Stouwdreef 1, 4836 AK Breda

Mastbos Breda

Het Mastbos in Breda is een bos waar je veel leuks kan beleven. Zo is er een Kabouterpad en een Speelbos . Ook zijn er verschillende wandel routes uitgezet door Staatsbosbeheer. Zo zijn er drie thematische wandelroutes: De snuffelroute, natuurbelevingsroute en historische route. Voor ieder wat wils!

Kaart met routes door Mastbos Breda downloaden

Download HIER een kaart met leuke routes door het Mastbos in Breda

Natuurbelevingsroute en vlonderpad

Reeën, roofvogels, zilverreigers… je vindt het allemaal in het Mastbos. Als je de belevingsroute volgt, geniet je optimaal van de vele plant- en diersoorten in dit gebied. Deze route gaat ook langs wildakkers en uitkijkpunten. Tip: de kans om reeën te zien, is het grootst in de vroege ochtend. Deze route is 7,3 kilometer lang.

Eind 2015 is het vlonderpad in het Mastbos geopend en een mooie uitkijkpost. Je komt langs beiden als je deze "belevingsroute" loopt. Hieronder zie je een mooi filmpje van Lars Scheve over dit pad.

Snuffelroute
Struinen met je hond tijdens deze 4 kilometer lange snuffelroute door het hondenlosloopgebied. Met als extraatje zwemmen in de hondenpoel.

Historische route
De rijke geschiedenis van het Mastbos is overal in het bos zichtbaar. Deze historische route is te lopen via de kaart en leidt je over indrukwekkende lanen en langs eeuwenoude grove dennen. Sagen en legendes verhalen over prinsen, stropers en smokkelaars die hier vroeger ronddwaalden. De route is 8,3 kilometer lang.

Start: P-plaats Stouwdreef, Breda.

NB In 2015 was er een app van het Mastbos, deze wordt echter niet meer ondersteund. Met de route kaart en de gemarkeerde paaltjes in het bos zou je de wandelingen ook goed moeten kunnen lopen.

Download HIER een kaart met leuke routes door het Mastbos in Breda

Eten en drinken bij het Mastbos. 

Restaurant tip voor families

Aan de rand van het Mastbos vlakbij het speelbos vind je eetcafe de 7 heuveltjes (super leuk met speeltuin). En aan de andere kant van het Mastbos vind je pannenkoekenhuis Dennenlucht

 

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor