Met de kinderen naar het bos in de herfst

In de herfst eropuit in het bos en de natuur met kinderen in de regio Breda

In de herfst is een super tijd om er met het gezin op uit te gaan in het bos.  De bladeren hebben de mooiste kleuren en kinderen kunnen verschillende schatten uit het bos verzamelen. En daarna samen aan de warme chocomelk.  Hier in onze regio Breda zijn veel bossen waar je goed kan wandelen met kinderen.  We geven je een aantal herfst wandeltips, met bijbehorend familie restaurant. Super om te combineren tijdens een dagje uit met kinderen in de natuur.

Natuurwandelingen met kinderen in de herfst 

Deze herfstvakantie zijn er ook een aantal georganiseerde wandelingen en activiteiten die jullie in het herfstbos kunnen beleven:

  • Op 24 oktober 2021 Paddenstoelenwandeling met het IVN  (Kijk hier)
  • Op 30 oktober 2021 OERRR Op zoek naar paddenstoelen op Tiengemeten (Kijk hier) 
  • Op 30 oktober 2021 Op zoek naar vleermuizen bij Parkhoeve Noord  (kijk hier)
  • De hele herfstvakantie kunnen kinderen een speurtocht doen bij Speelbos Gilze (kijk hier)  

Alle kabouterpaden van de regio Breda

Hebben jullie de drie kabouterpaden in de regio Breda al ontdekt? Er is een kabouterpad in het Mastbos in Breda, ook vind je een kabouterpad in Chaam en tot slot is er een kabouterpad bij de verloren hoek in Etten-Leur. Kijk hier voor het volledige overzicht van alle kabouterpaden van de regio Breda.  

Alle speelbossen van de regio Breda

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen handig voor je bij elkaar gezet. In onze regio zijn 6 speelbossen, Speelbos Boeverijen in het Mastbos, Speelbos Gilze, Speelbos Chaam, Speelbos de Heksenberg in Oosterhout, Speelbos de Kerkuil in Hulten en Speelbos Brakkenbos in Breda Noord.  Onze eigen "Go-Kids" hebben ze beoordeeld op "speelbaarheid" , hoe leuker hoe meer sterren ze van mijn kinderen hebben gekregen. Kijk hier voor het overzicht van alle speelbossen van de regio Breda.  

Eikeltjes koffie maken met kinderen!

Hebben jullie veel eikels verzameld? Maak er dan eens eikeltjeskoffie van.  Doe 500 gram eikels, zonder hoedje en steeltje, in een pan. Zet de (koeken)pan op een laag vuur met deksel en roer om de paar minuten. De eikels gaan nu gaar stoven. Ze barsten open en de schillen laten los. Vis de schillen uit de pan. Wacht tot de eikels zacht en bruin tot bruinzwart zijn.  Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Stamp de eikels fijn met een vijzel tot een poeder. Met dit poeder kun je koffie maken. Giet kokend water over het poeder en klaar in de koffie.  NB Eikeltjeskoffie bevat geen cafeïne.

Je kunt het poeder ook mengen met bloem en er broodjes mee bakken.  NB Let op dat je de eikels nooit rauw eet. Dan zit er tannine in wat giftig is. 

Een handig regionaal overzicht van alle natuuruitjes geschikt voor kinderen, vind je hier.

 

 

Log In