Kerstmarkten en kerstactiviteiten in regio Eindhoven 2023

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerstactiviteiten in de regio Eindhoven in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen, lekker shoppen en lekkere drankjes en hapjes nuttigen. Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen! En de eerste kerstmarkten en wintermarkten vinden al plaats begin december!

Kerstmarkten overzicht 2023

Kerstmarkt tijdens het Dickensfestijn Wintelre

In december 2023 organiseert de Stichting Dickensfestijn Wintelre een Kerstmarkt met als thema Dickens. Op 16 en 17 december 2023 zullen de straten rondom de kerk van Wintelre worden omgetoverd in de tijd van Charles Dickens. Tijdens de kerstmarkt kan je laten verrassen door Kerstspullen, curiosa, antiek en ambachten.

Kerstmarkt Eindhoven Wintercity

Op vrijdag 8 december t/m zondag 10 december van 12.00 uur tot 17.00 uur (behalve vrijdag, dan kun je tot 21.00 genieten van de kerstmarkt!) vindt de kerstmarkt plaats op het Septemberplein in Eindhoven. 

Kerstmarkt FeelGood Market

Op zondag 17 december van 13.00 tot 19.00 kun je, zoals ieder jaar, weer de kerstmarkt in het Klokgebouw in Eindhoven bezoeken. Dit jaar met live muziek en allerlei leuke activiteiten zoals: proeverijen, springkussens, gitaarles, leuke terrasjes en voor kinderen de gelegenheid om gratis te knutselen op het plein. Genoeg voor een leuk uitje met het gezin, helemaal in de kerstsferen!

Kerstmarkt Eersel

Bezoek op 10 december weer deze gezellige kerstmarkt, die bekend staat om kramen vol met unieke, handgemaakte en lokale producten. Houd voor meer informatie de Facebookpagina in de gaten!

Kerstmarkt Waalre

Op zondag 17 december, van 14.00 tot 19.00, is er in Waalre een sfeervolle kerstmarkt met leuke kraampjes, optredens en een gezellig horecaplein.

Magisch Mierlo

Laat je 8, 9 & 10 december betoveren bij deze kerstmarkt voor jong en oud. Hier vind je leuke attracties voor kinderen en leen horecaplein vol heerlijke hapjes en drankjes.

Kerstactiviteiten 2023

Kerst Wintercircus bij Parktheater Eindhoven 

Van 23 tot en met 31 december 2023 is het tijd voor het 51ste Internationale Kerstwintercircus! De Grote Zaal wordt wederom omgetoverd tot een echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar haalt het Parktheater de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater.

Dickensnight in Brandevoort, Helmond op 17 december

De Dickensnight Brandevoort te Helmond zal dit jaar plaatsvinden op 17 december 2023. De kerst sfeermarkt in Dickens stijl wordt georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk Brandevoort in Helmond. Het is een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Dickensnight, een belevenis voor jong en oud

Fakkeltocht Eindhoven op 24 december

De Fakkeltocht in Eindhoven zal op 24 december om 18.00 uur van start gaan op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Binnenkort meer informatie over het programma van de 31e Fakkeltocht 2023.

Herdertjestocht Waalre op 16 december

Op zaterdag 16 december wordt door stichting de levende kerststal in Waalre voor de 6e keer de herderstocht georganiseerd.  We vertrekken vanaf de Markt in Waalre richting 't Loon en gaan daarna terug naar de Kerststal op de Markt voor de officiele opening.
Tijdens de Herdertjestocht mag je luisteren naar het kerstverhaal en mooie kerstmuziek. Onderweg kan je smullen van lekkere broodjes en erwtensoep. Natuurlijk is er ook warme choco en gluhwein.

Het huis van de Kerstman in Helmond

Van 8 – 24 december opent de Kerstman opnieuw zijn huis in Helmond en mag je in verschillende kamers een kijkje nemen. Met een beetje geluk kom je de Kerstman tegen terwijl hij aan het werk is. En misschien mag je wel even in het controlecentrum van de Kerstman. Eén ding is zeker: er is genoeg te zien en te beleven in Het Huis van de Kerstman in Helmond

Kerstshow Coppelmans Nuenen

Dit jaar is alles nóg groter en indrukwekkender. Het kerstdorp is uitgebreider, het kerstbomenbos strekt zich verder uit en de kerstverlichtingssectie is ook flink uitgebreid. De koude kas is dit jaar helemaal omgetoverd met Disney- en Marvelornamenten. Daarbij is er ook nog eens iets speciaals voor de kinderen: een betoverende setting met Mario uit de videogame en een piano. Er is hier genoeg te bewonderen voor een leuk uitje met het hele gezin.


Foto: Levende kerststal Hapert

(Levende) Kerststallen in Eindhoven en omgeving

Overal verschijnen prachtige kerststallen. Echte aanraders zijn:

Kerstdiner met je kinderen in een kindvriendelijk restaurant. Kijk voor tips op de site bij Eten en Drinken. Of lees ons blog: Uiteten met kinderen tijdens de kerstdagen in regio Eindhoven

Heb je leuke tips voor Go-Kids regio Eindhoven? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl! 
Wil je geen enkele tip missen?  Volg ons!