Het is zomer!! 

En dat is leuk, want het is vaak mooi weer en de kinderen zijn vrij! Go-Kids Den Bosch heeft 10 zomertips voor jou en je gezin verzameld, zodat jullie met veel plezier de zomervakantie door kunnen komen.

Tip 1: Goede voorbereiding.....

Hoe leuk de zomer ook is, het is natuurlijk ook een beetje oppassen. Lopen de temperaturen hoog op? Misschien wel boven de 30 graden? Voor (kleine) kinderen is het dan erg belangrijk dat ze genoeg water drinken, goed ingesmeerd worden en tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon blijven. Laat kinderen zoveel mogelijk in de schaduw spelen als ze buiten zijn. Dat gezegd hebbende.... op naar de andere tips! 

Tip 2: Zwemplezier

Ga lekker zwemmen met de kinderen. Dit kan natuurlijk bij een van de vele zwembaden, buitenbaden en recreatieplassen die onze regio te bieden heeft! Op https://go-kids.nl/den-bosch/erop-uit vind je de leukste tips. Het is echter ook super leuk om gewoon thuis een zwembadje op te zetten, zodat kinderen op elk gewenst moment lekker kunnen zwemmen en plonzen. Ook voor jezelf natuurlijk heerlijk als voetenbadje ;)

Tip 3: Warm Weer Waterpret

Er zijn super veel leuke waterspelletjes voor kinderen en wij hebben de 25 leukste tips voor jou op een rijtje gezet. Nieuwsgierig geworden? Klik hier. 

Tip 4: Dagje uit

Wil je graag een dagje erop uit met je gezin? Op de site van Go-Kids vind je naast zwemgelegenheden nog veel meer leuke bestemmingen. Ben jij nog op zoek naar het ideale dag uit? Een echte aanrader bij hele hete dagen is een bezoekje aan een bioscoop of het theater. Dat klinkt een beetje gek, maar hier hebben ze vaak heerlijk de airco aanstaan en kunnen jullie dus even lekker bijkomen! Kijk bij Erop Uit voor de leukste tips.

Tip 5: Ga de natuur in

En dan heb ik het vooral over de bossen. De vele bomen zorgen natuurlijk voor een heerlijke schaduw. Wist je dat het in het bos vaak wel 4 graden koeler is!?! In regio Den Bosch zijn er vele mooie natuurgebieden te vinden en ook hebben wij natuurlijk de meest kindvriendelijke wandel- en fietsroutes voor jullie verzameld!

Tip 6: Ga boodschappen doen

Is het normaal gesproken een uitje als je even in je eentje boodschappen kunt doen? Bij mooi weer is het ook zeker een aanrader om je kids mee te nemen, zodat ze even kunnen afkoelen met behulp van de loeiende airco!! 

Tip 7: Blijf lekker binnen

Is het té warm buiten? Dan is vaak binnen blijven ook heerlijk. Houd overdag de deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten, en gooi ze juist open zodra het begint af te koelen (bij voorkeur met hor i.v.m. de muggen). Slapen jouw kinderen op zolder? Dan is wellicht een (mobiele) airco toch wel een aanrader. OF houd een gezellig slaapfeestje met de kids op jullie eigen kamer tijdens de hele warme nachten. Voor je eigen nachtrust wellicht iets minder fijn, maar voor de kids natuurlijk een groot feest! 

Tip 8: IJsjes eten....

.... heel veel ijsjes eten! Er gaat natuurlijk niks boven een heerlijk ijsje van de ijssalon bij jou om de hoek! Wil je echter liever een gezond ijsje? Maak dan zelf ijsjes/milkshakes/smoothies van bijvoorbeeld gepureerd fruit, eventueel met yoghurt of melk. Leuk om samen met kinderen te maken en op internet kan je veel recepten vinden! Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? In de supermarkt hebben ze heerlijk waterijsjes die prima als tussendoortje kunnen!

Tip 9: Aangepaste openingstijden

Op sommige scholen hanteren ze een tropenrooster tijdens warme dagen, maar vergeet niet dat er ook bestemmingen zijn die tijdens de zomerperiode de deuren gesloten houden of eerder sluiten. Check dus altijd eerst de openingstijden van jouw bestemming/uitje! 

Tip 10: Maak het jezelf vooral gemakkelijk en geniet!

Het is natuurlijk ook voor jezelf belangrijk om relax de zomer door te komen. Dus maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Er zijn ook veel lekkere en gezonde recepten te vinden die snel en eenvoudig te bereiden zijn. Denk aan een lekkere salade met brood of een lauwwarme pastasalade! Probeer ook vooral te genieten van het heerlijke weer! Mijn collega Anita van Go-Kids Zeeland heeft een super leuke blog geschreven waarom zij juist wél van deze warme dagen geniet. 

 

Go-Kids Den Bosch wenst jullie veel plezier deze zomer!!

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Den Bosch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch