Spelen in de natuur in speelplaats Zuiderpret Den Haag

Natuurspeelplaats en waterspeeltuin Zuiderpret in het Haagse Zuiderpark is een ware groene parel midden in het levendige Den Haag. Deze activiteit in met kinderen in de natuur kun je zeker een paar uur voor uittrekken, want de kans dat de kinderen nog mee naar huis willen is klein.

Natuurspeeltuin Den Haag Zuiderpret

Spelen met water: een perfect zomeruitje

Natuurlijk is met water spelen het hele jaar leuk, immers kun je je kleden op kou, maar zodra de zon doorbreekt is dit een ideaal zomers uitje met kinderen. Sterker nog, Zuiderpret is een perfect gezinsuitje. De jonge kinderen kunnen spelen, terwijl de ouders heerlijk relaxen op een bankje of natuurlijk lekker meespelen. 

Zuiderpret is niet alleen een waterspeelplaats, maar een complete natuurspeeltuin en deels speelbos. Er zijn verschillende dingen om te ontdekken:

Spelen in een kabbelend beekje

Als je het terrein opkomt zie je voor je neus een prachtig aangelegd gebied met een kabbelend en ondiep (maximaal 20 CM) beekje, die pure rust en plezier uitstraalt. Dit beekje heeft vertakkingen, eilandjes, overliggende boomstammen en mini-stuwmeertjes waar het water precies over de rand stroomt. Kinderen kunnen lekker door de beekjes lopen, wedstrijdjes houden tussen takjes (omdat het een lichte helling is er stroming ), over de boomstammen lopen of pootje baden. In principe kan er met blote voeten gelopen worden (of waterschoenen), maar als het net wat minder warm is kunnen goede laarzen van pas komen. Neem alsnog droge kleding mee, want ook met laarzen aan blijven de broekspijpen niet altijd droog. Gezien de ruime hoeveelheid bankjes en zitplekken, kun je als ouder een mooie plek zoeken om de kinderen in de gaten te houden.

Natuurspeeltuin Den Haag Zuiderpret

Fruit plukken in Den Haag

Op de juiste momenten van het jaar kun je bramen en frambozen plukken in Zuiderpret. Dat is niet de enige manier om de natuur te beleven, want bijna alle speelmaterialen zijn van natuurlijke materialen en groeien er planten en kruiden. Aangezien het Zuiderpark goed te zien is vanaf Zuiderpret, waan je je echt even buiten de stad. 

Speeltuin Zuiderpret Den Haag

Zuiderpret is eigenlijk ontzettend divers, want er is ook een een groot speeltoestel die een op zichzelf staande speeltuin zou kunnen zijn qua formaat. De kinderen kunnen klimmen en klauteren, balanceren op de touwen en balken of het hogerop zoeken in de uitkijktoren. 

Natuurspeeltuin Den Haag Zuiderpret

Praktische zaken

Zuiderpret is per voet makkelijk te bereiken. Het ligt recht tegenover Hertenkamp. Parkeren kan gratis op één van de vele parkeerplaatsen van de sportvelden aan de rand van het Zuiderpark: Meester P. Droogleever Fortuynweg of Henriëtte Roland Holstweg. Vanaf hier is het nog geen tien minuten lopen naar de natuurspeelplaats. Met de fiets kun je tot aan de ingang van Zuiderpret fietsen. We raden aan om voor de looproute Google Maps of vergelijkbaar te gebruiken.

Dorst gekregen? Geen probleem, want er is een gratis watertappunt van drinkwaterbeheerder Dunea aanwezig. 

Pssst... wij hebben natuurlijk altijd de leukste gratis natuuruitjes met kinderen, de tofste gezinsuitjes en al het andere over uitjes met kinderen. Wil je nou nog meer doen in het Zuiderpark? Vlakbij kun je hertjes voeren en minigolfen!