Kom je deze zomer met je kinderen naar dé oerprovincie van Nederland? Drenthe heeft onwijs veel leuke dingen te doen voor het hele gezin! 

1. De Drentse natuur in met de kinderen 

Natuur met kinderen in Drenthe

Drenthe ís natuur. Speelbossen, heidevelden, zandverstuivingen en natuurlijke zwemplassen. Het is hier zo mooi! Kinderen kunnen heerlijk spelen in de natuur, beestjes bekijken, boomklimmen, hutten bouwen, blote voetenpaden bewandelen... Leef je uit in de natuur!

2. Dagje attractiepark of dierenpark in Drenthe

WILDLANDS   De Drentse Koe

DX Adventurepark   Plopsa Indoor Coevorden

Wil je graag dagjes weg? Dat kan! Het bekendste grote park van Drenthe is natuurlijk WILDLANDS. In een dag tijd reis je de hele wereld over, door de jungle, de woestijn en de noordpool. Even lekker spelen? Dan kan in Animazia, de indoor speelruimte van WILDLANDS.

Er zijn meer dierentuinen, speeltuinen en amusementsparken in Drenthe. Denk bijvoorbeeld aan De Drentse Koe, de leukste Speel- en IJsboerderij voor kinderen. 

En natuurlijk Plopsa Indoor Coevorden, een geweldige binnenspeeltuin met al je helden van Studio 100.

DX Adventurepark is het grootste waterpark van Nederland! Een heel tof park met een grote hindernisbaan in het water, schansen en de mogelijkheid om op de sub het water te verkennen. 

Weet je wat ook leuk is, Zoo Bizar, de kleinste dierentuin van Nederland. Het is een mini-zoo, opgezet in de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte

3. Hunebedden

Hunebedden Drenthe

Wanneer je Drenthe zegt denk je al snel aan de Hunebedden. Die moet je gezien hebben! Bijvoorbeeld de Hunebedden op het Holtingerveld. Knoop er een mooie wandeling aan vast en sluit af met een ijsje bij de speeltuin er tegenover. In Borger is het Hunebedcentrum, daar leer je alles over de ijstijd, mammoeten en natuurlijk de hunebedden zelf. Ook daar zijn mooie hunebedden te zien. 

4. Kindvriendelijk overnachten

Camping de Lente van Drenthe

Drenthe barst van de campings, vakantieparken, B&B's, vakantiehuisjes... Superleuke vakantieparken voor kinderen zijn RCN De Noordster, Landal het Land van Bartje, Vakantiepark Witterzomer en  Allemaal parken met animatie voor kinderen en diverse accommodaties. Er zijn ook natuurkampeerterreinen en andere gezellige campings. 

5. Wandelen in een van de nationale parken van Drenthe

Het Holtingerveld, De Drentsche Aa  en het Drents- Friese Wold zijn de drie nationale parken van Drenthe. Allemaal prachtige natuurgebieden met hele toffe wandelroutes voor gezinnen met kinderen. Loop bijvoorbeeld het Sabeltandtijgerspoor op De Hondsrug van 2.2 kilometer. Liever wat verder? Dan is er de IJsroute over het Holtingerveld. Of wil je tussen de boomtoppen wandelen? Zelfs dat kan! Bezoek dan het Boomkroonpad in Drouwen! 
Sommige routes zijn een extra spektakel omdat er apps bij te downloaden zijn die je terugvoeren naar de ijstijd. Bekijk Wandelen met kinderen in Drenthe.

6. Leukste waterplassen en buitenzwembaden

Zwemplassen in Drenthe

Lekker zwemmen!! Wil je zwemmen in de natuur, bekijk dan mijn blog met de leukste zwemplassen met strandjes in Drenthe. Maar ook een buitenzwembad is natuurlijk heerlijk, ik heb een handig overzicht voor je gemaakt met de buitenbaden in Drenthe! Check voordat je gaat altijd eerst even de coronamaatregelen van het betreffende zwembad. 

7. Musea

Museum

Bezoek een leuk museum! Bijvoorbeeld het Drents Museum. Of het Gevangenismuseum, waar je ziet hoe een gevangeniscel eruit ziet en waar allemaal leuke activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Zoals ik al eerder noemde is het Hunebedcentrum ook zéker de moeite waard om te bezoeken! Ontdek de oerwereld en waan jezelf in de prehistorie. Bekijk het overzicht met de leukste musea voor het hele gezin in Drenthe!

8. Fietsen

Drenthe is een fantastische provincie om op de fiets te verkennen. Met het fietsknooppuntensysteem bepaal je zelf je route, er zijn maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes! Voor een avontuurlijk ritje door de bossen kies je de mountainbike. Er bestaat een leuke app met fietsroutes voor kinderen, deze heet Steenmannetje op fietse.   

9. Sterren kijken!

Drenthe heeft veel natuur dus 's nachts is het ook echt donker. Perfect om sterren te kijken! Wil je sterren van dichtbij zien? Bezoek dan het Planetron in Dwingeloo. Kinderen krijgen aan het begin van de sterrenkijkavond een vragenlijst uitgereikt, waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen! Verder kunnen ze in de pauze naar hartelust spelen met K'nex en daarbij meedoen aan de wedstrijd: 'Wie bouwt het mooiste ruimteschip?'.

10. GENIETEN

De laatste en beste reden om naar Drenthe op vakantie te gaan.... het is genieten

Heb jij nou een locatie bezocht die echt níét mag missen in deze blog? Stuur dan een email naar drenthe@go-kids.nl. 

Ik wens iedereen een prachtige zomervakantie!!