Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen, zo ook in Zwolle. We hebben hem dit jaar gelukkig wel weer met een mooi feest kunnen onthalen, en ook hebben de kinderen zijn aankomst op televisie kunnen volgen. Maar wat doet Sinterklaas eigenlijk tussen nu en pakjes avond?  We vroegen het aan hem in een exclusief interview!  

Hallo Sinterklaas, welkom in Zwolle! Wat vond u van de intocht?

Dank u wel, Go-Kids, fijn dat ik hier weer ben! De intocht was overweldigend, zo fijn na een stille intocht vorig jaar! Duizenden kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's met mooi weer en een groot feest. Wat wil een Sint nog meer? Helaas konden door de Corona maatregelen niet alle kinderen komen, maar gelukkig heeft Zwolle ervoor gezorgd dat het ook allemaal op televisie te zien was. Dus ook aan die kinderen:  dank je wel voor jullie warme onthaal!

Sinterklaas, gaat u ook dit jaar weer alle huizen langs? Dus naar alle kinderen in Zwolle?

Natuurlijk ga ik alle huizen af, niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar ik ben er zeer zeker voor alle kinderen! Wij moeten ons vanzelfsprekend aan de Corona maatregelen houden, maar zorgen ervoor dat we op een veilige manier alle kindjes in Zwolle kunnen bereiken. Wij slaan geen kind over, want ieder kind verdient immers een kadootje! Beetje rare vraag hoor, wie twijfelt daar nu aan? 

Sinterklaas, u kon dit jaar niet met Ohzosnel door de stad, dus wij hebben hem nog helemaal niet gezien, is hij wel mee? En heeft hij nog last van alle zonnepanelen op de daken?

Ohzosnel is zeker mee, hoe moet ik anders bij alle kinderen komen? U stelt wel rare vragen...(sorry Sinterklaas) maar met Ohzosnel gaat het heel goed. En ja, die zonnepanelen zijn zeker een uitdaging, zo glad als die zijn! We hebben al heel wat glibberpartijen gehad, maar daar hebben we gelukkig wat op gevonden. Ohzosnel heeft nu zachte paardehoefschoenen speciaal voor de zonnepanelen. En natuurlijk hebben we die hele speciale sleutel voor de huizen waar we niet via de schoorsteen kunnen komen....
Maar er zijn inderdaad veel zonnepanelen, en dat is zo fijn om te zien. We moeten immers goed voor deze mooie planeet zorgen. En een ander groot voordeel van al die zonnepanelen is, dat ook de pieten minder vies worden. Er wordt immers veel minder roet uitgestoten!

Sinterklaas wat zijn uw plannen voor de komende weken? Komen we u nog ergens tegen?

Ik zal de komende weken in verschillende wijken komen, maar door de Corona pandemie gaat niet alles door. Dat is natuurlijk heel jammer. Ook ga ik natuurlijk de scholen bezoeken,  Maar ik zal julie zo veel mogelijk op de hoogte houden zodat jullie, als Go-Kids, de kinderen op de hoogte kunnen houden van waar ik te gast zal zijn. Zo ben ik op 27 november en op 4 december te gast in de studio van RTV Focus Zwolle, waar we weer 2 mooie programma's zullen maken vol met verrassingen. Gaan jullie allemaal kijken?

Vanzelfsprekend Sinterklaas! 

U heeft weer veel mooie tekeningen ontvangen van kinderen die deze tijdens de intocht voor u gemaakt hebben. Wat gaat u daarmee doen? 

Ja, die tekeningen zijn altijd zo prachtig! Wat ben ik er blij mee. Ik neem ze allemaal mee naar de studio op 27 november, en zal de mooiste tekeningen op televisie laten zien! Deze tekeningen komen dan ook in het Sinterklaasmuseum in Zwolle te hangen. Wisten jullie dat deze dit jaar 15 jaar bestaat? Vanwege de pandemie mogen er nu 2 mensen tegelijk naar binnen. Het is volgens mij het kleinste museum van Nederland, maar alle kinderen in Zwolle zouden hem toch een keer gezien moeten hebben, vind u niet?

Zeker, Sinterklaas!

Tot slot, heeft u alle kadootjes al binnen? En welke kadootjes zijn dit jaar populair?

Hahaha, nou daar werken wij hard aan! En zoals ieder jaar, komt dat ook helemaal goed!  Zoveel kinderen, zoveel wensen, gelukkig krijg ik ook handige tips binnen, kijk hier maar eens!

Sinterklaas, heel erg bedankt voor uw tijd, en wij wensen u nog heel erg veel plezier en succes in Zwolle! Geeft u Ohzosnel een wortel namens ons? 

Graag gedaan hoor, en Ohzosnel was afgelopen donderdag jarig, dus die wortel zal hem goed smaken!

Dat geloven wij zeker! En als Ohzosnel afgelopen donderdag jarig was, hoe oud denken jullie dat hij geworden is? :)

Voor meer cadeau inspiratie:

SpeelgoedSpeelgoed