Samen met je gezin bowlen bij Aloha in Amsterdam!

Misschien weet je het nog, in de herfstvakantie ging ik GlowGolfen bij GlowGolf Amsterdam met het gezin. Uiteindelijk bleek ik met één punt verschil te hebben gewonnen… Tijd voor revanche! Deze vakantie gaan we bowlen bij Aloha in Amsterdam. Iets wat we als gezin vroeger ook wel vaker deden in vakanties. Dus ook hier mochten opa en zus weer mee. Een dagje op pad met z’n 10’en.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Aloha: bowlen, lasergame en (glow-in-the-dark) minigolf
Meer weten

Aloha: bowlen, lasergame en (glow-in-the-dark) minigolf

De Ruyterkade 151, Amsterdam

Aloha Amsterdam (voorheen bekend als Powerzone) biedt je verschillende mogelijkheden voor een leuk u... bekijk

 

Aloha Amsterdam

Aloha Amsterdam ligt vlak bij het Amsterdam Centraal Station en biedt je verschillende mogelijkheden voor een leuk uitje met de kinderen. Bowlen, lasergamen, (glow-in-the-dark) minigolf.... En alles met met thema 'Haiwaïaans' Bovendien kun je er fijn eten in het restaurant met een menukaart voor jong en oud. 

Goed bereikbaar met de bus, trein en auto

Allemaal zijn we op een andere manier gekomen bij Aloha. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je komt, het is allemaal maar een paar minuten lopen. Wij kwamen met de bus via het Centraal Station, mijn zus via de trein en opa komt met de auto en kon parkeren in de nabijgelegen parkeergarage. Het leek wel getimed want allemaal stonden we tegelijk bij de entree!

Aloha_01

Op een lege buik kunnen we niet spelen!

Natuurlijk gaan we eerst even een hapje eten in het restaurant. Want op een lege buik kan niet gespeeld worden! Als lunch (maar ook diner of tussendoor) hebben ze genoeg lekkere dingen op de menukaart staan. De Croque Madam is in ieder geval een aanrader. De kinderen genoten van een eigen KidsBox, een frietje met een snack naar keuze en een kan limonade. 

Aloha_02

Lang genoeg gezeten…. BOWLEN

Ze hebben echt lekker veel bowlingbanen. We stonden dus netjes klaar, schoentjes aan, ballen uitgezocht, etc. Bleken we aan de verkeerde kant te staan. Hup met z’n allen weer in beweging naar de andere baan. We hebben een baan voor de volwassenen en een baan voor de kinderen. Thijs (10 jaar) wilt toch liever bij de volwassenen, voelt zich al duidelijk geen kind meer ;). Dus ik ruil met hem en ga op de ‘kinderbaan’. Alle namen ingevoerd en alle kinderen natuurlijk bumpers! Van oud naar jong gooien we de ballen. Ik start dus... BAM, gelijk een strike. Als je mij vroeger hebt zien bowlen lijkt het wel een wonder. Ik juich en zie op de achtergrond iedereen zowat met open mond staan kijken… Mijn zwager roept nog ‘Je moet de kinderen wel laten winnen!’. Fijn, we gaan verder. De kids hebben het enorm naar hun zin. Ik krijg eigenlijk niet zoveel mee van de baan naast mij met de ‘volwassenen’. Af en toe neem ik een kijkje tussendoor maar ik ben druk om de andere 4 kids (Sven 8 jaar, Layla 6 jaar, Dyon 4 jaar en Marley 2 jaar) te helpen. 
Ze hebben hier zelfs speciale kinderballen! Deze hebben geen gaten en kunnen de kinderen dus makkelijk rollen, tussen de benen of van de hulpstuk.

2 jaar (Marley)

Marley is gek op ballen. Thuis liggen er wel 20 van groot tot klein. Ze ziet de ballen liggen en is gelijk blij. Samen pakken we elke keer een kinderbal. De eerste paar keer leg ik hem op de grond en duwen hem samen richting de kegels. Later pakken we de hulpstuk en duwt ze hem daar vanaf! Als ze weer aan de beurt is is ze dolblij. Ze blijft ook echt kijken tot de bal de kegels raakt. Daarna klapt ze nog even voor zichzelf. Zo leuk om te zien dat je op deze leeftijd ook al lekker kunt bowlen!

Aloha_03

4 jaar (Dyon)

Dyon moet even inkomen, hij vindt het toch een beetje spannend. Maar al snel heeft hij door hoe het werkt en wil zelf een kinderbal pakken en vasthouden. Eerst probeert hij het door te rollen tussen de benen. De ballen gaan toch steeds precies langs de bumper en net aan het einde duiken ze voor de kegels van de baan. Een hulpstuk biedt uitkomst en hij zet hem elke beurt netjes neer en rolt de bal er vanaf! Na een paar kegels geraakt te hebben zie ik toch ook een brede glimlach verschijnen.

Aloha_04

6 jaar (Layla)

Dit is echt een leeftijd dat ze al lekker zelf kunnen meebowlen. Ze pakt netjes zelf de kinderballen. Gaat staan bij de baan en rolt ze zo met een zwiep tussen de benen naar de kegels toe. Dat gaat eigenlijk best aardig. Ze vindt het ook echt mega leuk en voelt zich trots dat ze alles zelf kan doen. Ik zie haar echt genieten van het spel.

Aloha_05

8 jaar (Sven)

Sven is lekker zelfstandig. Hij heeft al vaker gebowld en weet dus goed wat hij moet doen. Wel hebben we voor hem nog voor de bumpers gekozen zodat niet alle ballen gelijk de baan af duiken. Hij kiest voor een iets zwaardere bal en gooit ze met een mooie draai de baan op. De ene keer lijkt het wel een soort kunstje, dan draait alles mee. Maar hij weet de kegels goed te raken. Van de kids is hij duidelijk de beste. Maar goed natuurlijk ook al iets sterker en ouder!

Aloha_06

10 jaar (Thijs)

Thijs hoef je niks meer te vertellen. Met zijn 10 jaar behoort hij vandaag tot de volwassenen. Geen bumpers meer voor hem en gewoon zware ballen. Hij is dan ook al bijna net zo groot als mij =|. Geconcentreerd zie ik af en toe ik mijn ooghoek hem met een aanloopje de bal gooien. Dat doet bij best goed daar!

Aloha_07

En wij…

Als de tijd bijna om is zie ik dat ze op de volwassen baan de 10 beurten gespeeld hebben. Opa Lo heeft hier duidelijk het beste gepresteerd en weet maar liefst 106 punten binnen te halen. Daarna de mannen (mijn zwager 97 en eigen man 90 punten). Mijn zus komt op plek vier met 84 punten en Thijs heeft er 54 weten binnen te halen. Ik moet zeggen dat ik alle beurten wel lekker gegooid heb, de ene strike na de andere spare. Er zijn nauwelijks beurten voorbij gegaan dat ik geen punten heb gehaald. Ik verbaas mezelf, blijkbaar geldt hier ook hoe ouder hoe beter ;). Met nog 4 minuten te gaan hebben we op de ‘kinderbaan’ nog één beurt te spelen. Helaas redt niet iedereen het om dit potje af te maken. We bekijken de score, WOW 116 punten voor mij. GEWONNEN!!! Ik zeg vaker een uitjes met z’n allen, dit is de 2e keer hahaha.
Sven heeft maar liefst 57 punten gegooid en daarmee is hij zijn broer van 10 voorbij gegaan! Ook Marley (48), Layla (44) en Dyon (41) zitten dicht bij elkaar.

Aloha_10

Verrassing: We gaan nog een potje glow-in-the-dark golfen!

In hetzelfde gebouw van Aloha kan je ook glow-in-the-dark midgetgolfen. Gelijk maar doen dus! We drinken een drankje bij de bar en gaan ook hier aan de slag. Gezien ik gewonnen heb het vorige potje besluit ik deze keer om niet mee te spelen zodat iemand anders kan winnen ;). Ik houd de punten bij… Zodra je de ruimte binnenkomt sta je gelijk in een piraten omgeving. De ene kant is op het schip, de andere kant de onderwaterwereld. Heel leuk gedaan! De banen zijn niet zo lang maar wel voorzien van leuke uitdagende obstakels. De fluorescerende kleuren om ons heen blijven mooi en geven het spelen net een leuk extraatjes.

Spelen maar…

Om en om speelt iedereen zijn beurt. Ik blijf dit leuk vinden. De balletjes rollen een voor een naar de holes toe. De een gaat goed en de andere slaat misser na misser. Halverwege roep ik nog even tegen mijn zwager dat hij nu in mijn plaatst speelt (vorige keer deed hij niet mee) en ik verwacht dat hij er dus met de winst vandoor gaat… Geen slimme zet want de druk wordt nu te hoog en doet er gelijk 8 beurten over om hem in de hole te krijgen! Laat maar ;) haha. De kinderen staan elke keer te springen om de volgende baan te pakken en bestuderen aandachtig over welk parcours de balletjes moeten om bij het gaatje uit te komen. De laatste baan is een uitdaging, via een heuvel al vliegend in de ton. Het is een genade slag en vele doen er de max. van 8 beurten over. Thijs lacht en slaat hem in drie keer erin!

Aloha_08

De uitslag!

Yes, mijn zwager Nick wint! Maar iedereen zit dicht achter elkaar, steeds zo’n 1 tot 3 punten verschil. En opa Lo? Die heeft zich tussen de kinderen gemengd in de uitslag, de twee oudste hebben het beter gedaan en de twee jongste (Marley speelt niet mee) net iets minder. Worden de andere nu steeds beter of opa slechter? Wellicht zal een volgende keer het uitmaken…

Aloha_09

Ik kan niet anders zeggen dat het een top dag was! We hebben echt heel veel plezier gehad en iedereen van jong tot oud genoten. Wat zullen we de volgende keer gaan doen?

Footer_Charlotte

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Amsterdam!

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Amsterdam
(@gokidsamsterdam)

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

Log In