Je kunt er niet genoeg van hebben vinden wij; restaurants waar je écht als ouders even kunt relaxen van een lekker hapje en drankje terwijl je kids aan het spelen zijn. Wij delen graag onze persoonlijke top 7 van leukste kindvriendelijke restaurants in regio Alkmaar!

 1. Kosteluk Fun & Food in Egmond aan den Hoef
Kosteluk Fun & Food is zo'n onontdekt plekje die misschien veel mensen ook zo willen houden ;-) Superleuk, laagdrempelig restaurant waar je binnen een speelruimte hebt van 200 m2, tafelvoetbal, airhockey, tafeltennis en bordspelen. Buiten is een speeltuin, speelstrandje, minikajak, voetbal en jeu de boules. Ze organiseren zeer geregeld allerlei leuke activiteiten en workshops voor kids!

Kosteluk

2. Knoest eten & drinken in Castricum
Knoest Eten en Drinken op Camping Geversduin in Castricum is een superfijne plek om te genieten met je gezin. Voor kinderen is Knoest een waar speelparadijs. Met maar liefst twee speeltuinen, gemaakt van natuurlijke materialen en een grote air trampoline kunnen kinderen klimmen, klauteren en springen. Water en zand zijn de ingrediënten voor uren lang speelplezier! Vanaf het terras of vanuit het restaurant heb je zicht op beide speeltuinen, waarvan er één deels overdekt is. Zo kun je genieten van lekker eten en drinken en tegelijk de kinderen zien spelen.

Knoest

3. Johanna's Hof in Bakkum
Johanna's Hof is een bijzonder kindvriendelijk restaurant in Bakkum / Castricum aan Zee. Met speeltuin en dierenweide, maar ook speeltoestellen binnen. Ook zijn er gezelschapsspellen, kleurplaten en kunnen de kids tekenfilms kijken. Tegenover Johanna's Hof ligt Bezoekerscentrum De Hoep - waar je ook erg leuk naartoe kunt met je kinderen.

Johanna's hof

4. Paviljoen El Chiringuito op het Geestmerambacht
El Chiringuito is een strandpaviljoen op het Geestmerambacht aan de kant van Noord-Scharwoude. Lekker eten en drinken met je kids in een relaxte Spaanse sfeer! Op het grote terras waan je je op een strand met je voeten in het zand. Voor de kids liggen er emmertjes en schepjes om te spelen. Direct aan het terras is een speeltuin en oneindig veel gras en groen om lekker te spelen en rennen. Of natuurlijk bij mooi weer lekker te zwemmen!  En wist je dat ze ook superleuke barbecue arrangementen aanbieden? 

El Chiringuito

5. Restaurant Bij Ernst in De Rijp
Bij Ernstin De Rijp is een ontzettend kindvriendelijk restaurant - daar kun je met een gerust hart met je gezin gaan eten. Ze doen er van alles om het kinderen naar de zin te maken. Zo heeft Bij Ernst een speelkamer vol speelgoed en een grote glijbaan, daar zijn ze wel een tijdje zoet. Natuurlijk hebben ze ook een kindermenu, een coole kids borrelbox en is het eten voor papa en mama bovendien erg lekker! Tip: Ze hebben er ook hele leuke kinderfeestjes Bij Ernst!

 Bij Ernst

6. Pannenkoekenrestaurant De Bolle Buik
De Bolle Buik in Heerhugowaard is een heerlijke plek om met je kinderen naartoe te gaan. Er is een grote speeltuin met restaurant en midgetgolfbaan, en een superleuk Kabouterpad.Er zijn heel veel verschillende pannenkoeken, maar ook allerlei andere lekkere dingen te krijgen. Burgers bijvoorbeeld, shoarma en saté.... hmmmm...

Bolle Buik

7. 't Praathuis in Schoorldam
Restaurant 't Praathuis in ligt op een bungalowpark in Schoorldam en is zeer kindvriendelijk! Het restaurant heeft een lekker groot terras dat uitkijkt over de speeltuin. Zo kun jij genieten van een bakje koffie en wat lekkers terwijl je met een schuin oog je kinderen in de gaten houdt in de aangrenzende speeltuin. Ideaal zo'n restaurant met speeltuin! En alsof dat nog niet genoeg is....er is ook een kinderboerderij én een midgetgolfbaan!

't Praathuys