Laan van Poot 353A, 2566 DA Den Haag

Voor ieder kind wat wils in Westduinpark

Het Westduinpark in Den Haag is een groot park/duingebied tussen Kijkduin en Scheveningen in en ideaal voor kinderen. Er zijn geen vaste wandelroutes met kinderen; je kunt er eventueel met behulp van bebording of je telefoonnavigatie heerlijk rondstruinen of rondfietsen. Je kunt er door de verschillende ingangen zowel korte als lange wandelingen met kinderen samenstellen. Vanwege de hoogteverschillen raden wij het wandelen alleen aan voor kinderen vanaf 5 jaar of kinderen in een wandelwagen. Lopen met een wandelwagen is in dit gebied wel erg vermoeiend voor de volwassenen.

Het Westduinpark beschikt over gigantische zandvlakten waar kinderen heerlijk kunnen spelen, maar heeft ook een prachtige duinspeeltuin ('t Speelduin). Liever schattige egeltjes kijken? Dan kan op een beperkt aantal dagen bij de Egelopvang Den Haag, midden in het Westduinpark. 

Zuiderstrand Den Haag

Het Zuiderstrand is vaak rustiger dan het bekende en vaak drukkere Noorderstrand (bij De Pier). Nadat je geparkeerd hebt kun je gelijk het Westduinpark in, maar je kunt ook eerst een stukje over het strand slenteren om via het strand het Westduinpark binnen te lopen. Vergeet niet even te genieten van het uitzicht van de surfers met Hoek van Holland in de verte op de achtergrond. 

Gezinsuitje Den Haag

Westduinpark hoort bij gemeente Den Haag en daardoor is Den Haag groener dan je denkt. Het Westduinpark is erg divers waardoor het een ideaal gezinsuitje in de buitenlucht is. Zo kun je er duinen vinden (tip: prachtig als het sneeuwt in de winter), natuurlijk het strand, maar ook bunkerresten uit de Tweede Wereldoorlog. Aan dieren is ook geen gebrek, want je kunt de volgende tegenkomen:

 • Zandhagedissen
 • Vossen
 • Konijnen
 • Buizerds
 • Schotse Hooglanders

De Schotse Hooglanders zijn natuurlijk een favoriet onder de kinderen. De kudde struint vrij rond binnen het Westduinpark. De kudde is prachtig om te aanschouwen. Het zijn vriendelijke reuzen, maar er zijn wel een paar spelregels als je ze tegenkomt.

Westduinpark met de kinderen is dus een absolute aanrader. Je gaat komt grote zandvlakten tegen maar ook veel begroeiing. Ga af toe eens van de gebaande paden en laat jezelf en de kinderen verrassen. 

Meer van dit, maar dan gratis in jouw mailbox? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Wij hebben altijd de leukste indoor bestemmingen, speeltuinen, speelbossen en natuurgebieden online staan. Maar we houden het niet bij gezinsuitjes: we hebben blogs en een bomvolle agenda. Of het nou gaat om erop uit met de kids in de zomer of winter, bij ons kun je altijd inspiratie vinden. Heb je aanvullingen op deze pagina? Laat het ons weten via denhaag@go-kids.nl.

 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Gratis toegang
 • Eigen eten toegestaan
 • Horeca aanwezig
 • Outdoor