De natuur in met de kids 2024 regio Breda

Lekker naar buiten in de vakantie is altijd fijn. Goed weer of slecht weer, kinderen maakt het allemaal niet zoveel uit. Stampen in de plassen of hutten bouwen in het bos, de kids vermaken zich wel. Staatsbosbeheer heeft prachtige natuurgebieden waar je heerlijk met kinderen kunt wandelen of spelen. Een kabouterpad, dierenvriendjes pad of een speelbos of een laarzenpad.  Wij hebben wat leuke regionale tips voor je bij elkaar gezet. Bijna alles is gratis te zien, te doen en te beleven. En onderaan de pagina vind je als cadeautje  nog een leuke gratis Natuur Bingo!

Staatsbosbeheer regio Breda

In onze regio zijn maar liefst 4 super mooie natuurgebieden van Staatsbosbeheer. En in al deze gebieden zijn fijne wandelingen voor families met kinderen uitgezet.  

Een erg leuke wandeling met kids is de natuurbelevingsroute met het vlonderpad in het Mastbos. Reeën, roofvogels, zilverreigers… je vindt ze allemaal in het Mastbos. Als je deze belevingsroute volgt, kom je ze misschien wel tegen. Tip: de kans om reeën te zien, is het grootst in de vroege ochtend. Klik hier voor alle informatie.

Met de GRATIS app van Staatsbosbeheer wordt een boswandeling in de vakantie een echte expeditie! Een pootafdruk in het zand, een keutel in het gras, een nest in de boom... Download deze gratis app en je weet zo bij welk dier het hoort.

Tip : Aan de randen van het mastbos vind je super leuke familie restaurants. Aan de ene kant vind je restaurant de 7 heuveltjes en aan de andere kant van het bos pannenkoekenhuis Dennenlucht. Beiden hebben een heerlijk terras en super leuke speeltuin!

Smokkelroute

Willen jullie een oude smokkelroute lopen bij de grens? Bij de Strijbeekse Heide loopt een 8 kilometer lange wandeling, langs de grens. Jullie passeren twee keer de grens met België. Dat zie je aan de grenspalen langs de route. Tevens kan je bij De Smokkelaar wat eten en of drinken. Super leuk om met kids te doen. Het is mogelijk om de route een paar kilometer in te korten als je met kleine kids bent. Zie onze tips

Op zoek naar legenden

Hoe zou het zijn om de verschillende legendes uit de regio Breda te beleven? Wandel een legendetocht van de legendejagers en kom er achter welke legendes er zijn. Legendetochten zijn uitgezette wandelingen rondom een bijzondere plek met een spannend verhaal hier uit de regio. Tijdens de wandeling beleef je het verhaal. Er start een mooie tocht vanaf Wolfslaar, Mysteries van Wolfslaar.

De wandeling duurt ongeveer 1 uur en gaat over het prachtige Landgoed Wolfslaar. Een belevenis voor jong en oud. Geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. (De wandeling kost € 4.50 en is te koop bij Boerderij Wolfslaar en Lunchroom Tuinhuis van Charlotte.)

Klik hier voor meer informatie en het downloaden van de brochure met de hele route.

Nieuw: de Legende route bij De Menmoerhoeve in Etten-Leur. Kijk voor meer info even hier.

 

Wandelen met laarzen in de regio Breda

Vinden jouw kids het ook zo leuk om in de plassen te stampen. Misschien worden ze dan ook wel blij van een heus laarzenpad om lekker door te banjeren?

Laarzenpad Chaam

In Chaam bij natuurgebied 't Broek vind je een super leuk laarzenpad. Het is een leuke wandeling om met kinderen te doen, want er is veel te ontdekken. 

Tip: Dit laarzenpad ligt vlakbij familie restaurant Huis ten Bosch

Laarzenpad Gastels Laag

In Oud Gastel heeft Staatsbosbeheer ook een speciale laarzen route aangelegd. Dit laarzenpad loopt door het zeer natte natuurgebied van het Gastels Laag en is 1.200 meter lang met maar liefst 8 brugjes erin.

Laarzenpad bij Baarle Nassau

't Merkske is een zijriviertje van de Mark en is natuurlijke grens tussen Nederland en België. Dit riviertje ontspringt als Noordermark in België. Doordat de vallei van 't Merkske lange tijd een beetje is vergeten, heeft de natuur aan beide kanten van de grens jaren lang lekker haar gang kunnen gaan. In het gebied komen dan ook zeldzame plantensoorten voor. Ook wonen er vogels, amfibieën en andere dieren in dit bijzondere grens gebied. Staatsbosbeheer heeft verschillende laarzenroutes /wandelroutes uitgezet.

Alle regionale speelbossen

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen handig voor je bij elkaar gezet. Natuurlijk kun je de speelbossen ook leuk combineren met een familierestaurant in de buurt.

Gratis Natuurbingo

Als laatste nog een leuk cadeautje. We hebben een bos bingo kaart voor de kinderen gemaakt. Kijk hier voor de bingo

Dus als je naar het bos gaat, neem de bingokaart mee! 

Nog niet genoeg inspiratie, kijk dan hier op de site voor een overzicht van alle natuuruitjes in de regio Breda.