Een uitje naar Plopsaland Resort in België - dat is een top uitje voor jong en oud. Gelachen, een traan gelaten, ontroerd zijn, verwonderd zijn, angsten overwonnen, gedanst en geknuffeld met jeugdhelden en nog heel veel meer. Go-Kids mocht met een reporter team het gehele resort twee dagen lang ontdekken! Overnachten in het Plopsaland Theater Hotel, inclusief de Studio 100-sprookjesmusical Sneeuwwitje in het Studio 100 Theater, het pretpark Plopsaland De Panne en het waterpark Plopsaqua De Panne. Een achtbaanrit was het, want een deel van de kinderen die mee waren komen maandelijks in pretparken en een ander deel was nog nooit in een pretpark geweest. Je kent wellicht de kleinere Plopsa-indoorpretparken. Die vergelijking mag je gelijk weer vergeten, want dit is echt een andere categorie.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

KORTING op hotelarrangement Plopsaland Resort De Panne
Details

KORTING op hotelarrangement Plopsaland Resort De Panne

Een uitje naar Plopsaland De Panne wordt nog véél relaxter met een overnachting in het Plopsaland Th... bekijk

Van 26 juli 2024 tot 30 september 2024

In Plopsaland Resort de Panne moet je geweest zijn

Wil jij gratis naar Plopsaqua én Plopsaland de Panne? Doe dan mee met onze winactie!

Speel mee en win!

Zaterdagochtend 05:00 uur: de wekker gaat. De kinderen van 12, 10, 8, 5 en 3 jaar worden samen door hun twee ouders uit bed gehaald. In het andere huis gaat vlak daarna ook de wekker en stappen de derde volwassene en zijn 9-jarige dochter in de auto voor een rit van net minder dan drie uur.

Plopsaland de Panne Pretpark Belgie Maya Plop

De geluksvogels die het hotel, waterpark, pretpark en de musical mochten ervaren.

Dat we naar Plopsaland De Panne gingen wisten de kinderen. Dat wij in het prachtige Plopsaland Theater Hotel zouden verblijven, dat direct tegen het park aanligt, vertelden wij pas ter plekke aan ze. Kortom, een prachtige verrassing. Snel parkeren (gratis voor hotelgasten) en alvast inchecken, waar we ook onze tickets ophaalden voor beide parken (ook inbegrepen bij het hotel). De sfeervolle lobby met een luxe uitstraling en een prachtige aankleding in theatersfeer zorgde voor enthousiasme bij iedereen. Er is ook zat te ontdekken, met grappige details en levensgrote Studio 100-figuren die vanaf de balkons naar beneden kijken.

Alle Studio 100-jeugdhelden verzamelen!

Hierna liepen we via de speciale hotelingang het park in. Wat een sfeer was dat meteen bij de parkopening! Je wordt begroet door een overvloed aan Studio 100-figuren op het Dorpsplein. Van Piet Piraat en Maya de Bij tot Mega Mindy, Bumba en Kabouter Plop, ze zijn er allemaal. De toegangspoorten openen om half 10 en de dag begint met een Grote Welkom Show vol muziek en dans van alle Studio 100-helden, gevolgd door een officiële opening met een grote sleutel. Dankzij het verhoogde podium kunnen ook de kleinsten alles goed zien. Om 10:00 uur gaan de attracties open. Het entertainment zet meteen de toon: tijdens het Studio 100 Festival struikel je bijna over het aanbod aan entertainment gedurende de dag. Er is genoeg keuze voor iedereen!

Kabouter Plop Maya De Panne Pretpark

Entertainment Plopsaland de Panne

Aan entertainment geen gebrek!

Wij kozen als gezelschap voor de Express Passen om zo bij de grote attracties het wachten over te slaan. Het kost wat € 35,00, maar dan heb je ook wat. De passen zijn binnen en we slaan direct na het mooie Dorpsplein na de entree linksom. Over het Dorpsplein gesproken; zowel het gigantische Studio 100 Theater als de entree naar Plopsaqua De Panne zijn hier te vinden. Ook kun je hier tientallen fonteinen vinden waar je lekker doorheen kunt rennen.

Unieke achtbanen: van peuter tot thrillsseeker

We komen gelijk aan bij The Ride to Happiness, misschien voor de volwassenen en oudere kinderen de blikvanger van het park. Wie bij Plopsaland De Panne alleen aan kinderattracties denkt, heeft het namelijk fout. Deze spectaculaire achtbaan heeft Tomorrowland als thema en dat zie je terug in alles, zoals de lantaarnpalen, maar ook de treintjes (in de avond prachtig met onboard verlichting) en het station. Bovendien hoor je het ook, want de treinen hebben ook muziek aan boord. Twee volwassenen en alle kinderen vanaf acht jaar en ouder stappen in. Eén van de kinderen is al in tientallen achtbanen geweest, de anderen zelden tot nooit in achtbanen. Eenmaal ingestapt rollen we het station uit en gaan gelijk over de kop, voordat we op de lanceerstrook belanden. Vanaf daar begint één en spektakel met meerdere inversies (over de kop) en een tweede lancering, terwijl de wagentjes van de trein ook nog eens spinnen. Wow! De lach en traan uit het begin van de blog kwamen gelijk. De 12-jarige vond hem erg heftig en sloeg hem de rest van het weekend over, terwijl de rest hem dat weekend nog vijf keer heeft gedaan. De 10-jarige vond hem tof, maar ook nog eng en twijfelt of ze later nog een keer wil.

Het is bijna onmogelijk om alle attracties te benoemen. De diversiteit in leeftijden van de groep was een goede test of Plopsaland De Panne écht voor alle leeftijden is en we kunnen volmondig zeggen dat het park het ook echt is. We lichten wat attracties en activiteiten uit, want als we alles moeten doen… hebben we nog 10.000 woorden nodig. En in dat geval hebben we het nog niet eens over de parade (Studio 100 Festival On Wheels) of de vele parkshows gedurende de dag gehad met bijvoorbeeld Bumba en Maya, want dan zouden we nog eens 10.000 extra woorden nodig hebben. Het moge duidelijk zijn: dat Studio 100 een écht entertainment bedrijf is, zie je duidelijk terug in Plopsaland de Panne.

Plopsa de Panne

Naast The Ride to Happiness is er nog een heftige achtbaan in het park: Anubis The Ride. In twee seconden lanceer je naar 90 km/u en volgt een dolle rit. Ook hier ziet het stationsgebouw er weer prachtig in thema uit en mag je al vanaf 1,25 meter erin. Sowieso waren er een hoop ook heftigere attracties met een lengte-eis van flink lager dan 1,40 meter.

Als we het toch over achtbanen hebben, moeten we de anderen ook zeker benoemen. Voor wie een rustigere rit zoekt is er de #LikeMe Coaster. De jongste deed hier zijn allereerste achtbaan ooit! Onder alle kinderen was de K3 Rollerskater ook erg populair. De Draak-achtbaan, net zoals die van K3, een ‘medium’ achtbaan, was ook erg gewild. Deze rasechte familiebanen toverden een oprechte lach op ieders gezicht.

Achtbanen Tomorrowland Gezin K3 Plopsa

Angsten zijn ook overwonnen, want we moeten toch even de 12-jarige noemen. The Ride to Happiness was teveel, maar de eerste rit in houten achtbaan Heidi The Ride was ook geen doorslaand succes. Toch zette ze door en probeerde hem de volgende dag nog een keer. De angst maakte ruimte voor blijdschap en tot ieders verbazing zat ze zelfs met de handen in de lucht. Voor iemand die achtbanen eng vindt, een absolute topprestatie.

Water- en speelplezier in een pretpark

Een dagje of weekend pretpark kan erg vermoeiend zijn als je met een grote groep bent en zeker als daar kleinere kinderen bij zijn. Het devies: zorg dat er naast kinderattracties ook genoeg speeltuinen met aangrenzende horeca is en zeker in de zomer is een waterspeeltuin welkom. Voor beiden zit je in Plopsaland De Panne goed, want er is ruim voldoende aanbod. 

Plopsaland de Panne Pretpark Families

Over water gesproken: ook in attracties kun je aardig nat worden. De SuperSplash ligt aan een meertje met ook zwaantjes, een schommelschip en aan de zijkant de lanceerstrook van The Ride to Happiness. Met zijn allen stappen we in en storten we vervolgens dertig meter naar beneden, onder een loopbrug van touw door. Nog niet nat genoeg? Dan is er de DinoSplash! Net zoals het overgrote deel van de attracties, ligt alles er met een mooi thema bij. Ga je liever voor doorweekt? Ga dan voor Wickie de Battle, waar je zowel in de attractie als toeschouwer nat wordt.

Te gekke hotelovernachting bij Plopsaland de Panne

De verwondering kwam rond 16:00 uur toen we bij de hotelreceptie nu ook de kamersleutels hadden opgehaald en de hotelkamers met parkuitzicht mochten betreden. Vol ongeloof aanschouwen zes kinderen en drie ouders hun kamer in Theaterthema. Net zoals de lobby is het theaterthema doorgevoerd in het kleinste detail en zijn zowel de stapelbedden als het kingsize bed erg comfortabel. Over comfort gesproken: de douches! Met de luxe en kwaliteit zit het dus helemaal goed.

Plopsa Theater Hotel De Panne

De prachtige hotellobby.

Wil je met ook in het Plopsa Theater Hotel overnachten met 5% korting, klik dan hieronder.

Scoor de korting

Na een powernap moeten we door, want voor hotelgasten is de musical Sneeuwwitje in het naastgelegen theater inbegrepen. We nemen plaats voor een productie van formaat met écht duistere stukken (waarbij sommigen van de jongsten toch op schoot kropen, maar ook dat mag), maar ook ontroerende stukken en ook de nodige portie grappen die alleen de 12-jarige en de volwassenen snapten.

Sneeuwwitje Musical

Hierna schoven we gelijk aan bij het overheerlijke buffet in het mooie Le Grand Buffet restaurant van het hotel. Een waar feest voor de kinderen, want wie zegt dat je niet met een toetje als voorgerecht kunt beginnen? De oudste was ook nog eens jarig in de week van het bezoek, dus ook dat werd door de medewerkers gevierd met muziek. Na deze energieboost was het tijd voor nog ruim anderhalf uur in het pretpark. De kleintjes gingen nog wat rustige attracties doen, terwijl een deel van de groep vijf keer in The Ride to Happiness ging. Deze attractie komt in de avond nog meer tot leven.

Omdat wij tot het leinde doorgingen is het al ruim na 22:30 uur als we de laatste rit van de dag hebben. Echter is de dag nog niet helemaal om! De dag eindigt namelijk op het Dorpsplein met een swingend optreden van de Plopsa Stars én afsluitend een knallend vuurwerk tijdens de Studio 100 Festival Nights.

Ride to Happiness Avondritten Plopsa

Wij waren klaar voor nog flink wat avondritten bij The Ride To Happiness by Tomorrowland, waar we nog in het licht begonnen.

En dit alles was pas dag één! We hebben het nog niet over de vele, vele familieattracties en vele andere entertainment gehad dus die belichten we op dag twee. Natuurlijk hebben we op dag één ook veel kleinere attracties voor de jongste kinderen meegepakt: dit zijn er namelijk echt tientallen.

Plopsa Theater Hotel

Dat is fijn wakker worden! En dan zo hop, binnen één minuut staan we op het Dorpsplein van Plopsaland De Panne.

We beginnen de dag met een vorstelijk buffetontbijt, waar de oudste direct haar jeugdidool ontmoet: Bumba! Het is een komen en gaan van figuren tijdens het ontbijt. De avond ervoor, bij het vuurwerk, was Bumba er ook al en had ze al dansend en zwaaiend van hem genoten. Maar met deze magische ontmoeting erbij heeft ze nu echt haar jeugdheld ontmoet. Als we hadden gewild hadden we ons overigens met alleen het entertainment al meer dan een halve dag kunnen vermaken, maar er moeten natuurlijk ook nog attracties gedaan worden.

Ontelbaar veel familieattracties

Over Bumba gesproken; tijd voor de attractie Op Reis met Bumba. Tijdens de rit (darkride) voer je langs allerlei scènes van het verhaal van Bumba. De attractie is in de grote indoorhal ‘Circus Bumba’ te vinden, gevuld met meerdere kinderattracties, een speeltoestel en gigantische ballenbak. Net naast deze hal ligt een pleintje met meerdere familieattracties, zoals een zweefmolen en draaimolen. Voor de durfal is verderop in het park een zweefmolen van 70 meter hoog te vinden.

De mooiste darkride uit het park mogen we natuurlijk niet vergeten en dat is het Bos van Plop. Een wonderlijke boottocht door het echte kabouterbos! Honderden kabouters zijn er dagelijks druk in de weer en maakt deze attractie een must-do voor alle leeftijden.

Circus Bumba is overdekt, Bos van Plop ook en een flink aantal kinderattracties en shows ook. Tel daarbij Mayaland op en je hebt een park waar je je ook met slecht weer kunt vermaken. Nu hadden wij goed en soms zelfs stralend weer, maar ook wij namen een kijkje in Mayaland. Deze wereld op zich ligt bij het Dorpsplein. We lopen naar binnen met het idee ‘even snel’ er doorheen te gaan i.v.m. tijd, maar al binnen 10 seconden schieten alle kinderen alle kanten op en zien we ze als het aan hen ligt ze het komende uur niet meer.

Zwemmen in Plopsaqua

Na een late lunch in Mayaland is het snel tijd om de zwemspullen te pakken, want er wacht nog een bonus op ons om het weekend af te sluiten. We gaan namelijk twee uurtjes zwemmen in Plopsaqua De Panne. Ook dit is inbegrepen bij de hotelovernachting. Ondanks de vermoeidheid in de benen vermaakt iedereen zich super. Of het nou in het peutergedeelte is, één van de spectaculaire glijbanen of de erg populaire wildwaterbaan, overal in de groep is plezier te zien. We hadden nog langer door kunnen zwemmen, maar langzaam gaat bij de jongste het kaarsje uit en is het tijd om aan het begin van de avond naar Nederland te rijden.

Zwemmen Plopsaqua De Panne

Plopsaland de Panne is onder Nederlanders misschien een minder bekende dan Bobbejaanland of Walibi Belgium, maar dat is onterecht. We hebben ontzettend veel genoemd van het attractie-aanbod, maar nog veel niet. Een kleine greep: De Dolle Busrit, Balloon Race, De Bloemenmolen, Doorloopweide, Koffiekopjes, Kikkers, De Konijntjes en De Vliegende Fietsen.

We gingen naar Plopsaland de Panne met één volwassene en één kind als doorgewinterde pretparkbezoekers en met zeven (totaal) onervaren pretparkbezoekers. Van peuter tot tiener. De twee doorgewinterde bezoekers hebben het park met de grote groep herontdekt en zagen met eigen ogen hoe het daadwerkelijk voor alle leeftijden is. Ontzettend moe, maar ontzettend voldaan, stapte iedereen in de auto. Natuurlijk maakte de Express Passen het makkelijker, maar zelfs daarbuiten om was het totaalpakket met theater, hotel, pretpark en waterpark overweldigend. Volgeladen met herinneringen aan alle lachmomenten, de traan van een heftige achtbaan, het overwinnen van angsten, het doen van een eerste achtbaan, het magisch overnachten en het ontmoeten van de karakters waar je mee bent opgegroeid, komen we zondagavond weer aan in Nederland.

Meer weten over verrassende Europese pretparken?

Check het overzicht

Log In