoloog. Bijzonder is de interactieve zandbak, waar bezoekers een eigen landschap kunnen bouwen.

Schokland ->

mec museum

MEC museum - Dronten

Het Mechanisch Erfgoed Centrum ligt in Dronten. Een museum met een grote diversiteit. Je komt er van alles tegen, zoals historische locomotieven, stoommachines, verbrandingsmotoren  tot naaimachines, speelgoed, oude gereedschappen en een grote collectie landbouwwerktuigen! Op de open dagen worden er motoren en machines opgestart, de derde zaterdag van de maand is het stoomdag op het museum( niet in de winter) dan zijn diverse stoommachines zonder stoom te bewonderen. 

M museum

Kunstmuseum M - Almere

M. is een museum voor immersieve kunst en landschapskunst, kunst die overal om je heen is. M. daagt je uit, betrekt je en maakt je onderdeel van de kunst, met al je zintuigen. De thuisbasis is het M. Punt in Almere Hortus. Hier op het oude Floriadeterrein vind je het paviljoen.

M ->