Een dagje uit met tieners? Best een uitdaging... er komt een tijd dat je kind niet meer te porren is voor die mooie speeltuin of die grote kinderboerderij. Kleine kindjes worden groot! Zeker vanaf het laatste jaar op de basisschool moet je van goede huize komen om ze enthousiast te maken voor een leuk uitje met het gezin. Eindeloos bankhangen, TikTokken, tutten in de badkamer en gamen zijn hun nieuwe hobby's.

Leuke culturele uitjes met of voor je puber

Gelukkig is er ook voor tieners genoeg te doen en krijg je ze echt wel van die bank af en leggen ze zelfs af en toe de telefoon even weg. Wat dacht je van een cultureel uitje? Dat hoeft écht niet saai te zijn... maar noem het vooral niet 'cultureel' naar je pubers toe 😘!

Lees verder na deze tips

Of je nu op zoek bent naar een leuk cultureel uitje voor je puber die met zijn/haar vrienden of vriendinnen wat wil gaan doen of je wil als gezin wat leuks ondernemen, wij hebben allerlei tips voor je verzameld. 

Uitjes op Go-Kids.nl

Heel veel uitjes die je hieronder vindt, zijn te vinden op de pagina's van Go-Kids. Kies de regio waar jij een leuk uitje zoekt en vind de leukste plekjes! je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk filteren op leeftijd 9-12. Veel van deze uitjes zijn ook heel geschikt voor de iets oudere tieners. 

Kies je regio >

Go-Kids tieners

En wist je dat er nu ook een Go-Kids app is? Alles lekker bij de hand in een app op je telefoon. De app heeft ook een aantal voordelen. Lees hier meer info over de app.

Go-Kids APP >

Culturele uitjes met pubers

Naar de bioscoop, het museum of het theater, ook met oudere kinderen is dit heel leuk om te doen. Gelukkig zijn er genoeg voorstellingen en locaties die speciaal voor deze doelgroep heel leuk en interessant zijn. 

Bioscoop

Een bezoekje aan de bioscoop is altijd een goed idee. Wat lekker te eten en drinken mee en een heerlijke stoel, gelukkiger kan je een puber niet maken. Bij Pathé en Kinepolis zijn altijd wel leuke films te zien. En dat hoeven natuurlijk niet de kinderfilms te zijn... die vinden jouw pubers vást niet meer cool. Gelukkig zijn vanaf een jaar of 12 ook veel films voor volwassenen erg leuk om samen van te genieten. 

Musea

Naar het museum met kinderen, tegenwoordig is dat een heel populair uitje. Musea zijn vaak helemaal ingericht op bezoek van kinderen. Vaak is het museum te ontdekken met een speurtocht en deze speurtochten zijn vaak ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Ook voor de oudere kinderen dus leuk om te doen. 

Museum Special

Vergeet vooral de telefoon niet mee te nemen naar het museum want er zijn veel musea in Nederland heel Instagramwaardig. Er zijn zelfs musea te vinden die hier helemaal op ingericht zijn. Daar krijg je je puber zeker heen! 

Musea deals

Foto experience

Tieners zijn dol op selfies maken en die moeten natuurlijk op hun Instagram, TikTok of Snapchat. Er zijn nu zelf speciale foto studio's die dit aanbieden.  Je kunt hier (te) gekke foto's maken die echt super leuk zijn voor hun socials.  Dit is een keer wat anders dan een standaard familiekiekje, want dat vinden pubers opeens heel stom. Zo'n foto experience is ook erg leuk als gezinsuitje en het is gegarandeerd heel veel lol samen.

Crazy Selfie met korting!

tiener foto's Go-Kids

Kastelen

Nederland kent veel prachtige kastelen en veel van deze kastelen zijn te bezoeken wat een aanrader is met oudere kinderen. Vaak kan je het kasteel door met een speurtocht en regelmatig zijn er leuke activiteiten voor kinderen waarbij tieners zeker niet worden vergeten. Ga samen jaren terug in de tijd!

Go-Kids tieners

Theater

Naar het theater met je tiener, misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een leuk uitstapje maar er is in de Nederlandse theaters genoeg te zien dat ook oudere kinderen kan boeien. Ze komen op een leeftijd dat ook zij genieten van een cabaretvoorstelling, muziek of een mooie dansuitvoering. 

Theater- en showtickets met korting!

Festivals en concerten

Pubers luisteren graag muziek en wat is er dan leuker om samen naar een festival of concert te gaan. Zeker in het zomerseizoen zijn er genoeg grote en kleine festivals en concerten te vinden die heel leuk zijn om samen te bezoeken. 

Go-Kids

Uitjes op Go-Kids.nl

Ben je enthousiast geworden van al deze leuke tips? Kijk dan snel waar je bij jou in de buurt terecht kan en ga op stap je puber!

Alle uitjes! >

 

Log In