Alle speelbossen van de regio Breda handig bij elkaar

Alle speelbossen van de regio Breda

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen handig voor je bij elkaar gezet. Wist je dat er maar liefst 6 speelbossen voor kinderen hier in de buurt van Breda zijn? Wij hebben ze (bijna) allemaal bezocht met onze eigen kinderen en de kids hebben alle speelbossen sterren gegeven. Hieronder lees je wat wij en de kinderen van alle speelbossen vinden. Natuurlijk kan je deze speelbossen ook goed combineren met een familierestaurant in de buurt, ook die vind je in het overzicht hier onder.

Speelbos Boeverijen Breda

Het Speelbos Boeverijen in het Mastbos is, ter ere van de 500ste verjaardag van het Mastbos, nog leuker gemaakt. In dit grote speelbos kun je in bomen klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer. Dieper in het bos vind je het kasteel met gracht en touwbrug en de heksenkring. Je mag gerust je ouders meenemen, voor hen staan er picknicktafels en banken op het grote veld waar je ook lekker kunt voetballen of picknicken. Meer over het speelbos, klik hier Meer over het vlakbij gelegen kabouterpad, klik hier

Het Go-Kids test team geeft dit speelbos 5 sterren!

Tip: Het gezellige eetcafé de 7 Heuveltjes ligt vlakbij dit speelbos.  Ook is dit speelbos goed te combineren met pannenkoekenrestaurant Dennenlucht.

Speelbos Gilze

Bij Klein Zwitserland in Gilze kun je op bezoek in een Reuzenbos. Het is een spannend speelbos. De reus Gullemoei woont in de reuzenburcht, een huis om in te klimmen. Je kunt er zelfs met een kabelbaan de berg af zwieren. Gullemoei krijgt ook een geheime tuin, waar je alleen via een tunnel kunt komen, een reuzensmultuin.

De ingang van dit nieuwe speelbos is aan de Nerhoven (zie bebording) bij Klein Zwitserland. Via het pad loopt je na 300 meter het speelbos in. Meer over het speelbos in Gilze

Het Go-Kids test team geeft dit speelbos, als de waterpomp het (weer) doet, 5 sterren.

Speelbos Chaam

In het iets kleinere speelbos in Chaam ontdek je spelenderwijs de geheimen van de natuur. Je kan er lekker in bomen klauteren, hutten bouwen en slootje springen. Of kom je op bezoek bij kabouter Pimmetje Puntmuts? Hij woont in speelbos Chaam en je kunt hem vinden via het speciale kabouterpad. Meer informatie over het speelbos en kabouterpad in Chaam.

Het Go-Kids test team geeft dit speelbos 4 sterren.

Speelbos De Heksenberg in Oosterhout

In het speelbos De Heksenberg kun je klimmen, klauteren, rennen, bouwen en nog veel meer. Er staan veel spannende speeltoestellen. En als je moe gespeeld bent, kun je lekker luieren in de duinen, met je blote voeten in het zand! Dit speelbos ligt naast een pannenkoekenhuis. Meer informatie over het speelbos in Oosterhout.

Het Go-Kids test team geeft dit speelbos 3 sterren.

Speelbos de Kerkuil in Hulten

Ken je het speelbos in Hulten al? In het bos staan onder meer een grote vogelnestschommel, een kabelbaan, twee wigwammen, een glijbaan, diverse stapstenen en boomstammen waarop je kunt balanceren. Twee houten kerkuilen houden de wacht bij de ingang van het bos. Ook staat er een insectenhotel in het speelbos. Meer over het speelbos in Hulten

Het Go-Kids test team is hier nog niet geweest..... Jij wel? Hoeveel sterren geeft jij dit speelbos? Mail het door naar breda@go-kids.nl Als het van mama mag met foto dan vermelden we jullie recensie op de website!

Speelbos het Brakkenbos in Breda

In het leuke Brakkenbos vlakbij de Asterdplas kunnen kinderen buitenspelen in de natuur. Er is een waterpomp en een mini blotenvoetenpad en ontdek eindeloze plekjes om je te verstoppen en hutten te bouwen. Genoeg te spelen en te beleven in dit speelbos van Staatsbosbeheer. Meer over het Brakkenbos in Breda

Het Go-Kids test team geeft dit speelbos 3 sterren.

Extra: De leukste speurtochten met kinderen Speurtochten met kids

Log In