Top uitje voor de vakantie: GlowGolf in Amsterdam

Zoals meestal in de vakantie gaan wel wel één of meerdere dagen wat leuks doen. Deze keer hebben we gekozen voor een dagje midgetgolfen en een hapje eten. En niet zomaar midgetgolfen… we gaan GlowGolfen. 
Gezien onze familie al vanaf kleins af aan elke vakantie wel een potje midgetgolf speelt, konden natuurlijk onze neefjes en opa (de midgetgolf koning) niet ontbreken. Volle bak dus, 9 man sterk.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

GlowGolf Amsterdam
Meer weten

GlowGolf Amsterdam

Buikslotermeerplein 2005, Amsterdam

Ontdek de magische wereld van Glow-in-the-dark minigolf. Je stapt in een wereld van alleen maar fluo... bekijk

 

GlowGolf in Amsterdam

Op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord zit het Hollywood Café Amsterdam. In deze vestiging zit ook gelijk de GlowGolf. Ideaal dus, je kunt een hapje eten en midgetgolfen tegelijk. Ook handig dat je gelijk ernaast kunt parkeren (en voor Amsterdamse begrippen is dat nog echt goedkoop parkeren!). Kom je liever met de bus, geen probleem want ook op nog geen 5 minuten lopen stoppen de bussen. En alles is binnen, dus weer of geen weer, het feest kan altijd doorgaan.
Als je het Hollywood Café inloopt zie je niet gelijk de golfbaan. Maar zodra je even doorloopt zie je de ingang die al helemaal verlicht is. De kinderen kijken al gelijk hun ogen uit en kunnen bijna niet wachten om direct naar binnen te lopen. Eerst maar even de jassen ophangen en naar de regels luisteren!

Wat is GlowGolf?

Eigenlijk zegt het woord het al, midgetgolfen in het donker waarbij van alles om je heen fluorescerend is (door glow in the dark)! En dat geeft een super leuk effect. Niet alleen de banen zijn super leuk verlicht, de vloer is volledig voorzien van gekleurde glow in the dark sterren, de muren hebben mooie graffiti afbeeldingen, het decor is spectaculair en bovendien krijg je een stok die licht geef in de kleur naar keuze met een mooie glow in the dark bal!
De kinderen krijgen bovendien allemaal een glow in the dark armband om. Iedereen zijn eigen kleur, handig als we ze straks op de baan loslaten ;). Van te voren hebben we even goed in de kast gekeken welke kleren er nu leuk zijn om aan te trekken. Want alles wat wit is of felle kleuren heeft valt natuurlijk extra op!

GlowGolf_Amsterdam

Tijd om te starten!

We zijn met 4 volwassenen en 5 kinderen, in de leeftijd van bijna 2 jaar, 4 jaar, 6 jaar, 8 jaar en 10 jaar. Een mooi oplopend getal.

2+ jaar (Marley)
Marley is natuurlijk nog te klein om een potje GlowGolf te kunnen spelen. Maar ze is helemaal gek van ballen. Ze krijgt daarom haar eigen glow in the dark bal mee. Ze loopt natuurlijk heerlijk in de weg tijdens het spelen, op de baan, bal in het putje, op de doorgangen, etc. Maar ze vermaakt zich heerlijk met haar eigen bal die natuurlijk ook door alle obstakels moet rollen… 

4+ jaar (Dyon)
Dyon begint net een beetje de leeftijd te krijgen dat het interessant wordt. Meestal is hij na zo’n vijf banen wel afgeleid. Maar deze keer niet! Hij speelt alle 15 holes mee, uiteraard met zijn dino groene stok en bal. Vooral als er bij sommige banen ineens muziek uit de boxen komt, springt hij vrolijk heen en weer. Hoe gekker de obstakels, hoe leuker hij het vindt. Hij is helemaal in zijn element met continue van die grote ogen :).

6+ jaar (Layla)
Voor deze leeftijd is GlowGolf echt al super leuk. Ze snapt het spelletje en weet hoe ze de bal richting de hole moet krijgen. In het begin is ze vooral bezig met alles wat zo mooi licht geeft, waaronder haar eigen kleding! Maar gaandeweg begint ze steeds fanatieker te worden en wil ze steeds als eerste afslaan. Bal gevoel is alleen nog niet haar sterkste kant… Alle kleuren en leuke verschillende decorstukken maken in ieder geval enorm veel indruk.

8+ jaar (Sven)
Sven weet al precies hoe het moet. Nu is hij een jongen die altijd alles al snel oppakt. En ook dit weet hij weer feilloos te spelen. De eerste vijf minuten is hij vooral bezig met zijn shirt die oplicht. “Die letters heb ik nog nooit gezien op mijn shirt! Mama, mama, tante moet je kijken.” Maar zo stiekem weet hij met maar een paar slagen die bal wel elke keer in de holes te staan. Hoe doet die jongen dat toch? 

10+ jaar (Thijs)
Thijs hoef je niks meer te vertellen, 10 jaar… Dan weet je inmiddels alles toch wel? Echter na een paar banen gespeeld te hebben, begint er wat frustratie te ontstaan. Waarom gaan die ballen er niet gewoon in één keer in? Hij begint steeds harder te slaan. Ik zie soms wat ballen voorbij vliegen, maar uiteindelijk komt het goed. De banen waar je echt je bal moet laten vliegen, over of door obstakels, is voor zijn harde slag de uitvinding ;).

En wij…
Opa Lo is onze midgetgolf koning. Altijd won onze vader. Hij kan dus best een balletje spelen, maar de concurrentie wordt groter! Hij vond het een prachtige baan. Nog nooit zoiets gezien. Dat geldt eigenlijk ook voor ons. We hebben echt genoten met z’n allen. GlowGolf is echt een super leuke beleving en een goed vermaak. Van Elvis tot de Yellow Submarine, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Ken jij de cassette (muziekbandje) nog? Leg dat je kinderen maar eens uit, want ook die staat er! En wie heeft er gewonnen? Ik natuurlijk… met mijn hole-in-one was ik niet meer te stoppen. Alhoewel het maar één puntje scheelde met de nummer twee. En eigenlijk als we heel eerlijk zijn, was het dus gelijkspel tussen mij en mijn zus. Bij de een-na-laatste baan gaf ze mij namelijk een voordeel van 5 punten in plaats van 6 omdat ik met een handicap speelde (de kleine van 2 op mijn arm)… Dank je zus!

GlowGolf_kinderen

Hapje eten bij het Hollywood Café Amsterdam

Zo we hebben wel dorst en honger gekregen! We hadden al een mooie plek gereserveerd in de booth bij Spiderman. Met twee Spiderman fans was dat overigens geen keuze. Tijdens het wachten op het eten konden de kinderen zich prima vermaken met de kleurplaten en stiften die je bij je tafel krijgt. En toen het eten kwam, vielen de mondjes open. Wat hebben ze dat leuk gedaan. De kinderen namen een kindermenu, geheel geserveerd in een auto met leuke drinkbeker! En wij konden na het eten rustig natafelen terwijl de kinderen zich vermaakte aan de spelletjestafel. Ideaal.

HollywoodCafe_Eten

HollywoodCafe_Allen

Wat hebben we een leuke dag gehad met z’n allen. Echt een aanrader om te gaan doen.
(BTW ook een leuke tip voor een kinderfeestje!)

Footer_Charlotte

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Amsterdam!

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Amsterdam
(@gokidsamsterdam)

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

Log In