Kerstmarkten en kerstactiviteiten in regio Eindhoven 2022

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerstactiviteiten in de regio Eindhoven in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen, lekker shoppen en lekkere drankjes en hapjes nuttigen. Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen! En de eerste kerstmarkten en wintermarkten vinden al plaats begin december!

Kerstmarkten overzicht 2022

Kerstmarkten in Tongelre

Op zaterdag 10 december van 13.00 uur tot 17.30 uur vindt de kerstmarkt plaats op het buitenterrein van het Groendomein Wasven (Celebeslaan 30).
Het wordt weer een kerstmarkt voor jong en oud waar iedereen zijn/haar hobby- en/of kerstartikelen kan verkopen of laten zien. Het belooft weer een zeer gevarieerde en gezellige markt te worden. Rondom de kerstmarkt is van alles te beleven: sfeervolle kramen, live muziek, vuurkorven, levende have, volop eten en drinken, koren, optredens,  knutselen in de kas voor de jongsten en natuurlijk is er van alles te eten en te drinken.

Op Zondag 18 december van 10.00 tot 16.00 uur de grootste kersmarkt van Eindhoven rondom 't hofke in Eindhoven.

Kerstmarkt Geldrop-Mierlo

Kom 9, 10 of 11 december naar de Kerst-sfeer-markt in Mierlo Centrum. Met een grote verscheidenheid aan standhouders en een gevarieerd aanbod voor jong & oud kun jij je kerstinkopen doen voor de feestdagen! Van handgemaakte artikelen en nieuwe items tot workshops en live demo's. De kerst-sfeer-markt vind zowel buiten voor en in 't Patronaat van Mierlo plaats. Er is vrije toegang tot de kerst-sfeer-markt en zowel bezoekers als standhouders kunnen gratis parkeren in de directe omgeving.

Feelgood Market KerstMarkt, 18 december

Op 18 december is de FeelGood Market Kersteditie in het Klokgebouw op Strijp S, met allerlei kraampjes met orginele, handgemaakte, duurzame en aparte producten, meestal aangeboden door de maker zelf. Je vindt hier van alles om de koude maanden wat op te vrolijken, samen eten, genieten, spelletjes doen, kerstinkopen doen en gezellig samen zijn. Dat wordt (kerst)shoppen, eten, drinken, relaxen en creatief bezig zijn, genietend van fijne live muziek.

 

Kerstactiviteiten 2022

Winterkasteel Helmond van 17 december t/m 8 januari 

Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 17 december t/m 8 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. En dat betekent genieten met de hele familie van de winter en van Kerst op zijn leukst! Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige kerstlichtjes, kerstmuziek en chique gedekte tafels. 

Kerst Wintercircus bij Parktheater Eindhoven 

Van 23 tot en met 31 december 2022 is het tijd voor het 50ste Internationale Kerstwintercircus! De Grote Zaal wordt wederom omgetoverd tot een echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar haalt het Parktheater de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater.

Dickensnight in Brandevoort, Helmond op 18 december

De Dickensnight Brandevoort te Helmond zal dit jaar plaatsvinden op 18 december 2022. De kerst sfeermarkt in Dickens stijl wordt georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk Brandevoort in Helmond. Het is een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Dickensnight, een belevenis voor jong en oud

Fakkeltocht Eindhoven op 24 december

De Fakkeltocht in Eindhoven zal op 24 december om 18.00 uur van start gaan op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Binnenkort meer informatie over het programma van de 30e Fakkeltocht 2022.

Kerstevent in Gemert

Binnenkort volgt hier het programma

Kerstacts tijdens het winkelen bij Winkelcentrum WoensXL Eindhoven

Op 16, 17, 18, 23 en 24 december WoensXL spectaculaire optredens van diverse Kerstacts. Geniet van deze optredens tijdens het winkelen of tijdens een pauze op een terrassje. 

Parade van Koning Winter in Veldhoven

Op zaterdag 10 december kijk je je ogen weer uit tijdens de Koning Winter Parade.
Onder andere met de winterkoningin, de ijspop, de ijsprinsessen, de ijselfjes, jongleurs en de Kerstman. Deze kleine parade loopt door het centrum en duurt ongeveer 45 minuten.
Starttijden zijn om 13.00, 14.30 en 16.00 uur

ps. Op zondag 18 december is het koopzondag in het Citycentrum. Maak een ritje in de Polar Express en laat je cadeaus inpakken door de inpakcentrale. 

The Christmas Castle in Geldrop op 17 en 18 december

Bezoek het Kerstkasteel bij Kasteel Geldrop op 17 en 18 december en ontmoet de Kerstman. Lees hier meer.

Herdertjestocht Waalre op 17 december

Op zaterdag 17 december wordt in samenwerking met het Wolders Ven zal er dit jaar een herderstocht georganiseerd worden. Om 17.30 uur vertrek in huifkar richting het Wolders Ven, er staat erwtensoep voor je klaar en lekkere broodjes knakworst!

 

(Levende) Kerststallen in Eindhoven en omgeving

Overal verschijnen prachtige kerststallen. Echte aanraders zijn:

Foto: Levende kerststal Hapert

 

Lees ook: Blog Kerst hapjes voor het kerstdiner op school!

Kerstdiner met je kinderen in een kindvriendelijk restaurant. Kijk voor tips op de site bij Eten en Drinken. Of lees ons blog: Uiteten met kinderen tijdens de kerstdagen in regio Eindhoven

Heb je leuke tips voor Go-Kids regio Eindhoven? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl! 
Wil je geen enkele tip missen?  Volg ons!