Zabuki organiseert interessante wetenschapsmiddagen aan de hand van door kinderen aangedragen ideeën. Nieuwsgierige kinderen van zeven tot en met twaalf jaar zijn 1 keer per maand op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur welkom bij Doepark Nooterhof(in het zebragebouw) Zabuki Zwolle organiseert dan een heus KinderScienceCafé

Zabuki Zwolle is een initiatief van Jeffrey van Welsen, hogeschooldocent van Katholieke Pabo Zwolle. “Wij willen het beeld veranderen dat wetenschap alleen leuk is voor heel intelligente kinderen. Tijdens de Zabuki middagen laten we kinderen beseffen dat iedereen de wereld kan ontdekken. Dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en dat ontdekken en uitvinden een heel leuke bezigheid is waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten."

Nieuwsgierige kinderen kunnen zich hier aanmelden. De kosten zijn 5 euro per keer. Elke bijeenkomst heeft een ander thema en deze wordt vooraf aangekondigd.

Zabuki is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Ben wetenschapper, ben je brandweerman/vrouw of ben je gewoon ook erg nieuwsgierig naar de wereld om je heen, en vindt je het leuk om je kennis te delen met een leuk team en nieuwsgierige kids, dan kun je altijd even een mailtje sturen naar info@zabukizwolle.nl of check www.zabukizwolle.nl.