Het is (bijna) voorjaar en wat willen we toch graag naar buiten en genieten wat de lente ons allemaal te bieden heeft. De geboortegolf bij de schapen en kinderboerderij dieren is inmiddels gestart. Op verschillende plekken zijn weer lammetjes geboren en veel schaapskooien en kinderboerderijen hebben of krijgen jonge dieren. Een aantal schaapskooien organiseren dit jaar weer een lammetjesdag. 

Lammetjes en jonge dieren in de omgeving van Zwolle

Schaapskudde Zwolle

De schaapskudde in Zwolle die in het voorjaar en zomer door Holtenbroek en Stadshagen trekken hebben als thuisbasis de Wijkboerderij de Klooienberg. Het is nog niet bekend wanneer de kudde de wijkboerderij gaat verlaten.

De Flierefluiter Raalte 

Ontdek de vele schattige kuikentjes tijdens de kuikentjesdagen bij de Flierefluiter. Vanaf 16 maart t/m Pasen staat de speelboerderij in teken van de kuikentjes. Tijdens de meivakantie kun je tijdens  lammetjesdagen genieten van de lammetjes en de vele leuke activiteiten.

Schaapskooi  Epe/Heerde

Bij de schaapskooi van Epe/Heerde (Elburgerweg 33 Heerde) op de Dellen kun je heerlijk wandelen en natuurlijk bij de schaapskooi bij de lammetjes kijken. Op 16 maart is er een lammetjesdag .

Schaapskooi Lemelerberg

Ook  de schaapskooi Lemelerberg (Dalmsholterweg 3b, Giethmen) ligt in een prachtig natuurgebied, dus kun je de lammetjes kijken combineren met een uitje in het bos. Op zaterdag 23 maart is er weer een Lammetjesdag op de Lemelerberg. Je kunt je aanmelden voor één van de zes tijdvakken. Er is weer van alles te doen voor jong en oud.

Schaapskooi Twilhaar

Op de Sallandse Heuvelrug bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer organiseren ze dit jaar weer een lammetjesdag op 3 maart Het wordt weer een gezellig feest. 

Schaapskudde Suydbroek Haarle

De datum van de Lammetjes dag van schaapskudde Scheperij Salland in de stal van Suydbroek is nog niet bekend.

Schapendrift Ermelo

Op zaterdag 16 maart wordt er weer een  Lammetjesdag op de Schapendrift in Ermelo georganiseerd. Het is de enige dag in het jaar dat de schaapskooi toegankelijk is en de dieren van dichtbij bekeken en aangeraakt kunnen worden.

Er  zijn knutselactiviteiten en je kunt je laten schminken. Uiteraard zijn er hapjes en drankjes rondom het bezoekerscentrum. De toegang is gratis. Voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Schaapskudde Erve de Pas Haarle

De datum van het lammetjesfeest bij Erve de Pas van Natuurmonumenten  in Haarle is nog niet bekend.

schaap met lammetjes

Schaapskudde Ruinen

De schaapskudde Ruinen lig aan Benderse 36 te Ruinen. Hier is ook het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten  en dit is een ideaal vertrekpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. Op 7 april wordt hier de lammetjesdag georganiseerd. 

Andere plekken waar je lammetjes kunt bezoeken

Bij Schapenboerderij de Vreugdehoeve in Zwolle kun je natuurlijk ook gezellig lammetjes kijken en op de boerderij vind je naast de vele schapen en lammetjes ook gezellige horeca, een boerderijwinkel en kids kunnen er heerlijk spelen. En is het lekker weer dan kun je ook wandelen in de omgeving. De boerderij is nl. ook een infopunt van Natuurmonumenten.

Zwolse Kinderboerderijen 

En je kunt natuurlijk ook lammetjes en andere jonge dieren op de kinderboerderijen vinden. In Zwolle kun je een kijkje nemen bij:

Kinderboerderijen in regio Zwolle

In de buurt van Zwolle zijn er ook veel kinderboerderijen te vinden, zoals deze:

Heel veel plezier bij de lammetjes en de andere jonge dieren!