Schaatsbanen, schaatsen en ijspret in regio Eindhoven

Schaatsbanen, schaatsen en ijspret in regio Eindhoven

Het schaatsseizoen is inmiddels al enkele weken van start bij IJssportcentrumin Eindhoven. Ook gingen we op zoek naar leuke tijdelijke schaatsbanen in regio Eindhoven waar je heerlijk met de kinderen kan gaan (leren) schaatsen in Kerstsferen en we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

* Schaatsen in hartje centrum Eindhoven

Het Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven vindtplaats van zaterdag 16 november 2019 t/m zondag 5 januari 2020.

IJsbaan Eindhoven
Op de markt in de binnenstad wordt ieder jaar een ijsbaan geplaatst. En wat voor een. Voor jong en oud is de schaatsbaan open, de huur van schaatsen is zelfs gratis. Op de schaatsbaan kun je in alle vrijheid je rondjes rijden, maar de IJsclub Eindhoven zorgt eveneens voor een paar leuke clinics. Rondom de schaatsbaan staan verschillende cafeetjes en restaurantjes waar je na het schaatsen een warme chocolademelk of een oer-Hollandse kerstsnack kunt halen. De ijsbaan is van vrijdag 13 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020.

Foto: fotograaf Nick Bookelaar

* Schaatsen bij Winterfestijn in Best

Voor het 6e jaar op rij zal op het Dorpsplein in Best het Winterfestijn gaan plaatsvinden, van vrijdag 13 december t/m zondag 5 januari 2020 met als middelpunt een overdekte schaatsbaan én voor het eerst ook een kinderbaantje voor de allerkleinsten. Het Winterfestijn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét winterevenement van Best, is wederom het langstdurende evenement in onze gemeente en zal ook dit jaar weer voor sfeer en gezelligheid zorgen in Best Centrum.

* Schaatsen bij IJsfestijn in Deurne

Het IJsfestijn start op vrijdag 13 december 2019 en duurt tot met zondag 5 januari 2020.

Door de entreeprijs zo laag mogelijk te houden, willen wij het schaatsen voor alle kinderen uit de gemeente Deurne bereikbaar maken. Daarnaast worden alle basisscholen uit onze gemeente ook dit jaar weer uitgenodigd om tijdens schooltijd gratis met hun kinderen te komen schaatsen. Ook dit jaar hebben we wederom een extra grote baan aan voor de allerkleinsten. Kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen, kunnen daar naar hartenlust oefenen met hun ouders.

* Het IJsfeest Son en Breugel

Van 13 december 2019 tot en met 5 januari 2020 kan je weerschaatsten in Son en Breugel. Let op:

  • Het dragen van handschoenen is verplicht.
  • Het is verboden om ijsballen of sneeuwballen te gooien.
  • De Kidsclub (kleine ijsbaan) is speciaal voor onervaren schaatsers, peuters & kleuters.
  • Zij mogen de zeehonden gebruiken om te (leren) schaatsen.
  • De zeehonden horen niet thuis op de grote ijsbaan.
  • De ijsbaan wordt geopend op vrijdag 13 december om 18.00 uur.

* Schaatsen tijdens Geldrop wintersfeer

Vanaf 11 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020kan je heerlijk schaatsen tijdens Geldrop Wintersfeer. Dan ligt er in hartje Geldrop weer een fantastische schaatsbaan van ruim 600 m2. 

* Schaatsen bij Veldhoven on Ice

Vanaf zaterdag 7 december 2019 t/m 5 januari 2020kan heel Veldhoven weer 4 weken lang schaatsen op de Plaatse. Aangezien het de 10eeditie is van Echt veldhovenz ON ICE hebben ze een extra mooi jubileumprogramma.

* Schaatsen bij Valkenswaard on ice

Schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes of vriendjes. De 16e editie staat weer voor de deur! Van zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari 2020is er weer ijspret voor iedereen op de markt in Valkenswaard.

* Schaatsen bij Boerenbondmuseum in Gemert

De schaatsbaan bij het Boerenbondmuseumis vanaf 14 december tot 5 januari geopend. Hier kan je op diverse data ook disco schaatsen!

* Schaatsen bij Oirschot Winterparadijs

Nog een paar weken en dan is het weer zover! Van vrijdag 13 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020kun je weer schaatsen op de Oirschotse Markt! Meer informatie over openingstijden etc. vind je op de site.

* Schaatsbaan in Reusel de Mierden

De Winterfeesten Reusel – De Mierden herbergt de grootste tijdelijke ijsbaan van Noord-Brabant. In het Imants ijspaleis ligt een ijsbaan van 700 m2 voor schaatsplezier voor jong en oud. Een deel van de ijsbaan is afgezet voor de allerkleinsten. De Winterfeesten van 2019 gaan op 5 december van start tot en met zondag 5 januari 2020.

* Schaatsen bij Veghel on Ice

Ice ice baby! Op 5 december om 19.00 uur is de officiële opening van Veghel On Ice. Het startsein voor een maand vol leuke evenementen in winterse sferen. Deze avond gaan we meteen goed van start dus zorg dat je erbij bent!

* Schaatsen op natuurijs 

Schaatsen op natuurijs kan bij Boer Kuijpers in Helmond en op het Buntven in Deurne.

Helaas laat de strenge winter nog even op zich wachten en is dus nog niet mogelijk om te schaatsen op natuurijs. Check altijd wel even de kwaliteit van het ijs via deze handige website "Waar kan ik schaatsen".

Waar moet je naar toe om te schaatsen op natuurijs in regio Eindhoven? Bij Go-Kids kregen we deze tip: Je kan bij het Vlasrootven in de buurt van Waalre heerlijk schaatsen op natuur ijs.

* Schaats tips!

Heb je ook een leuke tip? Stuur een mailtje naar eindhoven@go-kids.nl.