Tiengemeten 14A, 3284 BE Zuid-Beijerland

Speelnatuur is een OERRR Natuurspeeltuin voor kinderen! In de vakanties zijn er altijd veel activiteiten voor kinderen en gezinnen op Natuureiland Tiengemeten. Komend seizoen gaan ze weer open!

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten gaat weer open!

 

Natuureiland Tiengemeten met natuurspeeltuin

Natuureiland Tiengemeten is een eiland net boven Goeree Overflakkee aan de rand van de Biesbosch. Het eiland wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Je bereikt deze mooie natuur plek vanaf Nieuwendijk 1, (Zuid Beijerland) met een leuke pont. Het klinkt misschien ver weg, maar vanuit Breda ben je er in 45 minuten om zeearenden te spotten!

Jullie varen met een pont naar Tiengemeten met zijn ongerepte wildernis. Hier wonen onder andere de bever en de zeearend. Komen jullie ze ontmoeten tijdens een van de mooie uitgezette wandelingen? Zo is er een 3,5 km lange Beverwandelroute en een wandeling door het watermoeras langs de Schotse hooglanders. Of ga met wat tips van de medewerkers van Natuurmonumenten zelf op zoek naar de zeearend of een van de andere bijzondere vogels die hier verblijven.

Natuureiland Tiengemeten is een perfect familie uitje in de natuur. Kinderen zullen het fantastisch vinden. Regelmatig worden hier OERRR natuur activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Tip: Jullie kunnen ook overnachten in deze Nederlandse wildernis! Er is een natuurcamping en er zijn een paar vakantiewoningen die je kunt huren via Natuurmonumenten.

OERRR Speeltuin in de natuur

Lekker spelen in de natuur

Naast de mooie wandelingen, is er ook volop ruimte om te spelen op Tiengemeten. Op Speelnatuur, de natuurspeeltuin met meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten kunnen de kids zich eindeloos vermaken.

Er is echt van alles te zien, doen en beleven. Voor de kleintjes tot 6 jaar is er een veilig Ukkie-eiland, vlakbij het terras met voor (groot-) ouders koffie en thee. De wat oudere kids kunnen vlotten bouwen, hutten bouwen, een natuurglijbaan maken en nog veel meer. Ontdek het zelf!

Tip: schone kleding en handdoek

Speelnatuur is een natuurparadijs met water, zand, flauwe oevers en veel meer. Je kunt hier heerlijk ravotten en daar word je vies van. Er zijn douches aanwezig, maar neem ook schone kleding, schoenen en een handdoek mee!

Speelnatuur en Tiengemeten zijn een ruig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf, hoe ben jij in het wild?

Super leuke wandelingen van OERRR voor gezinnen met kids tot 12 jaar!

Boswachter Bootcamp op Tiengemeten

De Boswachter Bootcamp is een wandelroute met stoere opdrachten voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 9 jaar. Kleine boswachters in de dop worden uitgedaagd met actieve natuuropdrachten, zoals de fit-test en lopen op blote voeten. De Boswachter Bootcamp duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur en is verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum op het eiland. Meer info over deze Boswachter Bootcamp op Tiengemeten

Spannende Ontdekkingstocht  op Tiengemeten

Tijdens de Spannende Ontdekkingstocht krijgen jullie uitleg over de natuur op Tiengemeten en leuke opdrachten om uit te voeren. Zo leren de kinderen om met vogels te ‘praten’, ontdekken jullie wie wat (of wie!) eet, spelen jullie het plaagdierenspel en bestuderen jullie de wolkenlucht.
Jullie krijgen deze leuke OERRR tas mee tijdens jullie wandeling:

Beide gezinswandelingen duren, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur en zijn verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum op het eiland. Bij het bezoekerscentrum krijgen jullie ook de leuke tas met opdrachten. Prijs van beide wandelingen is voor leden van Natuurmonumenten of OERRR € 5,00 per kind en niet-leden € 8,00. Daarnaast geldt een borg van € 5,00 per tas. Eén tas is geschikt voor vijf personen, waarvan minimaal één volwassene.

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor