Hier kun je weer naartoe met de kinderen in de regio Den Haag

Er kan weer wat meer! Natuurlijk hebben we al die tijd alle te gekke buitenspeeltuinen, natuurspeelplaatsen, speelbossen en wandengebieden toegevoegd aan onze lange lijst van bestemmingen (wist je dat je op o.a. leeftijdsindicatie en type uitje kunt zoeken?)... maar nu mogen we ook weer naar binnen. In dit liveblog houden we bij welke van de bestemmingen op onze website hebben laten weten open te gaan. We zullen ze niet allemaal kunnen meepakken omdat er veel opengaat, maar in ieder geval een selectie kunnen we plaatsen.

 • Blijf bij klachten thuis
 • Mondkapje is binnen verplicht
 • Reserveren is verplicht
 • Zitplekken/horeca die binnen is, is gesloten (m.u.v. take-out)
 • De 1,5 meter afstand is van kracht

Onderstaande versoepelingen zijn vanaf 5 juni (andere data tussen haakjes).

 • Avontura-vestigingen
 • Monkey Town-vestigingen
 • GlowGolf Scheveningen
 • Kinepolis-vestigingen
 • Mauritshuis en andere musea
 • Monkey Town Bleiswijk
 • Ballorig-vestigingen
 • Madurodam opent de indoor gedeelten (evenals andere pretparken)
 • Verschillende theaters, maar met wisselende datum
 • SEALIFE Scheveningen (9 juni)

LEGOLAND Discovery Centre zal nog niet openen maar komt spoedig met een officiële datum.

Onderstaande versoepelingen zijn vanaf 19 mei.

Skiën in SnowWorld Zoetermeer

Hoe wrang: bijna de hele winter is SnowWorld Zoetermeer gesloten geweest en kon je dus ook niet indoor skiën in Nederland. Immers waren alle indoor skihallen gesloten vanwege de lockdown. Nu is SnowWorld weer open en kun je zowel losse tickets kopen als skilessen voor kinderen boeken. Er is veel animo, dus tickets gaan hard. Uiteraard zijn er de nodige maatregelen van kracht, die je leest op de website van SnowWorld.

BOEK NU

Snowworld Zoetermeer

Jumpsquare Rijswijk 

Jumpsquare Rijswijk opent ook weer de deuren, dus hoeven de kinderen niet meer op de bank te stuiteren. Wel zijn er de nodige beperkingen van kracht. Een voordeel van dit trampolinepark is hun gloednieuwe Airpark die inbegrepen is bij de toegang. Een Airpark is een gigantisch aaneengesloten luchtkussen van in dit geval 500 vierkante meter, vol met hindernissen en obstakels. Dit is geschikt voor alle leeftijden. Ook voor trampolinepark Jumpsquare Rijswijk is reserveren via de website verplicht. 

Jump XL Den Haag

Lang was het stil rondom dit trampolinepark, maar het bericht dat ze 21 mei open gaan kwam dan toch nog. Ook hier is reserveren verplicht.

Jump One Zoetermeer 

Ook in Zoetermeer kun je vanaf 19 mei weer trampolinespringen. Tenminste, in beperkte vorm. Op dit moment kun je trampolinefitness en stuntlessen weer boeken; voor vrij jumpen en kinderfeestjes is men nog in overleg met de gemeente. Hopelijk volgt daar goed nieuws. Uiteraard is reserveren verplicht. Ook kun je in Jump One Zoetermeer de Ninja Active Tag: Obstacle Run spelen. Hier moet wel een toeslag voor worden afgerekend. Of en wanneer deze open gaat is nog onbekend.

Planet Jump Scheveningen

We kunnen weer naar de kerk. Nee, niet de kerk die al die tijd al open was, maar Planet Jump in Scheveningen. Dit trampolinepark is te vinden in een voormalige kerk en open vanaf vrijdag 21 mei weer de deuren. Volgens de Facebookpagina kun je reserveren door te mailen naar info@planetjump.nl. De website is al enige tijd offline. Gelukkig kun je een hoop informatie altijd op Go-Kids regio Den Haag vinden.

Attractiepark Duinrell Wassenaar & Tikibad

Aangezien wij in onze regio twee pretparken hebben, kunnen de kinderen weer lekker veel de achtbaan in. Attractiepark Duinrell is door de versoepelingen weer geopend vanaf 22 mei. Zoals in alle pretparken in Nederland moeten binnenattracties nog gesloten blijven. Gelukkig heeft Duinrell er daar niet heel veel van, dus het is weer tijd voor een dagje pretpark. Het binnenbad van Tikibad blijft nog dicht, omdat zwembaden binnen alleen voor sport open mogen. Wel is het buitenbad bij goed weer geopend voor vakantieparkgasten.

VERBLIJF BOEKEN

Familiepark Drievliet Rijswijk

Het kleine en fijne Drievliet is ook weer geopend en wel vanaf 19 mei. In dit geval zijn ook daar gelukkig weinig indoor attracties, waardoor het aantal verplicht gesloten attracties laag ligt. Bovendien zijn de belangrijkste attracties voor de oudere kinderen, achtbanen zoals Formule X, wel open. Ook hier is reserveren verplicht en is er een beperkte capaciteit. Wil je op korte termijn met de kinderen naar een pretpark in Zuid-Holland? Wacht dan dus niet te lang met reserveren.

Familiepark Drievliet

Madurodam

Madurodam moet je meemaken, aldus de tagline van deze attractie. Waar vroeger het vooral kijken was, is het tegenwoordig ook veel doen en kun je er spectaculaire attracties vinden. Ook Madurodam opent de deuren op 19 mei, maar de overdekte attracties zijn gesloten (zoals de nieuwe spectaculaire The Flying Dutchman). Wel kun je natuurlijk je buiten laten verbazen door de miniatuurwereld en kunnen de kinderen lekker spelen in de mooie speeltuinen van Madurodam. Het park houdt nog de slag om de arm en lijkt de reserveringen pas aanstaande maandag na de berichten vanuit de Rijksoverheid open te gaan zetten. Zodra dit het geval is vermoeden wij dat er een run op tickets zal zijn.

Toch nog buiten een (gratis) uitje met de kinderen? 

Check deze te gekke bestemmingen:

Meer van dit, maar dan gratis in jouw mailbox? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Wij hebben altijd de leukste indoor bestemmingen, speeltuinen, speelbossen en natuurspeeltuinen online staan. Maar we houden het niet bij gezinsuitjes: we hebben blogs en een bomvolle agenda. Of het nou gaat om erop uit met de kids in de zomer of winter, bij ons kun je altijd inspiratie vinden. Heb je aanvullingen op deze pagina? Laat het ons weten via denhaag@go-kids.nl.