Speelparadijs de Flierefluiter in Raalte

De Flierefluiter in Raalte, de Gouden Award winnaar van de verkiezing ‘Leukste uitje van Overijssel 2021’ van de ANWB. Dat gingen wij natuurlijk persoonlijk beoordelen.

door Go-Kids reporter Romée (4)

In de auto onderweg naar Raalte vertelde mijn mama dat we al een keer eerder bij de Flierefluiter zijn geweest toen ik 2,5 jaar oud was. Toen was ik vooral onder de indruk van de trampolines die je ziet bij binnenkomst. Vastbesloten was ik om deze keer álles te doen wat er te doen is. Dat mama helemaal de verkeerde kant op was gereden en we daardoor veel later dan gepland aankwamen, mocht de pret niet drukken. We zijn er, hoera, eindelijk!

Wat is het hier groot

Bij de ingang werden we 'gewaarschuwd' dat het wel wat drukker was dan normaal. “Maakt ons niks uit, toch mam?” Let’s go! Maar ik wist eigenlijk van gekkigheid niet waar ik moest beginnen met spelen toen ik om me heen keek, wat is het hier groot! Zo’n grote buitenspeeltuin, kinderboerderij, overal trampolines, een skelterbaan, klimtoestellen en ook nog een zwembad met waterbaan. Voor me zag ik een groene glijbaan: daar gaan we als eerste van af! Maar waar is de ingang? Die moesten we eerst zoeken. De Flierefluiter heeft om elke hoek, bovenaan elke trap of achter elke deur wel weer een verrassing zitten. Gelukkig hadden we een plattegrond gekregen zodat we konden zien wat er allemaal te doen is hier.

We hebben eerst heel veel glijbanen getest. De groene in het begin, daar zijn we wel 5 keer vanaf geweest. Daarna klom ik heel snel in de toren om van de rode glijbaan te gaan. Even zwaaien naar mama en zoeeeffff daar ging ik...whaa deze ging wel heeeeel (veel te) hard. De volgende ronde heb ik mijn mama dus meegenomen (kon ze me een beetje afremmen), want van deze glijbaan kan je naast elkaar. Super leuk!  Verder hebben we natuurlijk de kabelbaan, de grote air trampoline en het doolhof getest. Maar het allerleukste vond ik toch wel de glijbaan die verstopt zit helemaal boven-/achterin een springkussen. 

Meer dan een kinderboerderij

We gingen daarna alle diertjes even begroeten. Voor de grote knuffelschuur stond een koe die nog gemolken moest worden, wilde ik wel even doen, maar was toch best moeilijk. In de knuffelschuur kon ik konijnentjes en cavia's aaien, ze waren heel erg lief. Toen we via de andere kant de schuur uitgingen liepen daar hele schattige kleine geitjes en andere diertjes. Zo leuk dat je ze allemaal kan aaien, dat kan niet altijd als we bij de kinderboerderij zijn. Een boer liep daar ook in de wei (of eigenlijk een vader van een ander kindje..stttt..) en zei dat mijn rugtas precies groot genoeg was om één klein geitje in te stoppen en mee te nemen naar huis. Eigenlijk vond ik dat wel een goed idee, mijn mama jammer genoeg niet...

Ik hoorde een meisje tegen haar mama zeggen dat ze op een pony wilde rijden. "Pony rijden? Hebben ze hier ook pony's?" Daar gingen wij dus ook METEEN heen! We moesten best heel lang wachten, dus ik ging eerst voor een ritje met de kar achter de pony. Later op de dag wilde ik toch echt graag zelf op een pony rijden want dat had ik nog nooit gedaan. En daar zat ik, op de grootste, want ik ben 4 jaar (maar heb de lengte van een 7 jarige). Mama vond het spannender dan ik geloof ik. Ik vond het ritje op de pony echt super mega tof. Maar toch jammer dat ik dat geitje niet in m'n rugtas heb gestopt.

Toen het begon te regenen…

Hoog tijd om binnen eens op onderzoek uit te gaan. Het begon een beetje te regenen, dus dat kwam net goed uit. Een binnenspeelparadijs van maar liefst 3 verdiepingen! Wow! Voor de kleintjes op de begane grond waar veel papa’s en mama’s koffie zaten te drinken terwijl de kinderen aan het spelen waren. Boven is het voor de grotere kindjes, dat ben ik, dus daar ging ik meteen op af. Voor de zekerheid sleurde ik m’n mama mee als ik ergens niet alleen vanaf durfde of er toch net niet zo goed bij kon. Ik vond het super leuk om daar te klimmen in een soort doolhof. Het was zo gaaf, maar ook zo groot dat we hebben niet alles meer konden doen. Bijvoorbeeld de groene glijbaan die uitkwam in een kelder. Die hebben we overgeslagen, want een kindje die we tegenkwamen tijdens het klimmen vertelde dat die glijbaan een beetje te eng (en te donker) is voor mama's. Nou, toen ben ik ook maar niet gegaan;)

Vlak voordat we naar huis gingen hebben we nog wat lekkere dingetjes gegeten en gedronken op het terras. Ik vond het heel jammer dat we naar huis gingen, maar de diertjes moesten slapen, alles moest worden opgeruimd en de Flierefluiter ging dicht. Ik snap wel waarom de Flierefluiter zo'n mooie prijs heeft gewonnen. Ik ben het ermee eens. En of we álles gedaan hebben wat er te doen is? Nee, dat lukt bijna niet in één dag. Goede reden om weer eens terug te gaan!

@fotocredits aan (de nog bijkomende) mama

Ben je ook groot fan van de Flierefluiter? Breng dan je stem uit voor de nieuwe ANWB verkiezing Het Leukste uitje van Overijssel 2022.