Het is weekend! En met de steeds dichterbij komende pakjesavond heb je vast en zeker zenuwachtige kinderen thuis zitten die wel een leuke KidsTip kunnen gebruiken. Daarom hebben we weer wat leuke activiteiten, zowel binnens- als buitenshuis, voor je verzameld. Laat die gezelligheid maar komen! 

Je vindt in deze KidsTips: 

  • Sinterklaasactiviteiten 
  • Tips voor het weekend
  • Voorstellingen voor het weekend
  • Voorstellingen voor volgende week woensdag

Geniet van jullie weekend!

Liefs,

Anneke & Nadine 

Sinterklaasactiviteiten in het Scheepvaartmuseum 

Het Scheepvaartmuseum heeft de komende weekenden extra familie-activiteiten in het thema van Sinterklaas: bekijk de Amsterdamse stoomboot van Sinterklaas die aangekomen is bij het Scheepvaartmuseum en knutsel vervolgens jouw eigen stoombootje. Ga je liever de deur niet uit? Dan kun je ook vanuit huis, online leuke activiteiten vinden! 

Sinterklaasactiviteiten in en om het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Originele Sint- en Kerstcadeau's van bedrijven uit de regio

Heb je onze eerdere blog al voorbij zien komen over de leuke sint- en kerstcadeautjes? We hebben speciaal voor jullie een aantal toffe acties verzameld van lokale ondernemers. Inspiratie voor het schoencadeautje of onder de kerstboom. 

Sinterklaas aanbiedingen van bedrijven uit Amsterdam en omstreken

Ontdek het Tropenmuseum 

In het Tropenmuseum leer je alles over verschillende culturelen en kun je samen met het gezin naar Sabi Suriname. Op verdieping -7 kom je alles te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld is verbonden. Ontdek de Surinaamse keuken en doe in de toko boodschappen voor een heerlijk Surinaams gerecht. Hoe kom je in Sabi Suriname? Daarvoor moet je diep de grond in en een geheime wereld betreden. 

Klimpark Twiske

Wil je er graag even tussenuit? Maar dan wel graag in de buitenlucht. Dat kan gelukkig ook! Bij Klimpark Twiske, afgelopen zomer gloednieuw geopend, zijn maar liefst 7 verschillende klimtrajecten. Voor ieder gezinslid een passende klimbaan, of natuurlijk achter elkaar aan alle klimbanen proberen te betreden.. ;) Laat je het ons weten als dat is gelukt? 

Klimpark Twiske - 7 klimbanen

Glow-in-the-dark -minigolf Avontuurfabriek

Waar je ook goed naartoe kunt met de kinderen, is de Avontuurfabriek in Loosdrecht. Er zijn allerlei activiteiten die je heel goed als gezin kunt doen en waarbij je geen contact met andere bezoekers hoeft te hebben. Bovendien houden ze zich daar natuurlijk ook strikt aan de voorzorgsmaterialen. Een greep uit de activiteiten die je kunt doen: glow-in-the-dark minigolfen, lasergamen, bowlen of LED karten. 

Indoor spelen Monkey Town (Amsterdam Diemen Uithoorn)

Heb jij van die fijne stuiterballen in huis omdat de Sint in het land is en pakjesavond er bijna aankomt? Dan kun je misschien wel een uitje gebruiken waarbij de kinderen eindelijk hun energie even goed kwijt kunnen! Bij Monkey Town (Amsterdam, Diemen en Uithoorn) kunnen ze lekker en in alle ruimte spelen. Houdt er rekening mee dat je moet reserveren op een tijdsslot. 

Indoor spelen bij Monkey Town Amsterdam, Diemen en Uithoorn

5% Go-Kids korting op de webshop en gezinsworkshop 

Bij Snoepwinkel Papabubble kun je niet alleen terecht voor meest bijzondere - handgemaakte! - snoepjes, je kunt er ook een gezinsworkshop lollies maken volgen. Nu natuurlijk helemaal in het thema van Sinterklaas. Tijdens de workshop ga je aan slag met het maken van Pietenlollies of Kerstsnoepjes. Geef dit bij je aanmelding dan natuurlijk wel even aan. En als je liever wat leuke zakjes snoep voor in de zak van Sinterklaas of onder de Kerstboom wilt hebben, gebruik dan kortingscode: GO-KIDS-5. 

Online bestellen bij Papabubble met 5% Go-Kids korting

Papabubble - snoepjes maken   Kerstsnoepjes zelf maken tijdens de gezinsworkshop van papabubble

Voorstellingen voor kids de komende week

In Amsterdam heb je het geluk dat er heel veel te doen is op op cultureel gebied: er zijn altijd wel leuke jeugdvoorstellingen in de theaters en natuurlijk familiefilms in de bioscopen. We hebben er een heel stel voor je op een rij gezet.

Zaterdag 28 november

Vlindertuin bij Black Cat Theatre Amsterdam

Vlindertuin bij Black Cat Theatre

Zondag 29 november

Het zigeunermeisje in sinterklaassfeer in de Krakeling

Het zigeunermeisje in Sinterklaassfeer bij de Krakeling

Woensdag 2 december

 Sint 2020 Sint 2020