Herfstvakantie!

Erop uit met de kinderen in de regio

De herfst, een heerlijk jaargetijde! Vaak is het nog heerlijk weer en de natuur is prachtig met al zijn mooie kleuren. Lekker naar buiten dus! Maar als het weer even wat minder is dan is er binnen ook genoeg te doen. Een museum bezoeken, lekker zwemmen of naar de bioscoop. Deze nieuwsbrief staat weer bomvol leuke tips! Veel leesplezier!

 

 

Familierestaurant Bij Ons in Ede

Bij Ons in Ede is een echt familie-restaurant. Je kan hier terecht voor een lekkere lunch, een borrel of een diner. Natuurlijk staat er ook van alles voor kinderen op de menukaart. Meteen naast het restaurant ligt een leuke indoor speeltuin! Ook leuk om wat te drinken na een lekkere wandeling!
Daar wil ik wel eten!
 

Weeshuismuseum 

In dit museum in Culemborg kom je alles te weten over het leven van de kinderen in het weeshuis. Hoe was het leven in het weeshuis? Was het erg streng en liefdeloos? Of had het leven er ook zonnige kanten? Je kan nu de tentoonstelling 'Het wemelt van de wezen' bezoeken, een echte familietentoonstelling met veel leuke doe-dingen voor kinderen.

Dat is interessant!
 

Herfstvakantie bij Focus

Bij het Focus Filmtheater in Arnhem staat de herfstvakantie in het teken van Cinekid on Tour en het Sprookjesfestival. Met veel sprookjeswaardige films, die voldoende toverstof tot nadenken of nagenieten geven! Traditiegetrouw is er op dinsdag 15 oktober weer een Griezelavond, met enge activiteiten en twee spooky films.
Daar wil ik meer over weten
 

Sprookjesfestival

Tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem zijn er dagenlang heel veel activiteiten voor kinderen.  Er zijn workshops, voor-stellingen, speurtochten en nog veel meer. Op Facebook hebben we verschillende winacties waarbij je kaarten kan winnen! 
Meer weten?
 

Halloweeen 

Bij Zwembad Doelum in Renkum kunnen kinderen op 19 oktober van 18:30 tot 21:00 uur griezelen, zwemmen en dansen met DJ Gé tijdens het Halloween Blitzz Kids discozwemmen. De entree is inclusief een drankje en wat lekkers. Je kan nu al kaarten kopen bij de kassa!
Lekker griezelen
 

Rembrandt bij Cultura

Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar van Rembrandt heeft Cultura een aantal Rembrandt-activiteiten. Er is onder andere een Rembrandt-knutselochtend, kan je je eigen Rembrandtrobot programmeren en kunnen kinderen een zelfportret maken in Rembrandtstijl. 
Doe je mee?

GuestHouse Hotel

Ben jij toe aan een paar dagen weg met het hele gezin? Speciaal voor onze Go-Kids volgers hebben we niet één maar twee mooie deals met het GuestHouse Hotel afgesproken! Een super hotel op 5 min lopen van de Efteling! Dat is nog eens een leuke actie! 
 
Dat is gaaf!
 

Kasteel Doorwerth

De agenda van Kasteel Doorwerth staat in de herfstvakantie bomvol leuke activiteiten! Er is een leuke appelspeurtocht, kinderen kunnen kasteelse klusjes klaren, ontmoet de vroegere bewoners van het kasteel of ga terug in de tijd tijdens Mythen en Sagen. 
Bekijk de agenda
 

De Houtzagerij

Bij Restaurant de Houtzagerij in Otterlo kunnen kinderen heerlijk spelen. Er is een binnen- en buitenspeeltuin dus wat voor weer het ook is, er is altijd wat te doen. In het restaurant kan je natuurlijk heerlijk eten. Wil je lekker de natuur in? Vlakbij vind je speelnatuur OERRR Mosselse Zand
Daar wil ik heen!

Fruitpark Ochten

Dit is echt een leuk gezinsuitje. Er is van alles te doen. Loop het blotenvoetenpad, ga lekker midgetgolfen, speel in de speeltuin of bezoek de dieren op de kinderboerderij. Je kan hier ook heerlijk lunchen. En wist je dat je hier zelfs kan overnachten in een prachtige familiekamer?
Dat is leuk!
 

GeoFort

Twee weken lang kan je jezelf bij GeoFort uitleven met thema’s als klimaat, big data en Minecraft. Stap in de virtuele lift en reis naar de kern van de aarde. Vind je weg door het Minecraftdoolhof. Draai aan de 4D globe en zie hoe de aarde veranderd is door de eeuwen heen.
Ontdek GeoFort
 

Kijk- en Luistermusem

In dit museum kan je zien en horen hoe mensen vroeger, toen er nog geen radio of grammofoon was muziek konden laten spelen. Er is ook een boerendeel, een schoolklasje en een oud kruidenierswinkeltje. Kinderen raken hier niet uitgekeken! 
Dat is leuk!
 

De Pannekoekenbakker in Buren

Voor de kinderen is het altijd feest bij de Pannekoekenbakker. Bij de heerlijke kinderpannenkoeken en kinderijsjes zitten smulmuntjes die in de speelgoedwinkel ingewisseld kunnen worden voor een leuk cadeautje. Er is een leuke binnenspeeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. 
Lekker, pannenkoeken!
 
 

Marechausseemuseum

Hier is van alles te doen deze vakantie. Buiten is een hindernisparcours uitgezet, waarin je je vaardigheden kan testen. Binnen kan je speuren in het museum, je eigen paspoort maken en zijn er demonstraties van het M-lab. Ook komen er twee keer militairen vertellen over hun werk. 
Dat lijkt me leuk!
 

De natuur in! 

In het Renkums Beekdal ligt een echt kabouterpad! Kan jij de kabouters vinden? Je kan hier ook regelmatig knutselen met spullen die je in de natuur hebt gevonden. Ben je op zoek naar een kindvriendelijke wandeling in de regio? In deze blog hebben we heel wat leuke tips verzameld! 
Leker naar buiten!
 
 
Meer leuke tips: