Kerstmarkten en kerstactiviteiten in regio Eindhoven

Kerstmarkten en kerstactiviteiten in regio Eindhoven

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerstactiviteiten in de regio Eindhoven in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen, lekker shoppen en lekkere drankjes en hapjes nuttigen. Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen! En de eerste kerstmarkten en wintermarkten vinden al plaats begin december!

Winterfair Eindhoven in Beursgebouw Eindhoven, 30 november, 1-2 december 2018

De Winterfair Eindhoven is ideaal voor het inkopen van allerlei cadeaus voor Kerst! In deze sfeervolle winterstijl vind je alles wat je nodig hebt. Er zal veel entertainment, kramen en gezelligheid zijn, voor jong en oud inclusief een DJ en leuke artiesten. Speciaal voor de kinderen zal er een ijskoningin,ijsprinses en een sneeuwpop rondlopen en zijn er leuke activiteiten aanwezig.

Kerstmarkt Woensel-West, Eindhoven op 9 december

De grootste en gezelligste kerstmarkt van Eindhoven op zondag 9 december van 12.00 tot 17.00 uur.
Een kerstmarkt met leuke kraampjes met hapjes, drankjes, spulletjes én leuk dingen voor de kinderen!

Wintermarkt Buutvrij in Best op 9 december

Een wintermarkt met leuke kraampjes, workshops, hapjes en drankjes. En natuurlijk gezelligheid...bij Buutvrij voor de hele pot in Best!

Kerstmarkt Theresiaplein Eindhoven op 15 december

Op zaterdag 15 december zal van 13:00 - 18:00 uur op het Theresiaplein in Eindhoven weer een sfeervolle kerstmarkt met tal van mooie kramen, veel live muziek en leuke kinderactiviteiten plaatsvinden.

Opening Levende Kerststal Waalre op 17 december

Op zaterdag 17 december vanaf 19.00u wordt de kerststal feestelijk geopend met live muziek, overheerlijke warme chocomelk en gluhwein. Kindje Jezus zal deze avond plaats nemen in de Kribbe. Kom samen deze avond vieren! De schapen, ezels, kindje Jezus, Jozef en Maria mogen op deze avond ook van dichterbij bewonderd worden.
Kerst vieren je samen, een mooi begin om de week voor kerst samen te vieren.
In samenwerking met het Wolders Ven zal er dit jaar een herderstocht georganiseerd worden. Om 17.30 uur vertrek in huifkar richting het Wolders Ven, er staat erwtensoep voor je klaar en lekkere broodjes knakworst!

Kerstmarkt Geldrop

Kom zondag 16 december naar de Kerstmarkt in Geldrop Centrum. Er zijn meer dan 40 kramen met de meest uiteenlopende gezellige Kerstcadeautjes. Er rijdt een KerstExpress door het centrum waar je gratis kunt opstappen. Uniek in Geldrop is de Levensgrote Snowglobe waarin je gratis samen met Nijntje op de foto mag. Uiteraard is ook de Kerstman aanwezig en hij neemt Rudolf het rendier mee.

Dickensnight in Brandevoort, Helmond op 16 december

De 16de Dickensnight Brandevoort te Helmond zal dit jaar plaatsvinden op 16 december 2018. De kerst sfeermarkt in Dickens stijl wordt georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk Brandevoort in Helmond. Het is een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Dickensnight, een belevenis voor jong en oud

Wilhelmina Winterplein Kerstmarkt op 16 december

Zondag 16 december van 12.00 tot 18.00 uur is het al weer tijd voor de meest traditionele, gezellige en knusse KERSTMARKT van Eindhoven en omstreken. Waar je nog kunt dromen van een witte Kerst, met kramen en cadeautjes

Kerstmarkt in Waalre op 16 december

Tijdens de Kerstmarkt in Waalre (op de Markt) zijn er vele kraampjes om lekker rond te snuffelen: Kerststukjes tot deco, kleding en lekkers om van te snoepen. Ook zijn er leuke activiteiten in de Willibrorduskerk voor jong en oud! O.a. optredens en kerstconcerten!

Zeldzaam Mooi Winter Markt Helmond op 16 december 

Tijdens de Zeldzaam Mooi Winter Markt op 16 december kunnen bezoekers uit Helmond en omstreken ook nog eens volop genieten van schaatspret. Er is namelijk een overdekte en gezellig aangeklede schaatsbaan van 300 m2 aanwezig. Geen schaatsfanaat? Breng dan een bezoek aan de Zeldzaam Mooi Winter Markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders en ontmoet je de personen achter dat leuke product.

Feelgood Market, 16 december

Op 16 december is de FeelGood Market Kersteditie in het Klokgebouw op Strijp S, met allerlei kraampjes met orginele, handgemaakte, duurzame en aparte producten, meestal aangeboden door de maker zelf. Je vindt hier van alles om de koude maanden wat op te vrolijken, samen eten, genieten, spelletjes doen, kerstinkopen doen en gezellig samen zijn. Dat wordt (kerst)shoppen, eten, drinken, relaxen en creatief bezig zijn, genietend van fijne live muziek.

Kerstsfeer en ijsbaan in Eindhoven, open 14 december

In de kerstperiode kan je sfeervol winkelen in het centrum van de stad en je kan schaatsen op de ijsbaan op de Markt in Eindhoven. De ijsbaan op de Markt is geopend van vrijdag 14 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. 

Winterkasteel Helmond van 22 december t/m 5 januari 

Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 22 december t/m 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. En dat betekent genieten met de hele familie van de winter en van Kerst op zijn leukst! Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige kerstlichtjes, kerstmuziek en chique gedekte tafels. En wat is Kerstmis zonder wensboom? Supernieuw dit jaar is meelopen met een spannende lampionnentocht door een prachtig versierd Winterkasteel. 

Kerst Wintercircus bij Parktheater Eindhoven 

Van 22 tot en met 30 december 2018 is het tijd voor het 48ste Internationale Kerstwintercircus! De Grote Zaal wordt wederom omgetoverd tot een echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar haalt het Parktheater de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater.

Kerstevent in Gemert

Dit jaar de zevende editie met nog meer entertainment, muziek, beleving en heel veel kramen. Op het traject Nieuwstraat, Kerkstraat en Ridderplein zal er op zondag 23 december van 12 uur tot 17.00 uur weer van alles te zien zijn, met als hoogtepunt om 12.30 de intocht van de Kerstman met zijn elven.  Optredens van Les Petit Chanteurs, Koskoier, Ringshout en nog enkel verrassingsacts, zullen de sfeer weer tot een hoogtepunt brengen. 

Fakkeltocht Eindhoven op maandag 24 december

De Fakkeltocht in Eindhoven zal op maandag 24 oktober om 18.00 uur van start gaan op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Binnenkort meer informatie over het programma van de Fakkeltocht 2018. Burgemeester John Jorritsma zal dit jaar tijdens de Fakkeltocht het woord voeren namens de gemeente.

Kerstmarkt Catharinaplein Eindhoven, 7-31 december

Op het Catharinaplein kun je van 7 tot en met 31 december terecht voor een gezellige kerstmarkt. 


Kerststallen in regio Eindhoven

* Levende Kerststal in Zeelst - Veldhoven

Ieder jaar op eerste en tweede kerstdag tovert scoutinggroep St. Aloysius in Veldhoven haar blokhut en het daaromheen liggend terrein om tot een aantrekkelijke levende kerststal waarin levende dieren als kippen, konijnen, eenden, schapen en een paard te bewonderen zijn. Ook is er een levende kerstgroep met de drie wijzen, herders, Jozef, Maria en de belangrijkste persoon, (een echt!) kindje Jezus. Ook de kerstman is samen met de kerstengel ieder jaar aanwezig. De scoutingleden lopen in uniform rond om een lekker warm kampvuur brandend te houden.

Geopend op eerste en tweede kerstdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen uit de wijde omgeving is dan samen met ruim 2000 andere bezoekers, van harte welkom om kindje Jezus en de levende kerststal te komen bekijken. De entree is gratis, net als een lekker warm kopje koffie, thee, chocomel of verfrissende limonade! Ook beschuit met muisjes mag niet ontbreken om de geboorte van Jezus te vieren. Er is meer dan voldoende ruimte om te parkeren bij de blokhut, die tevens rolstoelvriendelijk is.

* Kerststal in Eersel

Deze kerststal staat op de markt in Eersel tijdens de kerstvakantie en is leuk om even te gaan bekijken in combinatie met een drankje in een van de restaurants op de markt.

Heb je leuke tips voor Go-Kids regio Eindhoven? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl! 

* Levende kerststal Waalre

* Levende kerststal Hapert

De Kerststal in Hapert (met daarbij een Glühweinkraam) is te bezichtigen van 16 december 2018 t/m 6 januari 2019. Hapert en omgeving kan weer genieten van een sfeervol Alexanderhof. De schapen en ezel staan er weer vanaf 16 december en de knikengel wacht geduldig om haar gedichtje te kunnen opzeggen voor een kleine gift. 

De Glühweinkraam heeft de volgende openstellingsdagen en avonden:
– Zondagen 16, 23, 25, 26 en 30 december en 6 januari van 11.00 tot 23.00 uur.
– Woensdagavond 19 december vanaf 19.00 tot 23.00 uur.
– Vrijdagavond 28 december vanaf 19.00 tot 23.00 uur
– Dinsdag 1 januari van 16.00 tot 23.00 uur
Op zondagmiddag 16 december, van 13.00 tot 18.00 uur, zal er een Kerstmarkt worden georganiseerd door Muziekvereniging Kunst Adelt. Kunst Adelt-leden in de vorm van een klarinetensemble en koperensemble verhogen de kerstsfeer met het spelen van kerstliedjes. Woensdagavond 19 december kan iedereen mee komen zingen met een ‘Sing Along’ onder leiding van Anneli Verhees en met toneelvereniging De Eenakter. De ‘Sing Along’ begint om 20.00 uur. Op zondag 23 december zal Medium een optreden verzorgen en een Kerst Inn in de kiosk van 17.00 tot 19.00 uur.


* Kribkesroute Liemt in het Licht 2018

Kribkesroute Liempde leidt je langs een ongekend aantal kerststallen in Liempde. In verband met het grote aantal kribkes, zijn er ook dit jaar vier mooie winterse wandelroutes uitgezet in Liempde. Naast de routes van 6.5 kilometer (oranje route), 4 kilometer (groene route) en 3,5 kilometer (gele route) is er dit jaar wederom een speciale route voor kinderen en mindervaliden van 1 kilometer (blauwe route). Alle vier de routes hebben het startpunt bij de kiosk, in het centrum van Liempde liggen. Fietsend langs de kribkes kan uiteraard ook. Hiervoor is het mogelijk om de oranje of gele route te fietsen. Deze twee routes hebben de mogelijkheid om extra kribkes te bekijken in het buitengebied van Liempde waaronder Hezelaar, Kasteren, Kleinder Liempde en Vrilhoven.

De route is inmiddels beschikbaar en kan je hier downloaden.