Buiten spelen en natuuruitjes voor het voorjaar en de zomer

Buiten spelen en natuur uitjes voor gezinnen met kids 

In het voorjaar is het heerlijk om met de kids naar buiten te gaan. We hebben een aantal leuke speeltuinen en wandeltips voor je verzameld. 

Klimpark bij de Treehouse bar

Naast het klimpark is er van alles te beleven bij de Treehousebar. Kennen jullie de gratis speurneuzen wandeling al? Vanuit de gezellige Treehouse bar loopt een super leuke actieve 2 KM lange speurneuzen wandeling voor kinderen rondom de vijver. Deze wandeling die in het teken staat van eekhoorntjes is gratis te lopen. Binnen bij de bar kun je een route kaart halen en kunnen de kinderen een knipkaart vragen. De kinderen gaan tijdens de wandeling namelijk op zoek naar 10 eekhoorntjes! 

Wandel met kinderen over het vlonderpad

Sinds ongeveer een jaar is er een mooi Vlonderpad door het Mastbos van Breda. Dit is een leuke wandeling om met kids te doen omdat het vlonderpad de weg wijst. Rondom het Mastbos zijn verschillende leuke restaurantjes om daarna lekker te relaxen. Niet ver van het vlonderpad ligt pannenkoekenrestaurant Dennenlucht met een heerlijk terras en speeltuin

Familie (smokkel) wandeling bij de grens met België

Wandel vanaf restaurant het Smokkelaartje de smokkelroute naar België. Met mijn eigen Go-Kids test team heb ik deze route meerdere malen gelopen (iets ingekort voor de kleinste van de familie) en het was steeds een top wandeling omdat je echt de grens met België passeert. Naast het smokkelpad kun je vanaf de Strijbeekse Heide hier ook een mooie wandelroute langs een van de vennen maken.

Speeltuinen waar kinderen binnen én buiten kunnen spelen

In Breda heb je drie speeltuinen waar kinderen binnen en buiten plezier kunnen hebben. Beiden speeltuinen hebben ook een heerlijk terras voor ouders om fijn te zitten. Speeltuin de Vossenberg in Gilze, Kids Wonderland in Molenschot en de Belhamel in Lage Zwaluwe.

speeltuin Vossenberg  

Natuurspeeltuin Speelnatuur op Tiengemeten 

Ken je de natuurspeeltuin van Natuurmonumenten op Tiengemeten al? Dit is een top uitje voor in de meivakantie! Op Speelnatuur, met meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten kunnen de kids zich eindeloos vermaken. 

Kikkervisjes vangen

De meivakantie is perfect om kikkervisjes te vangen, maar pas op, verzorg ze goed en zet de kikkers op tijd terug waar je ze gevangen hebt. Lees hier onze kikkervisjes tips (inlc plekken om ze te vinden)  

Wandelen, luister naar spannende legendes of zoek een schat

Weet je dat er hier in de regio een aantal mooie en spannende legendetochten zijn uitgezet. De Legendejagers hebben ze gemaakt.

Je kunt ook naar een van de Baronie poorten gaan en naar spannende Legendeverhalen over verschillende unieke stukjes Brabant luisteren. Met je smartphone en QR reader kunnen jullie de verhalen GRATIS beluisteren.

Naast wandelingen hebben de Legendejagers ook een tweetal schatten verstopt nabij Pannenhoekenhuis Ten Bosch in Chaam. Kijk hier voor deze Geo cache schatten.

Wandelen en spelen in het speelbos

Kennen jullie alle speelbossen en kabouterpaden van de regio al? Neem een picknick kleed mee naar een van deze speelplekken of pak een terrasje bij bijvoorbeeld de 7 Heuveltjes vlakbij het speelbos Boeverijen in het Mastbos in Breda.

Wandel en speel in het zand

Bij het Cadettenkamp in Teteringen kunnen kinderen fantastisch in het zand spelen. Het is hier één grote zandbak. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken vanaf het vlakbij gelegen speelbos de Heksenberg.

Een smikkelwandeling (foodwalk in de regio Breda)

Lekker wandelen met de kids door de natuur en dan je eigen maaltje bij elkaar plukken, het kan met de Foodwalk routes

Foodwalk routes zijn uitgestippeld door heel Nederland. Het zijn wandelingen waarbij je aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving zelf een maaltijd bij elkaar plukt. Zo kunnen jullie na een gezellige wandeling zelf bramenjam maken, of een zomersalades en kastanje taart. Er zijn verschillende routes in de regio Breda (oa in de Haagse Beemden, Rijsbergen en Etten-Leur)  en er is er één die door het speelbos in Gilze loopt.

Wandeltochten van Staatsbosbeheer in de regio Breda

Een aantal van de boven genoemde wandelingen zijn van Staatsbosbeheer. Maar Staatsbosbeheer heeft nog veel meer wandel routes geschikt voor families hier in de regio Breda. We hebben ze in een handig overzicht voor je verzameld. Kijk hier

Log In