Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving, en brengt voedselproducenten en -consumenten bij elkaar. Hoe ze dat doen? Door het organiseren van open dagen, evenementen, het ontvangen van schoolklassen en het runnen van een boerderijwinkel bijvoorbeeld.

Deze activiteiten zijn natuurlijk super leuk voor kinderen en daarom uitermate geschikt om met het gezin te ondernemen. Als er iets leuks op de planning staat, zetten wij dat natuurlijk in onze Go-Kids agenda. Je vindt ze eenvoudigweg door te klikken op de blauwe button 'Bekijk onze agenda!', rechtsboven naast de foto. (PS: je ziet de button alleen maar, als er ook daadwerkelijk activiteiten van Salland Boert en Eet bewust in de Go-Kids agenda staan.)

Maar... er is ook een activiteit die je altijd kunt boeken, namelijk:

De Boerenexpeditie

Bij Recreatiebedrijf De Maathoeve in Heeten kun je als groep (min. 15 personen) de ‘Expeditie Salland Boert en Eet Bewust’ boeken. Je bezoekt dan 2 boerenbedrijven (koe & kip of koe & geit), waar je aan de hand van een activiteit en het verhaal van de boer(in) meer over het hedendaagse leven en werken op het platteland leert, en over de herkomst van voedsel. Je verzamelt zelf producten die onderdeel vormen van de afsluitende boerenlunch.

Deze expeditie is heel leuk om tijdens een familiedag te doen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een paar gezinnen optrommelen en samen een onvergetelijke dag beleven.

Klik hier om de Expeditie Salland Boert en Eet Bewust te boeken.