Het Vondelpark Openluchttheater - wat is dat toch een heerlijke plek om te genieten van een mooie voorstelling! De hele zomer door - van mei tot september - zijn er allerlei voorstellingen voor jong en oud.

Gratis toegang bij voorstellingen Vondelpark Openluchttheater

De toegang is bij al die voorstellingen gratis, dat is natuurlijk ook superfijn. Maar... het is ook wel zo lief om een donatie achter te laten in de collectebus, zodat we met z'n allen nog héél veel zomervoorstellingen kunnen meemaken in het Vondelpark. 

Wil je helemaal zeker zijn van een plekje - want het kan druk worden in het Vondelpark Openluchttheater! - dan kun je een plek reserveren. Daarmee is de voorstelling niet meer gratis maar weet je wel dat je een plek hebt voor maar 5 euro... 

Deze zomer staat er elke zaterdagmiddag een mooie jeugdvoorstelling op het programma. En dat is niet alles: bij de voorstelling hoort ook elke keer een toffe workshop.

3 augustus: Romeo is op Julia en Layla op Maynun

Op zaterdag 3 augustus kunnen jullie om 14.00 uur genieten van de voorstelling Romeo is op Julia en Layla op Maynun door Witte Raaf. Check de trailer hieronder!

Jeugdtheaterworkshop Poëzie

Na de voorstelling - om 14.50 uur - kunnen de kinderen meedoen aan de jeugdtheaterworkshop Poëzie. In de voorstelling bezingen Romeo en Majnun hun liefde voor Julia en Layla. In deze workshop maken we zelf liedjes en gedichten voor een grote liefde. Let op: dit kan net zo goed voor je lievelingseten of voor een zachte knuffel zijn. De gedichten worden gepresenteerd in het Poëziecafe op het podium.

Jeugdtheaterworkshop Poëzie

10 augustus: Pak'm van BonteHond

De voorstelling Pak'm van BonteHond was een grote hit in het theaterseizoen 2018/2019 - niet voor niets gaan ze straks in september mee in NTF jong. Maar eerst... staat BonteHond op 10 augustus met deze hit in het Vondelpark Openluchttheater. 

Jeugdtheaterworkshop Play back

Na de voorstelling krijgt iedereen een minimicrofoon. In de workshop gaan de kids aan de slag met het playbacken van de mooiste verhalen en geinigste geluiden. Superleuk om aan mee te doen!

Jeugdtheaterworkshop Play back

17 augustus: dansvoorstelling Floris van Plan D

Ook leuk: de magische dansmusical Floris door Plan D op 17 augustus. Een heerlijke voorstelling met dans, muziek en magie – en niet te vergeten met zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere troubadours.

Jeugdtheaterworkshop Stage Fight

Ahhh stoerrrrr - theatervechten! Dat leren de kids in deze workshop van een echte showworstelaar, hoe cool is dat? Klappen geven die net echt zijn en schreeuwen van de pijn. De scenes worden gepresenteerd op het podium aan het publiek.

Vondelpark openluchttheater jeugd workshop

31 augustus: Familie Decibel

Na een weekje pauze kun je de eerste schoolweek van de kids fijn afronden met een bezoek aan het Vondelpark Openluchttheater voor de voorstelling Familie Decibel van Micha Wertheim en Fay Lovsky. 

Familie Decibel in het Vondelpark Openluchttheater

Jeugdtheaterworkshop na de Familie Decibel: Hoorspel

Buiten het bijzondere huis van Familie Decibel klinken de mooiste tonen. In de workshop gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van een hoorspel. Tikkend met een pepermolen klinken de hoeven van een paard en met het leeggieten van een fles hoor je iemand plassen in de bosjes. De scenes worden gepresenteerd op het podium aan het publiek.

Jeugdtheaterworkshop Hoorspel in het Vondelpark Openluchttheater

Geweldige theaterzomer in het Vondelpark

Is dit niet een geweldige theaterzomer voor de kids in het Vondelpark Openluchttheater? Al die toffe voorstellingen en workshops, waanzinnig dat het kan - zoveel gratis theaterpret.

En dan zou ik nog bijna vergeten te vertellen dat ze ook superleuke BuitenSpelen Theatercursussen hebben - elke week van de zomervakantie eentje. Wie weet ... heeeeel misschien is er nog een plekje vrij voor de komende weken? Je kunt het altijd proberen...

Hoe dan ook - ik hoop dat je kans ziet om deze zomer met je gezin een bezoek te brengen aan het Vondelpark en mee te genieten van de mooie voorstellingen en workshops die je daar zomaar gratis kunt meemaken. Veel plezier!!

Door: Anneke Ranzato