Marledijk 33, 8198 KP Marle (kantooradres)

Salland Boert en Eet Bewust

Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving. De deelnemende boeren gaan graag het gesprek aan met hun omgeving (met jou, dus!) en willen belangstellenden inzicht geven in hun bedrijfsvoering.

Dat doen ze onder andere door het organiseren van open dagen en andere verbindende evenementen, het ontvangen van schoolklassen en BSO-groepen, de aanwezigheid van een boerderijwinkel en/of door actief te zijn op social media.

Door met elkaar in gesprek te komen, ontstaat er meer wederzijds begrip. Dat is de kracht van Salland Boert en Eet Bewust!

Verbinding

Salland Boert en Eet Bewust werkt aan verbinding tussen boeren, tuinders en de samenleving. Zij voeren graag een open en eerlijk gesprek over de land- en tuinbouw, zodat jij weet, waar ons voedsel vandaan komt. 

Wil je weten, welke boeren en tuinders er allemaal zijn aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust? Klik dan hier.

Herkenning

Van melkveehouder tot akkerbouwer en van varkensboer tot pluimveehouder, alle deelnemers aan Salland Boert en Eet Bewust zijn te herkennen aan het volgende bord:

Boerderij Educatie

Op een boerderij zijn maatschappelijke vragen over bijvoorbeeld leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid dagelijkse kost. Leerlingen leren hierover na te denken en te bespreken. In Salland zijn 26 boeren opgeleid tot educatieboer. Kom je ook op boerderijbezoek met jouw klas? Of met jouw groep van de BSO?

Op Expeditie

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er gebeurt op een boerderij? Koeien kijken, eieren sorteren en/of geiten aaien: kom in actie met de Expeditie Salland Boert en Eet Bewust. Lees meer over deze expeditie op: https://bit.ly/31Vy9q7

Activiteiten op de boerderij

Er worden regelmatig leuke activiteiten op de boerderij georganiseerd. Wil je weten wat en wanneer? Kijk dan in de Go-Kids agenda of op https://go-kids.nl/deventer-salland/erop-uit/Salland-Boert-en-Eet-Bewust

Graag tot ziens op de boerderij!

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor
  • Outdoor