Speelnatuur op Tiengemeten
Tiengemeten 14A, 3284 BE Zuid-Beijerland

Speelnatuur is een OERRR Natuurspeeltuin voor kinderen! In de vakanties zijn er altijd veel activiteiten voor kinderen en gezinnen op Natuureiland Tiengemeten. Helaas is Speelnatuur komend seizoen dicht.

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten komend seizoen dicht


Het is geen leuk bericht, maar de Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten blijft komend seizoen voor regulier spelen gesloten. De reden hiervoor is dat we vorig jaar tijdens de warme en droge zomer te maken kregen met zwemmersjeuk in het water. Dit veroorzaakte jeukklachten bij onze jonge en
oudere bezoekers. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel heel vervelend. De bron van dit probleem is nog niet achterhaald en opgelost. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om, voor
de veiligheid van onze bezoekers, komend seizoen niet regulier open te gaan.
Veiligheid en onderzoek
Vorig jaar is bij de eerste klachten al meteen een onderzoek uitgevoerd. Hierbij is de bron van de zwemmersjeuk niet met 100% zekerheid gevonden. Omdat de jeukklachten vooral bij warme
temperaturen en droogte optreden, benutten we dit seizoen om een gedegen onderzoek uit te voeren naar de oorzaken van de jeuk. Als we dit kunnen achterhalen, kunnen we ook werken aan de
oplossing. We hopen hiermee Speelnatuur volgend jaar weer op een goede en veilige manier aan te kunnen bieden als OERRR beleving voor kinderen.
Balen
Het is natuurlijk enorm balen. We willen niets liever dan kinderen een onvergetelijke dag in de Speelnatuur bieden. We weten als geen ander hoe kinderen genieten van het spelen in water en modder. Glijden van een modderbaan is fantastisch, maar niet als je de dag erna onder de uitslag zit.
Toekomst
Ons doel is dat er een toekomstbestendige oplossing komt voor de Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten. Dat de kinderen weer eindeloos kunnen ravotten, vlotten bouwen, kliederen met zand en natuurlijk kunnen glijden van de modderglijbaan. We gunnen alle kinderen dit soort onvergetelijke avonturen in de natuur. Voor nu kunnen we niet meer dan vragen om begrip en geduld in deze situatie.


Dagje naar natuureiland Tiengemeten
Ondanks dat de Speelnatuur gesloten is, is er op eiland Tiengemeten genoeg te doen voor het hele gezin. Wie wil er nou niet een dagje naar een eiland? Het Bezoekerscentrum is vanaf 1 april van dinsdag tot en met zondag geopend. Hier vind je meer informatie over het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen: bijvoorbeeld een Boswachter Bootcamp, op zoek gaan naar sporen van de bever of je wagen aan de spannende ontdekkingstocht van OERRR. Ook kun je fietsen
en zelfs (kinder)tandems huren en zo de bijzondere natuur van het eiland beleven. Sluit af met iets lekkers bij Gasterij de Gezusters of haal een ijsje in het Bezoekerscentrum. Een overtocht met de veerpont geeft je al een gevoel van vrijheid en vakantie, dus redenen genoeg om Tiengemeten aan je lijstje toe te voegen!
Meer informatie
Op onze Tippagina vind je meer informatie over wat je op het eiland kan ondernemen (met of zonder
kinderen) en welke excursies er de komende maanden gepland staan.

Kijk hier voor meer info

 

Natuureiland Tiengemeten met natuurspeeltuin

Natuureiland Tiengemeten is een eiland net boven Goeree Overflakkee aan de rand van de Biesbosch. Het eiland wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Je bereikt deze mooie natuur plek vanaf Nieuwendijk 1, (Zuid Beijerland) met een leuke pont. Het klinkt misschien ver weg, maar vanuit Breda ben je er in 45 minuten om zeearenden te spotten!

Jullie varen met een pont naar Tiengemeten met zijn ongerepte wildernis. Hier wonen onder andere de bever en de zeearend. Komen jullie ze ontmoeten tijdens een van de mooie uitgezette wandelingen? Zo is er een 3,5 km lange Beverwandelroute en een wandeling door het watermoeras langs de Schotse hooglanders. Of ga met wat tips van de medewerkers van Natuurmonumenten zelf op zoek naar de zeearend of een van de andere bijzondere vogels die hier verblijven.

Natuureiland Tiengemeten is een perfect familie uitje in de natuur. Kinderen zullen het fantastisch vinden. Regelmatig worden hier OERRR natuur activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Tip: Jullie kunnen ook overnachten in deze Nederlandse wildernis! Er is een natuurcamping en er zijn een paar vakantiewoningen die je kunt huren via Natuurmonumenten.

OERRR Speeltuin in de natuur

Lekker spelen in de natuur

Naast de mooie wandelingen, is er ook volop ruimte om te spelen op Tiengemeten. Op Speelnatuur, de natuurspeeltuin met meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten kunnen de kids zich eindeloos vermaken.

Er is echt van alles te zien, doen en beleven. Voor de kleintjes tot 6 jaar is er een veilig Ukkie-eiland, vlakbij het terras met voor (groot-) ouders koffie en thee. De wat oudere kids kunnen vlotten bouwen, hutten bouwen, een natuurglijbaan maken en nog veel meer. Ontdek het zelf!

Tip: schone kleding en handdoek

Speelnatuur is een natuurparadijs met water, zand, flauwe oevers en veel meer. Je kunt hier heerlijk ravotten en daar word je vies van. Er zijn douches aanwezig, maar neem ook schone kleding, schoenen en een handdoek mee!

Speelnatuur en Tiengemeten zijn een ruig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf, hoe ben jij in het wild?

Super leuke wandelingen van OERRR voor gezinnen met kids tot 12 jaar!

Boswachter Bootcamp op Tiengemeten

De Boswachter Bootcamp is een wandelroute met stoere opdrachten voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 9 jaar. Kleine boswachters in de dop worden uitgedaagd met actieve natuuropdrachten, zoals de fit-test en lopen op blote voeten. De Boswachter Bootcamp duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur en is verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum op het eiland. Meer info over deze Boswachter Bootcamp op Tiengemeten

Spannende Ontdekkingstocht  op Tiengemeten

Tijdens de Spannende Ontdekkingstocht krijgen jullie uitleg over de natuur op Tiengemeten en leuke opdrachten om uit te voeren. Zo leren de kinderen om met vogels te ‘praten’, ontdekken jullie wie wat (of wie!) eet, spelen jullie het plaagdierenspel en bestuderen jullie de wolkenlucht.
Jullie krijgen deze leuke OERRR tas mee tijdens jullie wandeling:

Beide gezinswandelingen duren, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur en zijn verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum op het eiland. Bij het bezoekerscentrum krijgen jullie ook de leuke tas met opdrachten. Prijs van beide wandelingen is voor leden van Natuurmonumenten of OERRR € 5,00 per kind en niet-leden € 8,00. Daarnaast geldt een borg van € 5,00 per tas. Eén tas is geschikt voor vijf personen, waarvan minimaal één volwassene.

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor