Een dagje pretpark in Attractiepark Duinrell

Niet elk pretpark is even geschikt voor kinderen van net aan 1,20 meter lengte, vanwege bijvoorbeeld een beperkt aanbod aan familieattracties. Gelukkig hebben wij twee echte regionale familiepretparken in onze regio: Drievliet en Attractiepark Duinrell. Nu is het appels met peren vergelijken, dus gaan we dat ook even mooi niet doen. Beide hebben leuke attracties voor kinderen en de rest van het gezin, maar verder zijn ze compleet anders; stedelijk versus landelijk, klein oppervlakte versus groter oppervlakte etc. etc. Duinrell heeft natuurlijk ook het nationaal beroemde subtropische zwemparadijs het Tikibad (wie is er niet ooit geweest!?) en het Vakantiepark met de verschillende overnachtingsmogelijkheden. Wij zetten de belangrijke tips voor een bezoek aan het pretpark van de groene kikker met een kind van 1,20 meter tot 1,40 meter op een rijtje. Wist je trouwens dat het pretpark in de winter dus ook beperkt geopend is?

Loop anders

Vanaf de poort van Attractiepark Duinrell  is het een paar minuutjes open naar het eerste stukje met attracties (Aqua Shute, monorail, bootjes o.a.). Zeker met een vrolijk rondhuppelend kind is het erg verleidelijk om toe te geven en gelijk richting een attractie te stappen als het kind roept "Oh, kijk die glijbaan, mag ik daarin?" Loop verder door over het ruime hoofdpad en je komt bij een rotonde met een beeld van de mascotte. Skip de selfie en loop verder door totdat je achter in het park bent. Hier zijn niet alleen klassiekers als de Mad Mill (draaiende schijf aan een arm), Splash en Waterpsin te vinden, maar ook de achtbanen. Het park beschikt over drie stuks uiteenlopend van een rustige kinderachtbaan tot achtbanen met loopings. Waar kinderen voor de heftige Mad Mill en Waterspin 1,40 meter moeten zijn, mogen ze al met minder lengte alle drie de achtbanen in. Minder lang wachten in de rij? Loop dan dus in de ochtend gelijk door naar achteren. De meeste bezoekers blijven namelijk aan het begin of op het centrale plein hangen.

Waterattracties

Zorg voor waterdichte kleding voor de kinderen en jezelf! Tenzij je natuurlijk een douche wilt, want dat kan ook buiten het Tikibad om. Duinrell is onlosmakelijk verbonden met water. De Aqua Shute zorgt voor een nat pak, maar is niks vergeleken met de Splash. Duinrell heeft ook nog een aantal kleinere attracties waar de kans op nat worden nogal groot is. Tip: leun in Aqua Shute niet te ver naar voren of achteren, als je het zitvlak een beetje droog wilt houden. In de winter zijn enkele waterattracties gesloten, maar dan heb je deze tip alvast voor het voorjaar.

Geniet van het groen

Duinrell is een ontzettend groen park; ruime paden met fonteinen en bomen aan beide kanten en zelfs op de pleinen zijn veel bomen te vinden. Als jullie alle achtbanen al hebben gedaan en de rest van de bezoekers ook die kant op gaat, is het wellicht een goed moment om even bij te komen. Een beetje verstopt achter in het park is er een bos te vinden. Hier is ook de populaire Rodelbaan te vinden. Deze is erg leuk en spectaculair voor volwassenen en kinderen vanaf 1,40 meter, maar dus niet geschikt voor iedereen. Naast de takelhelling van de Rodelbaan is een pad tussen de bomen waar je omhoog kan lopen. Helemaal bovenaan is een uitkijktoren te vinden met een prachtig uitzicht op de omgeving. Ben je met meerdere volwassenen? Dan kan natuurlijk een gedeelte wel van de Rodelbaan afdalen (wel beneden instappen). 

Zelfs rondom de attracties is over het algemeen veel groen te vinden.

Horeca

Op het moment van schrijven zijn alle afhaallocaties van Duinrell nog geopend. Het grote La Place Restaurant is helaas wel gesloten. Natuurlijk is eigen eten en drinken meenemen een mooie besparing, maar anderzijds kunnen alle recreatiebedrijven alle mogelijke omzet goed gebruiken. Wil je nou toch wat lekkers kopen? Doe dat dan voor 11:00 of na 13:30. Vanwege de beperkte horeca is het snel druk, waardoor je lang staat te wachten tijdens lunch.

Knusse hoekjes

In het park zijn verschillende knusse hoekjes te vinden dia wat sfeer betreft een klein beetje aan Efteling doen denken. Laat de kinderen lekker deze hoekjes ontdekken, terwijl je zelf misschien zelfs even een bankje aan de rand van het hoekje opzoekt. Soms zitten deze hoekjes, net zoals bijvoorbeeld attracties het Schaduwhuis en de Botsauto's, een beetje verstopt. Zo is er achter de entree van de Monorail een supergezellig stukje Duinrell te vinden.

Voorbereiding is het halve werk

We leven in een rare tijd vol met corona-regels, waar ook pretparken zich aan hebben te houden. Omdat attracties soms maar voor de helft gevuld kunnen worden kunnen de wachttijden oplopen. Hou dus rekening met veel stilstaan in de rij (goede schoenen), maar bedank je ook welke attracties een absolute must-do zijn. De minimumlengte voor alle attracties staat op de website. Gelukkig is er voor kinderen vanaf 1,20 zelfs al ontzettend veel te doen, dus het kan zijn dat er keuzes gemaakt moeten worden. Vervelen zullen ze zich niet! Wellicht haal je zelfs meer waar voor je geld dan bij de grotere Europese parken, zowel tijdens als na COVID19. Kleine tip nog; zorg dat je je entreetickets op je telefoonscherm open hebt staan bij de entree. Dan gaat het voor iedereen sneller. Toegangskaartjes hoeven trouwens niet geprint te worden. Check trouwens altijd even de openingstijden voordat je een dagje in de agenda zet, ook al zijn tickets op datum. Het spreekt voor zich dat je deze vooraf online moet kopen en dat dit niet meer aan de poort kan.

Tikibad

Heb je het over Duinrell en tips, dan mag het beroemdste zwembad van Nederland niet ontbreken. Je kunt combinatiekaartjes kopen op de website van Duinrell. Ruim 1,5 kilometer glijbaan liggen klaar, waar een groot deel van de spectaculaire glijbanen al vanaf 1,20 meter toegankelijk zijn. Veel bezoekers gaan er in de namiddag heen na hun dagje in het attractiepark. Het Tikibad is namelijk langer geopend dan het attractiepark. Probeer die piek te vermijden door jullie dag anders in te delen. Daarbij moet je natuurlijk rekening houden met de vermoeidheid van de kinderen, omdat zwemmen en spelen in Tikibad natuurlijk vermoeiend is.

Beroemd worden

Met een beetje geluk kun je je moment of fame pakken via Duinrell! Prominent op de website is er een balk waarin de social media-afdeling de leukste  Insta-updates plaatst van bezoekers die Duinrell hebben genoemd. 

Met deze tips zijn jullie helemaal klaar voor een dagje Duinrell! Heb jij nog tips? Deel ze met ons.