De Flierefluiter is 'Het leukste uitje van Overijssel', Feit of Fabel?

De Flierefluiter in Raalte heeft de titel 'Leukste uitje van Overijssel 2020', dus werd het hoog tijd dat wij de proef eens op de som namen. Waarom is de Flierefluiter zo leuk? Go-Kids ging op onderzoek uit. 

Weerbestendig

Waar ik als ouder blij van word, is als een bestemming zowel voor mooi als slecht weer geschikt is. Dus wat er ook gebeurt, je kunt altijd gaan. Met veel indoor speelmogelijkheden, en ook zit mogelijkheden, is de Flierefluiter met recht geschikt voor alle weersomstandigheden. Of je er ook met windkracht 8 en regen wilt kamperen is misschien de vraag (dat geldt voor iedere camping), maar lekker spelen kan er altijd! 

Jong en Oud

Luna onze Go-Kids reporter heeft een oudere broer van 14, die verplicht mee moest tijdens het 'onderzoek'. Voor de zekerheid werd een vriendje, van ook 14, meegevraagd zodat ze zich iig samen konden vervelen. Maar wat schetst onze verbazing? De mannen hebben het hele weekend de grootste lol gehad. Ze zijn beiden niet de allergrootsten, dus dat scheelde, maar ze hebben zich super vermaakt op de trampolines, skelterbaan, glijbanen (die dus niet mis zijn), in het doolhof, zwembad en trapveldje. Sterker nog, wij bleven kamperen en na sluitingstijd mogen de kampeerders nog lekker door blijven spelen. Zonder publiek was het zelfs voor mama (die ook niet erg groot is:) heerlijk om nog ff van de glijbanen te gaan, de skelters en trampolines te testen (wel eerst naar het toilet ...), en zelfs de familieschommel hebben we weer uitgeprobeerd! Lol voor jong en oud is dus zeker een feit.

Veelzijdig

Naast alle speeltoestellen, en vele terrasjes, kun je bij De Flierefluiter ook zwemmen, ponyrijden, wandelen, en dieren kijken en knuffelen. Ze hebben er kippen (die inktzwarte haan is erg indrukwekkend!), vogels, konijnen, cavia's, geiten, een zeboe (te schattig gewoon), eenden, kalkoenen en ik vergeet er vast nog wat. Een echte dierenboerderij dus. Ik denk dat deze combinatie de Flierefluiter zo bijzonder maakt. Er is echt voor ieder wat wils. Zelfs als je helemaal verknocht bent aan gamen, is er een 'game trampoline'.  Die willen we thuis ook...

Flexibel

De gastvrijheid van de familie Pronk helpt ook zeker mee in de hele beleving. Want heb je een klein budget? Neem gerust je eigen eten en drinken mee! Er wordt niet moeilijk gedaan over meegebrachte lunches en lekkers voor de kids. Als je heel graag alleen gezond wilt eten, dan is dit zelfs een aanrader want de menukaart is het enige waar ik niet enorm enthousiast van word. Ik zou heel graag wat gezondere alternatieven op de kaart zien ook. 

En als je me niet gelooft, bekijk dan vooral dit filmpje om met eigen ogen te zien waarom De Flierefluiter 'het leukste uitje van Overijssel 2020'is. Wat ons betreft dus zeker geen fabeltje.

Hartelijke groetjes,

Riëtte
Namens Team Zwolle, Twente en Stedendriehoek

 

Momenteel is de verkiezing voor 'leukste uitje van Overijssel 2021' weer gestart (met Go-Kids in de vakjury!). Wil je ook meestemmen? Ga dan naar de site van de ANWB