De mooiste tijd van het jaar is weer bijna aangebroken, Kerst! Het is mooi om te zien dat er ook dit jaar weer veel diversiteit is. Ga je uit eten met Kerst 2018? Of bekijken jullie liever al het moois op de verschillende kerstmarkten in Flevoland? Het diverse aanbod maakt dat je je optimaal kunt voorbereiden op de (witte) kerstdagen. Met dat heerlijke kerstgevoel moet het dus wel goed komen dit jaar! Lees snel verder wat er allemaal te beleven is op de kerstmarkten in Flevoland.

Benieuwd wat leuk is om met Kerstmis cadeau te doen? Lees dan dit blog eens met leuke cadeautips voor kerst: https://go-kids.nl/flevo/blog/kerstcadeaus-2018-wat-is-leuk-om-te-kopen

Kerstmarkten Flevo

Door heel de provincie heen zijn komende maand kerstmarkten te vinden. Eten, drinken, muziek en dans en bovenal: Gezelligheid! De verschillende kerstmarkten van Flevoland hebben we voor je op een rij gezet. Neem voor een beknopt overzicht en de exacte tijden even een kijkje in de agenda.

Kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve

In het mooie Luttelgeest kun je van 7 december 2018 t/m 23 december 2018 terecht voor een uitgebreide kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve. Na een bezoek aan de tuinen van de Orchideeën Hoeve kom je terecht in het kloppend hart van ‘Winterdroom: de kerstmarkt’.

Op de meeste dagen komen er om 17:00 kerstelfjes tevoorschijn om duizenden lampjes en kaarsjes te ontsteken in het park. Ook op Eerste en Tweede Kerstdag draait de droommachine in de Orchideeën Hoeve maar door. Start je kerstdag goed in de jungletuinen van de Orchideeën Hoeve of neem je familie gezellig mee voor de uitgebreide kerstbrunch om 10:30. Beide kerstdagen is de Orchideeën Hoeve open van 10:00 tot 18:00.

Bekijk deze kerstmarkt in de agenda.

Winter in de Vesting Elburg

De prachtige, monumentale binnenstad van Elburg gaat op vrijdag 14 en zaterdag 15 december weer terug in de tijd. Honderd jaar om precies te zijn! Ondernemers en bewoners van de Vesting zullen je verwelkomen en alle gezellige straatjes, de smalle steegjes en de mooi gerenoveerde panden en gevels ademen de sfeer uit van honderd jaar geleden. Voorstellingen, dans, zang en muziek; kortom, één en al nostalgie in Elburg! 

Bekijk deze kerstmarkt in de agenda.

Lichtjestour Dronterland en Winter Fair Biddinghuizen 2018

Stichting De IJsvogel (Biddinghuizen), De Klokbeker (Swifterbant) en STADronten organiseren 14, 15 en 22 december 2018 de jaarlijkse kerstmarkten in het Dronterland. Naast de verschillende kraamhouders op de Winter Fair in Biddinghuizen op 14 december, zullen ook verschillende verenigingen en stichtingen zich voorstellen. 

Het kan niet anders dan dat het weer een heel gezellige kerstmarkt wordt in Biddinghuizen in 2018. Van kerstversiering tot sieraden en van bloemen tot aan kerstkaarten. Natuurlijk ontbreken ook de optredens niet van verschillende koren, glühwein én warme chocolademelk.

Bekijk deze kerstmarkt in de agenda.

Op 15 december zullen de trekkers zich weer in Swifterbant verzamelen voor wederom een prachtige route door het dorp. Nog tijdens de tour zal er een spectaculaire stuntshow te zien zijn, goed opletten dus!

De slotfinale zal plaatsvinden op zaterdag 22 december. De Flevo-Scouts zullen dan het Vredeslicht weer naar Dronten brengen. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker zal vervolgens het licht op het monument ontsteken. Voor de Flevo-Scouts is dit het 55 jarig jubileum en dat sluiten ze traditioneel af met de boerenkoolmaaltijd. Uiteraard is er voor de deelnemers ook een warme maaltijd geregeld.

De vrijwilligers van STADronten staan klaar in de tent met warme chocolademelk en koffie. Om 18:15 zal er een spectaculaire vuurspuwshow gegeven worden, deze was vorig jaar in Biddinghuizen en Swifterbant te zien. De afsluiting heeft wat te beloven aangezien dit strikt geheim wordt gehouden!

Bekijk het programma van Dronten in de agenda

Kerstmarkt Lelystad: De Lelystadse Kerstmarkt 2018

De kerstmarkt van Lelystad met kramen in kerstsfeer, gezelligheid, foodtrucks, bars, gezellige sfeerkoren, muziek en natuurlijk een speciaal kidsgedeelte. Tijdens de Lelystadse Kerstmarkt 2018 zal ook de Santa Run plaatsvinden. 

Een fun run waar je aan mee kunt doen om het goede doel te sponsoren en natuurlijk om te laten zien hoe snel je bent in een kerstmannenpak! De Lelystadse Kerstmarkt is op 15 en 16 december open van 13:00 tot 20:00 en gratis te bezoeken.

Bekijk deze kerstmarkt in de agenda.

Kerstfestijn Zeewolde

Laat je op verrassen door allerlei leuke en spannende activiteiten die echt bij de winter passen. De organisatie van de kerstmarkt in Zeewolde is in handen van Puur Zeewolde, puur plezier, Winterworld en Vereniging Centrum Ondernemers. Een evenement dat je niet mag missen, zo vlak voor de kerstdagen. 

Bekijk deze kerstmarkt in de agenda.

Kerst in Oud Kampen

Op zaterdag 22 en zondag 23 december 2018 staat de historische binnenstad van Kampen weer twee dagen lang in het teken van het openlucht theaterfestival 'Kerst in Oud Kampen'. Een groot deel van de binnenstad wordt gebruikt als theater; op podia, op straat, in gezelige buurtjes en stegen en in de etalages. 

Allerlei theatergezelschappen en de kinderen van musicalschool Ventura, zorgen voor spetterende, ontroerende, indrukwekkende en humoristische voorstellingen. Er wordt gezongen, gedanst, muziek gemaakt en kinderen tonen zich heldhaftige en behendige acrobaten. 

Bekijk deze kerstmarkt in de agenda.

Heb je nog een leuke aanvulling op deze kerstmarkten in/rond regio Flevo? Laat het ons weten op Flevo@Go-Kids.nl.