Op vakantie in eigen land of regio

Weekendje weg, een midweek er tussenuit of een heerlijke lange vakantie? En kies je dan voor een mooi vakantiepark, een kindvriendelijk hotel of wordt het die prachtig gelegen camping met die vele faciliteiten? Ons land biedt veel mogelijkheden voor jou en je gezin en alsof je nog niet genoeg keuzemogelijkheden hebt, heeft iedere streek in Nederland weer zijn eigen aantrekkingskracht. Ga je voor natuur of ben je liever in een stad? Wil je rust of juist volop activiteiten en vertier? Om de keuze wat makkelijker – of misschien juist lastiger ;) – te maken, vertellen de Regiomanagers van Go-Kids wat hun regio nou zo mooi, leuk of bijzonder maakt.

Zeeland

Go-Kids Zeeland:

Zeeland is niet voor niets een van Nederlands toeristische trekpleisters. Met honderden kilometers strand, duinen en heel veel groen is dit dé plek om lekker veel buiten te zijn met de kids. Geen mooi weer? Geen zorgen, tal van toeristische en historische bezienswaardigheden en steden maken de vakantie alsnog zeer de moeite waard!

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Zeeland! <<

Noord-Brabant

Go-Kids regio Breda:

Breda heeft in 2017 de verkiezing van beste binnenstad van Nederland gewonnen. En dat snappen wij heel goed want Breda is een heerlijk bourgondische stad waar veel te zien en beleven is. Naast Breda zijn ook Oosterhout en Etten-Leur een bezoek zeker waard. De regio Breda grenst aan de noord west kant aan de Biesbosch, een heerlijk natuurgebied waar je de bever en de zeearend kan spotten. Aan de zuidkant grenzen we aan België. Wist je dat er verschillende smokkel-route-paden langs de grens lopen, die je erg leuk met kids kan wandelen? Tot slot ben je vanuit de regio Breda binnen een half uur bij de Beekse Bergen en de Efteling.

Go-Kids regio Eindhoven:

Eindhoven is een leuke en bruisende stad die barst van leuke hotspots voor gezinnen. Ook in de omgeving zijn er leuke plekken en bezienswaardigheden om eropuit te gaan met je kinderen, o.a. het Philips Museum in Eindhoven centrum. Hier kan je alles te weten komen over het ontstaan van de gloeilamp. Of ga naar de Ontdekfabriek op het industriële Strijp-S waar je alles kan maken en bouwen en waar je leert over techniek. Leuke eettentjes en kindvriendelijke restaurants zijn er in de omgeving genoeg te vinden. Kijk voor tips op de Go-Kids agenda of bij Eropuit in regio Eindhoven.
In de Kempen kan je heerlijk de natuur in en Bourgondisch genieten! Op 20 minuutjes afstand van Eindhoven waan je je in een compleet andere wereld, heerlijk buiten en in de natuur waar je kan wandelen en fietsen in de bossen. Ook heb je in deze regio prachtige en leuke kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden zoals campings, recreatie- en vakantieparken.

Go-Kids Den Bosch Maas & Waal:

Het land van Maas en Waal is bij uitstek het gebied om te bezoeken voor de echte waterliefhebber. De prachtige dorpen tussen de rivieren bieden fraaie wandel en fietstochten. De gastvrijheid en interessante bezienswaardigheden zoals de dijken rondom de dorpen met zijn karakteristieke en monumentale boerderijen maakt de regio het bezoeken waard. Voor kinderen is er genoeg te beleven, een bezoekje aan de boer of waterskiën op de Maas. In de zomer zwemmen bij de Gouden Maas en in de winter lekker binnen spelen in de grootste binnenspeeltuin van Maas en Waal, Wamelland. In Maas en Waal beleef je het!
Den Bosch is de stad voor de Bourgondiër, heerlijk eten en genieten van de prachtige stad met al zijn charme. Varen op de Binnendieze, genieten van een echte Bossche Bol met daarbij een goede kop koffie. Den Bosch weet de culinaire bezoeker te binden. De stad heeft een bruisend centrum met vele restaurantjes en nostalgische winkelstraatjes. Wist je dat je in Den Bosch een echte ouderwetse snoepwinkel vind met maar liefst 400 verschillende soorten snoep? In de dorpen rondom de stad kun je logeren bij de boer, slapen in een tent of genieten in een prachtig luxe hotel met het hele gezin.

Go-Kids regio Nijmegen:

In het Land van Cuijk - het Brabantse deel van Go-Kids regio Nijmegen - kun je onbeperkt genieten! In dit gebied komen de Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid samen. Er zijn veel mogelijkheden voor overnachten en dagrecreatie. Je kunt in het Land van Cuijk tot rust komen in de natuur, maar diezelfde natuur is ook uitermate geschikt voor sportieve recreatie, zoals wandelen, fietsen of verschillende watersportdisciplines. Vanuit het Land van Cuijk steek je rivier de Maas over en je bent in Limburg en niet veel verder ligt buurland Duitsland binnen handbereik.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Noord-Brabant! <<

Limburg

Go-Kids Noord-Limburg:

Zeg je Limburg denkt menigeen direct aan een zachte G en carnaval, maar Noord-Limburg is zoveel meer dan dat! Deze regio telt niet voor niets zoveel verschillende bungalowparken, campings en hotels, want in Noord-Limburg wil je langer blijven dan slechts één dag!
Mede om die reden zijn er dan ook veel dagrecreatiemogelijken in Noord-Limburg, van grote attractieparken (Toverland) tot kleine unieke locaties die je niet mag missen als je met je gezin hier bent.
Noord-Limburg heeft veel natuur, – met als belangrijkste gebied Nationaal Park De Maasduinen – maar ook veel water, zoals de Maas en diverse kleine rivieren, meertjes en plassen. Deze hebben een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers, die als ze hier eenmaal zijn geweest graag vaker terugkomen.
Uiteraard staat Limburg bekend om het bourgondische leven en daar is het noordelijke deel van de provincie geen uitzondering op. In iedere stad of dorp vind je tal van restaurants, eetcafés en gezellige terrasjes.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Limburg! <<

Gelderland

Go-Kids regio Nijmegen:

De geschiedenis van Nijmegen gaat meer dan 2000 jaar terug en daarmee is dit een van de oudste steden van ons land. Die rijke historie – met name de Romeinse tijd – zie je terug in de musea, parken en gebouwen van de stad.
Nijmegen heeft het beste van twee – of zelfs meer – werelden. De mogelijkheden van de stad, maar wel met een 'dorps' karakter en met binnen en buiten de stadsgrenzen veel natuur en historie. Ook volop vertier en evenementen in de regio, met als belangrijkste wandelmars de Vierdaagse en de bijbehorende Vierdaagsefeesten.
Nijmegen is tevens een echte studentenstad en studenten blijven na hun studie vaak in de omgeving om zich definitief te vestigen. De regio telt dan ook veel jonge gezinnen en dat zie je terug in de grote hoeveelheid kindvriendelijke bedrijven, activiteiten en evenementen. Dit maakt regio Nijmegen een ideale bestemming voor de toerist die voor een kort of langer verblijf kan overnachten op een van de vele campings, vakantieparken of andere overnachtingsmogelijkheden die de regio rijk is.

Go-Kids Arnhem Betuwe Vallei:

De zuidkant van de Veluwe is natuurlijk een heerlijke plek om vakantie te vieren samen met de kinderen. Lekker wandelen of fietsen door de mooie natuur. Maar er is meer! Arnhem is een prachtige stad om leuke winkels te ontdekken, Burgers' Zoo of het Openluchtmuseum te bezoeken en ken je Sonsbeekpark al? Een heerlijk park midden in de stad waar kinderen lekker kunnen spelen en waar regelmatig leuke evenementen worden georganiseerd.
De Gelderse Vallei, gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, heeft heel wat te bieden. In de prachtige uiterwaarden langs de Rijn kan je wandelen tussen de paarden en de koeien, in Rhenen kan je een bezoekje brengen aan Ouwehands Dierenpark en lekker winkelen kan je in Veenendaal. En wist je dat Ede de gelukkigste stad is van Nederland?
Ook in De Betuwe kan je genieten van het mooie rivierenlandschap. En de Betuwe is natuurlijk bekend van de vele fruitbomen. Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten aan en in het water te ondernemen. Er zijn leuke musea voor kinderen en prachtige stadjes zoals Buren en Culemborg. De Betuwe is zeker een bezoekje waard!

Go-Kids Achterhoek:

Waarom naar de Achterhoek? Rust, ruimte en gezelligheid! Tal van tradities, lekkere streekgerechten en leuke plaatsen om te shoppen zoals Zutphen, Doesburg en Doetinchem. Varen over de IJssel, klimmen in klimbossen, leuke musea, ezeltochten door de Montferlandse bossen en nog veel meer!

Go-Kids Veluwe:

Een lekker nachtje of weekendje weg! Waar kan dat nu beter dan op de Veluwe? Stadjes, heide, bossen en zandstuiven, eigenlijk heeft de Veluwe alles! Een fijne plek voor rust, cultuur en genoeg toffe uitjes voor kids. Wat dacht je van Apeldoorn met de Apenheul, Paleis het Loo en de Julianatoren?
Rondom Apeldoorn zijn er genoeg kleine en grote dorpjes waar je met de kids kunt boerengolfen, klimmen in het klimbos, op speurtocht bij een Kasteel of gewoon even lekker kan uitrazen bij een speelboerderij!

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Gelderland! <<

Overijssel

Go-Kids Deventer Salland:

Deventer Salland is een prachtige regio voor een verblijf, je vindt er volop uniek vakantie- en natuurgebied zoals de Sallandse Heuvelrug en het IJssellandschap. De natuur is zeer afwisselend; uiterwaarden met speelplekken, coulisselandschap voor fietstochtjes en bosrijk voor een gezellige wandeling met natuurlijke speelplekken. In de maand augustus wordt de natuur helemaal mooi als de hei in bloei staat.
In de regio is altijd wel wat te doen, van binnenactiviteiten van kindvriendelijke musea tot indoor-speelparadijzen! Bezoek ook eens een van de gerestaureerde molens waar de kids de molenaar mogen helpen, maak een kano- of boottocht of ga naar een van de kinderboerderijen en speeltuinen. Ook de vele authentieke dorpen en de oude Hanzestad Deventer met haar vele evenementen zijn zeker een bezoek waard.

Go-Kids regio Zwolle:

In de regio Zwolle heb je natuurlijk de Hanzestad Zwolle met haar prachtige grachten, oude panden en knusse parken. De stad heeft alles wat een stad te bieden kan hebben zoals leuke horeca adresjes, winkeltjes, maar ook een themapark en ruim aanbod op gebied van leisure zoals indoor spelen en zwemmen. Maar de regio heeft ook prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park de Weerribben & Wieden. Dit is een uniek natuurgebied en een labyrint van meren, plassen en slootjes met prachtige waterdorpen zoals Giethoorn. In dit prachtige recreatiegebied kun je heerlijk wandelen, varen, suppen, fietsen, klimmen en ontdekken. En het Vechtdal met de Overijsselse Vecht als middelpunt en plaatsen zoals Dalfsen, Ommen, Hardenberg. Een gebied waar je perfect terecht kunt om een dagje door te brengen, maar ook voor een geweldige vakantie, want in het Vechtdal staan de meeste bekroonde 5 sterren campings van Europa.

Go-Kids Twente:

In het Oosten van Nederland ligt de mooie streek Twente. In dit groene, uitgestrekte deel van Nederland vind je rust. Je komt hier plekken tegen waar je helemaal niets hoort. Geen trein, geen verkeer. Je geniet in Twente van de groene natuur. De weilanden met koeien en paarden, maar ook de mooie bossen en natuurgebieden.
Daarnaast staat Twente natuurlijk bekend om zijn gastvrijheid en Twentse nuchterheid. De vriendelijkheid van de Tukkers laten je meteen thuis voelen. Twente grenst aan Duitsland en een overstap naar dit buurland is dan ook zo gemaakt.
Wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen de natuur in Twente leent zich overal voor. Ben je meer een stadsmens, houdt je van terrasjes en levendigheid om je heen. Dan zijn Enschede en Oldenzaal echte aanraders! Hier kun je heerlijk winkelen en terrassen hebben ze hier in overvloed. Gezellige pleinen vol.
Cultuur en geschiedenis snuiven is ook een aanrader. Twente heeft diverse interessante musea en kastelen, die ook voor kids erg leuk zijn. Zoals Museum TwentseWelle, NaturaDocet of Kasteel Bad Bentheim net over de grens. Houdt je van kunst? Dan is Ootmarsum een bezoek waard. Diverse galerijen maken Ootmarsum een echte kunst stad.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Overijssel! <<

Drenthe

Go-Kids Drenthe:

Drenthe is een provincie waar je heerlijk actief kunt zijn. Hier vind je rust en ruimte, prachtige bossen met heide en vennen. En natuurlijk de unieke Hunebedden. Ideaal voor kinderen om heerlijk buiten in de natuur te kunnen ravotten en te kamperen. Luierend in je hangmat, pootje baden of samen een vuurtje stoken. Het kan allemaal in Drenthe. Er is ook genoeg ander vertier in Drenthe te vinden. En wist je dat Drenthe een oud veengebied was? Je vindt daarom hier veel openlucht musea waar je terug in de Veentijd kunt gaan. Zo leuk voor kinderen. Drenthe heeft een groot aanbod aan leuke kleinschalige campings en vakantieparken.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Drenthe! <<

Flevoland

Go-Kids Flevo:

Flevoland is natuurlijk een bijzondere provincie die nog maar een aantal decennia bestaat. Flevoland is meer dan alleen polder. Inmiddels heeft Flevoland genoeg op recreatiegebied te bieden. Ontdek de nieuwe wildernis met moerassen, plassen en imposante wilde dieren. Ga op avontuur met je gezin, familie of een groep vrienden. Vele activiteiten in Flevoland zijn geschikt om met groepen te ondernemen. Op diverse plekken vind je spannende speelbossen en klimparken. Ook in Flevoland heb je genoeg keuze uit verschillende soms bijzondere overnachtingsadressen.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Flevoland! <<

Noord-Holland

Go-Kids Noord-Holland Noord:

In het meest noordelijke deel van de provincie Noord-Holland vind je uiteraard het mooie Noordzee-strand, bijvoorbeeld in Bergen, Schoorl, Callantsoog, Julianadorp en Petten. Maar ook mooie historische stadjes, zoals Hoorn, Enkhuizen (tip: Sprookjeswonderland) en Medemblik met o.a. Kasteel Radboud en het Bakkerijmuseum.
Wil je nog noordelijker, neem dan de boot naar Texel, met nog meer strand, maar ook bekend om haar schapen en vergeet ook niet om Ecomare te bezoeken, maar voordat je op de boot stapt, zijn Den Helder met het Marinemuseum en het Reddingsmuseum zeker een aanrader.

Go-Kids Zaanland:

Laat een buitenlander iets vertellen over toerisme in Nederland en ze hebben het al snel over Volendam, Edam, Monnickendam en Marken. Of over de molens in Zaanse Schans. Heb jij deze plekken in ons land al eens bezocht? We hebben natuurlijk ook onze eigen stranden aan de Noordzee (Castricum/Bakkum aan Zee, Wijk aan Zee) om heerlijk uit te waaien of uren zon- en waterplezier. En ken je de Beverwijkse Bazaar al? De grootste overdekte markt van Europa die ieder weekend gratis te bezoeken is.

Go-Kids Amsterdam:

In onze hoofdstad Amsterdam is natuurlijk zoveel te doen en te beleven! Er zijn diverse grote musea met veel aandacht voor jeugdactiviteiten, zoals het Rijksmuseum, Anne Frank Huis, Tropenmuseum, Scheepvaartmuseum en NEMO. Ben je ook al eens in het Amsterdam Museum geweest? Daar hebben kinderen gratis toegang!
Amsterdam kent ook veel grote en kleine theaters, waaronder veel leuke theatertjes voor kinderen waaronder Toverknol, Marionettentheater, Koos Kneus. Je kunt natuurlijk ook met de kids naar de verschillende indoor speelparadijzen, buitenspeeltuinen, zwembaden of naar een van de vele kinderboerderijen! Amsterdam is echter niet alleen maar drukte en bebouwing, je kunt er ook heerlijk naar buiten, bijvoorbeeld naar het Amsterdamse Bos, Vondelpark of Amstelpark,

Go-Kids Haarlem:

Vlakbij het strand, aan de rivier het Spaarne, ligt Haarlem met z'n vele monumentale panden en schitterende oude pleinen. Je kunt er heerlijk dwalen door kleine straatjes langs historische panden van bouwmeester Lieven de Key. Je bezoekt bijzondere musea als het Frans Hals Museum of Teylers Museum en je geniet er van talloze leuke cafés en restaurants. Niet voor niets wordt Haarlem de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd.
Zandvoort wordt ook wel de 'Parel aan zee' genoemd met kilometers lange schone witte stranden. Zandvoort staat ook bekend om het Circuitpark waar tot 1985 Formule 1 werd gereden. Het is een gezellige badplaats vol activiteiten die wordt omgeven door twee prachtige duingebieden vol rijke flora en fauna.
Bloemendaal heeft alles wat je zoekt voor een heerlijke stranddag. Het is een van de Nederlandse populairste kustplaatsen, vooral in de zomer, als mensen met de auto of openbaar vervoer naar dit geliefde strand afreizen.

>> Check hier waar je kindvriendelijk kunt overnachten in Noord-Holland! <<


Van der Valk Exclusief hotels

Sinds een paar jaar werkt Go-Kids samen met Valk Exclusief. Verblijf in één van de 39 hotels dan ben je van alle gemakken voorzien en zo vind je onze uitjes per regio op hun site terug. Ideaal toch? En wist je dat ze programma's speciaal voor kinderen hebben en dat kids een eigen ID card kunnen aanvragen? Bekijk hier meer van Timo & Co. kidsprogramma.

Houd je van luxe en ga je graag met je gezin naar een hotel, bekijk dan het aanbod van 39 hotels in Nederland.


Succes met boeken en alvast een hele fijne zonnige vakantie gewenst!