7 creatieve manieren voor het uitpakken van cadeautjes met Kerst

Het uitpakken van de cadeautjes tijdens de Kerstdagen in 10 minuten voorbij? Niet met deze creatieve manieren om de cadeautjes uit te pakken. Wij hebben een aantal leuke manieren voor jullie op een rijtje gezet. Hierdoor wordt het uitpakken van de cadeautjes een gezellige gezinsactiviteit.

1. Cadeautje speurtocht
2. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, wie mag een cadeautje uitpakken
3. Ballon prikken
4. Spel cadeautjes uitpakken met dobbelsteen
5. Touwtje trekken
6. Cadeau's verstoppen
7. Uitpakken met ovenwanten

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

1. Cadeautjes speurtocht:

Maak van het uitpakken een speurtocht om te voorkomen dat alles te snel gebeurt. Stippel van tevoren een speurtocht uit binnen of buiten het huis. Maak het toegankelijk voor alle kinderen, zelfs degenen die nog niet kunnen lezen, door creatieve tekeningen te gebruiken.

2. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, wie mag een cadeautje uitpakken

Een variant op het bekende spel, waarbij iemand in het midden staat en het cadeautje uitpakt en de volgende aanwijst. Dit kan je doen door een kringetje te maken en iemand in het midden een rondje te laten draaien. Degene die wordt aangewezen mag een cadeautje uitpakken en de volgende kiezen.
Gebruik een bureaustoel voor extra plezier.

3. Ballon prikken

Plaats namen in ballonnen en laat deelnemers een ballon prikken om de gelukkige uitpakker te bepalen.
Vergeet niet om meerder ballonnen met dezelfde naam te vullen als er meerdere cadeautjes zijn voor 1 persoon.

4. Spel cadeautjes uitpakken met dobbelsteen

Gebruik een dobbelstenen om het uitpakken van cadeautjes leuker te maken. Gebruik 1 of 2 dobbelstenen. Iedereen kiest 1 nummer tussen 2 en 12. Als jouw nummer wordt gegooid dan mag jij een cadeautje uitpakken.

5. Touwtje trekken

Knoop touwtjes aan cadeautjes en laat ze eindigen in 1 bundel. Iedere deelnemer mag om de beurt een touwtje kiezen en eraan trekken om hun cadeautje te onthullen.

6. Cadeau’s verstoppen

Cadeau’s verstoppen is een makkelijke manier om het uitpakken te vertragen er spannender te maken. Verstop cadeautjes in de kamer en laat de kinderen ze zoeken met hints zoals warm of koud.

7. Uitpakken met ovenwanten

Een hilarisch spel met een dobbelsteen en ovenwanten. Om de beurt gooi je met een dobbelsteen. Als je 6 gooit, trek je de overhandschoenen aan en mag je daarmee een cadeautje uitpakken. Dit wordt sowieso lachen!

Algemene tips

We sluiten deze blog af met een paar algemene tips
* Betrek alle aanwezigen bij het uitpakken
* Zorg voor een vuilniszak voor het gemakkelijk opruimen van cadeaupapiertjes
* Als kinderen na het uitpakken direct met het nieuwe speelgoed willen spelen, overweeg dan om het in een tas te stoppen of hoog weg te leggen om afleiding te voorkomen tot alle cadeautjes zijn uitgepakt

Shop tips in de regio Eindhoven

Ben je nog op zoek naar leuke originele kadootjes voor jullie kerstviering, dan hebben wij daarvoor natuurlijk ook een aantal toffe tips voor jullie op een rijtje gezet.

De Grote Wolf in Eindhoven

Dit is DE plek als je op zoek bent naar mooi houten speelgoed. De Grote Wolf heeft een uitgebreid en wisselend assortiment van met betaalbaar kwaliteitspeelgoed. Nieuwerwets, vintage, gerepareerd, handgemaakt houten speelgoed en nieuw outlet speelgoed. Je vindt deze gezellige winkel aan de Edisonstraat in Eindhoven. 

Kinderboekenwinkel De Boekenberg Eindhoven

De collectie van Kinderboekenwinkel De Boekenberg is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en daarmee een zeer uitgebreid assortiment. Daarnaast verkopen ze hier ook educatief speelgoed, knuffels en kaarten. Je kan hier dus ook zeker goed terecht voor een cadeautje voor de kerstdagen. De Boekenberg is te vinden aan de Kleine Berg 48 in Eindhoven.

Coco Loco Eindhoven

Coco Loco is sinds 2002 de leukste kinderwinkel van Eindhoven. Ze hebben topkwaliteit 2e hands- en nieuwe merkkinderkleding & allerhande speelgoed voor kids van 0 t/m 16 jaar. Ook voor praktische cadeaus als broodtrommels, drinkbekers en sokken kan je hier terecht. Je vindt Coco Loco aan het Celciusplein 49 in Eindhoven.

Van Gogh Village Nuenen

Nog op zoek naar een bijzonder kadootje voor jouw kleine kunstenaar? Bij Van Gogh Village Nuenen hebben ze super leuke Vincent van Gogh kadootjes. Je kan gewoon binnenlopen in het museum en deze kopen in de museum winkel bij de entree. Een bezoek aan het museum zelf is niet noodzakelijk.
 

Go-Kids Eindhoven Go-Kids Eindhoven

Log In