meerdere locaties 108, 5165 ND regio Breda

Iedereen wordt vrolijk van bloemen, maar nog leuker is het om zelf met de kinderen bloemen te plukken in een pluktuin! 

Zelf bloemen plukken in de pluktuin met kinderen

Pluktuinen in West Brabant 

In de regio West Brabant zijn er meerdere pluktuinen. In deze tuinen mag je zelf je mooiste boeket met bloemen plukken! Een super leuk uitje samen met de kids.

Pluktuin De Langendam in Waspik (kijk hier voor meer informatie over deze pluktuin)

De Plukkerij in Bosschenhoofd (kijk hier voor meer informatie over deze pluktuin)

Pluktuin La Fleur in Hoogerheide ( kijk hier voor meer informatie over deze pluktuin) 

Pluktuin La Fleur in Bergen op Zoom (kijk hier voor meer informatie over deze pluktuin)

Hoe werkt een pluktuin?

Allereerst is het belangrijk te kijken of de pluktuin waar je naar toe wilt open is. De openingstijden zijn in het plukseizoen ruim, maar het kan zijn dat er even gewacht moet worden op nieuwe bloemen. Als je op de website van de pluktuin waar je naar toe wilt kijkt, kun je zien of hij open is en welke bloemen je er kunt plukken met de kinderen. 

Neem contant geld mee. Er is namelijk meestal geen winkeltje of kassamedewerker: het plukken gaat op basis van vertrouwen. Er liggen vaak schaartjes en messen om de bloemen die je uit de pluktuin hebt geplukt netjes mee af te snijden. 

Aardbeien plukken

Willen de kids liever zelf aardbeien in plaats van bloemen plukken? Dat kan ieder jaar vanaf april bij het aardbeien terras in Rijsbergen. Hier is ook een heerlijke speeltuin voor de kinderen en een fijn terras! Lees hier meer over het Aardbeienterras in Rijsbergen. 

Fruit plukken 

Ken je de foodwalks in de buurt van Breda al?  Foodwalks zijn wandelingen waarbij je aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving zelf een maaltijd bij elkaar plukt. Terwijl je wandelt pluk je bijvoorbeeld met de kinderen bramen in Breda.

Kijk hier voor het overzicht 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Outdoor