Een leuke dag met kind in een leuk familiepretpark in Den Haag

Een hele middag van attractie naar attractie, zonder in de avond thuis op de bank op je horloge te zien dat je ruim tien kilometer in de benen hebt. Het kan op hemelsbreed nog geen negen kilometer van het beroemde Malieveld in Den Haag. Papa (33) – een echte pretparkfanaat – en dochter (5) bezoeken het park op een zondag om te kijken hoe het park bevalt voor papa en de jonge pretparkfanaat in wording. Vinden ze beiden er wat ze leuk vinden? Om een idee te geven; de dochter van vijf heeft Tower of Terror in Walt Disney Studios in Parijs bijvoorbeeld al gedaan.
De entree van familiepark Drievliet in Den haag ligt er netjes bij.

De entree van Familiepark Drievliet ligt er netjes bij en nodigt gelijk uit tot een leuke dag.

Gemoderniseerd

Drievliet, is dat niet dat pretpark met een parkeerplaats op een industrieterrein achter een bouwmarkt? Klopt! Maar een aantal jaar geleden is er een gloednieuw en mooier parkeerterrein aangelegd met een mooie loopbrug over een nieuwe doorgaande weg. Het voelt daardoor gelijk moderner en aangenamer. Het enige wat nog doet herinneren aan de oude parkeerplaats is de nog steeds aanwezige bouwmarkt op een paar honderd meter van dit familiepark.

Betaalbaar naar een pretpark

Wij hadden natuurlijk de tickets al online gekocht en ook het reserveren van je bezoekdag (let op: separate handelingen) was ook online snel geregeld. Wij kochten onze tickets ultra-voordelig voor slechts € 16,50 via Tripper. Dat is een korting van € 9,00 ten opzichte van een toegangskaartje normaal gesproken aan de poort. De prijs voor kinderen vanaf één meter is hetzelfde als die van volwassenen.

Wisselvallig pretparkweer

We arriveren rond 11:00 uur en op grofweg vijftig personen na is het pretpark leeg. Het weerbericht was wisselend; zon met af en toe een kleine bui en een frisse wind. Tip: ga juist op een dag met die voorspelling. Veel bezoekers nemen de gok niet met als gevolg dat je op een paar spetters na, een droge dag hebt en het ook nog eens rustig is. Het nadeel is dan wel dat vanwege COVID19 en het feit dat het rustig was, sommige middelgrote attracties op een wisselschema draaiden.

Na een hartelijke ontvangst door de medewerker is het eerst tijd voor een toiletbezoek. Het is erg jammer dat de toiletunit wel wat ouderwets oogt. Vanaf de poort kun je de helft van het park al zien liggen. Het park is compact en waarschijnlijk niet veel meer dan een halve kilometer diep. Je loopt dus snel een gemakkelijk een rondje om alle attracties één keer te doen, waarna je snel tussen de attracties wisselt die je nog een keer wilt doen.

Speeltoestellen tussen de achtbanen

Opvallend is de hoeveelheid klein vermaak, tussen alle attracties. Meerdere waterspeelplaatsen (ideaal in de zomer – is inbegrepen bij de entree), luchtkussen, meerdere kleine speeltuintjes en een hele grote speeltuin. Mocht je dus als ouder even willen zitten en relaxen, vermaken de kinderen zich top. Of je vindt het kind in jezelf en speelt mee. Pssst… in plassen springen is stiekem nog best leuk! Een hit bij de kinderen is de Zingende Stal. Zoals de naam al zegt… een stal vol met animatronics (zo heten de bewegende mensen en dieren in attracties) die door op verschillende knoppen te drukken geluid maken en zingen.

Speeltoestellen en achtbanen gaan hand in hand in dit pretpark.

Attracties voor kinderen

Wij wisselde constant tussen rustige attracties en wat wildere attracties. Door een goede mix kon zo ook de vijfjarige na een voor haar wilde rit, even bijkomen. Van de klassieke draaimolen, monorail en treintje tot hobbelpaardjes op een baan, eigenlijk was er heel veel wat kinderen alleen kunnen doen. In sommige attracties waren volwassenen niet toegestaan, waardoor ook op drukke dagen de wachttijd voor kinderen niet onnodig oploopt.

Op de hobbelpaarden achtbaan/tour van Familiepark Drievliet in Den Haag. Een ideale attractie voor kinderen!

Achtbanen en thrillrides

Actie genoeg ook voor ons beiden; een draaiende achtbaan, een minetrain, een wilde muis (“die van links naar rechts gaat”, aldus de jongedame) en Formule X. Deze was ze helaas nog te klein voor, maar door haar over te laten stappen in het station en te laten wachten bij de uitgang (met constant zicht op haar vanuit de achtbaan) kon papa dus nog een rit doen in deze gelanceerde achtbaan met inversies. Het is geen grote achtbaan, maar zeker een leuke baan met pit. Het brengt het attractieaanbod voor volwassenen en kinderen in balans. Ook zijn er een aantal kermisachtige attracties te vinden, zoals een ‘enterprise’. In dit grote wiel met bakjes zit je los en de g-krachten regelen dat je op je plek blijft terwijl je over de kop gaat. “Hier durf ik wel in, papa.” Met 1,22 meter mag ze er zelf in, want papa zal misselijk worden als hij instapt. Met deze (voor haar) spectaculaire rit sluiten we het bezoek na ruim vijf uurtjes af. Of toch niet…

Waterplezier

Nee! Want de bootjesglijbaan bij de ingang moet nog tien keer gedaan worden. De eerste keer durfde dochter nog niet alleen, de tweede keer wel en de derde keer liep ze zelf helemaal naar boven. Na de enorme sloot met water uit de eerste rit op de broek van papa en feit dat het heel veel traptreden naar boven zijn, vond papa het wel best. Vanaf beneden was te zien dat de medewerker het hartstikke leuk deed en haar het vertrouwen gaf om zelf op de groene knop te drukken waardoor het bootje enkele tientallen meters naar beneden duikt. Er is ook nog een boomstammenbaan voor nog meer waterfun.

Going down! Waterplezier zat in Drievliet.

Mooi pretpark?

Als je echt op de details gaat letten, dan is hier en daar een likje verf welkom. Maar hier letten de kinderen natuurlijk niet op. De aankleding letten ze niet op, maar kan wel een aangename toevoeging zijn. Een spannende tunnel in kopermijnthema of zelfs een verrassend hutje tijdens een achtbaanrit waar je doorheen suist voegt wel wat toe. “Bukken!”, waarna dochter nog harder moet lachen tijdens de rit. Disclaimer; bukken was natuurlijk niet echt nodig. Voor een regionaal pretpark zeker geslaagd op het punt van aankleding en vormgeving.

Snacken

De snackmenu’s van ongeveer € 8,00 worden geserveerd in merkloze plastic bakjes die je ook bij de lokale snackbar krijgt. De patat was prima en de hamburger ging ook prima naar binnen. Echter, zoals in elk pretpark betaal je gewoon veel voor een relatief matige maaltijd. Dit kun je als je wilt omzeilen door zelf wat mee te nemen, maar uit gemakzucht kozen wij hier niet voor. De medewerkers waren in de horeca, evenals op elke andere plek, oprecht vrolijk. De dochter kon het in ieder geval ook waarderen, gezien haar vrolijke reacties.

Geslaagde dag

Uiteindelijk hebben we 40 ritjes gemaakt in 28 attracties. Van wat heftiger (Formule X) tot de kinderattractie De Springende Hondjes. Met een toegangsprijs van € 16,00 betaalden we dus minder dan € 0,50 per rit. Zelfs met het parkeren van € 8,00 er bij dus een goede deal. alhoewel het parkeren prijzig is. Overigens is het park ook met het OV te bereiken. Tel hierbij op dat er bijna geen rijen waren en het was een geslaagde dag. Dan de hamvraag: is het park leuk om met kinderen heen te gaan die ook al interesse hebben in snellere attracties? Ja. Vermaakt papa, die wel van actie houdt, zich ook? Zeker. Verwacht geen Efteling of Walibi World, maar een gezellig dagje weg in een regionaal pretpark.

Druk was het zeker niet op deze zondagmiddag.

De voordelen van Drievliet:

  • Met goed zoeken relatief goedkoop
  • Compacte ligging; minder lopen en minder snel iemand kwijt
  • Buiten attracties om ook veel speelwaarde
  • Voor kinderen zeker voldoende actie

De nadelen van Drievliet:

  • Bij echt harde regen weinig indoor mogelijkheden
  • Stevige parkeerprijs (€ 8,00)