De magische wereld van de Winterdroom in Junglepark de Orchideeën Hoeve is nu ook door Go-Kids ontdekt. Go-Kids is uiteraard bekend met het prachtige junglepark en we zijn in de afgelopen jaren ook een aantal keren zelf op bezoek geweest, maar nu voor de eerste keer naar de Winterdroom en we waren onder de indruk van deze magische wereld. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Pantropica
Meer weten

Pantropica

Oosterringweg 34, Luttelgeest

Flamingo’s spotten, geheime junglepaden ontdekken en shoppen op die leuke vakantiemarkt: voor een da... bekijk

 

Eindelijk konden we nu zelf het prachtige Winterdroom gaan ervaren. We gingen vol enthousiasme in de late middag naar het Junglepark en we hadden gezien de woensdagmiddag veel meer drukte verwacht, maar dat viel gelukkig erg mee. Het was gezellig druk en ze komen met bussen uit heel Nederland naar de Winterdroom, dus onze verwachtingen waren hoog. 

Winterdroom

Eerst nog even naar de wc, voordat we het park ingingen en daar werden we al blij verrast. Het lijkt net of je al de jungletuin in gaat. Overal planten en alles in stijl van de jungle met een mooie entree, rieten dakje en prachtige stenen waskommen. Echt een plaatje en dit was alleen maar nog maar de wc, maar hierdoor kun je wel zien dat ze alles in stijl doen en oog voor details hebben.  Snel door naar de ingang van de eerste jungletuin. En wauw, je stapt al direct een unieke wereld binnen. Alles is prachtig verlicht met duizenden lampjes. Overal staan kaarsen die al door de eerste elfjes aangestoken werden.  En de tropische planten en bomen zijn prachtig en deze jungle komt echt in de buurt van echt tropisch regenwoud. Overal kom je dieren tegen en je moet oppassen voor de overstekende vogels.  Uiteraard hebben we de wiebelbrug in het water geprobeerd. Klein beetje natte voeten, maar dat mag de pret niet drukken. Hoort bij het avontuur in de jungle. 

winterdroom

We hebben de verschillende jungletuinen bekeken en ze zijn allemaal even prachtig. Aangezien we laat in de middag waren (bewuste keuze) kwamen de eerste elfjes al te voorschijn voor het ontsteken van de duizenden kaarsjes. Echt prachtig om te zien en ook must om later in het donker het park nog eens te bekijken. 

Je kunt gewoon de aangegeven route bordjes volgen, zodat je niks mist in het park. Uiteraard zijn we in de lorituin beland en ook zonder ze te voeren is het een spektakel met al deze snel rondvliegende lori's. Echt super leuk voor kids. Daarna hebben we het gloednieuwe Pankong river deel bekeken. Een enorm aquarium met hele grote, maar ook kleine vissen. Na het nieuwe deel kwamen we bij de kerstfair uit met terras. Hier vind je allerlei kraampjes van lokale bedrijven. We wilden ivm de schemering snel door naar de vlindertuin. Hier vind je natuurlijk prachtige vlinders in een tropische tuin. Om de vlinders goed te zien en te kunnen fotograferen was het al iets te donker. Neemt niet weg, dat dit deel ook prachtig verlicht is.  Daarna kom je door de orchideekassen en ook hier hebben ze kaarsjes branden. Echt aan alles is gedacht.  Ook het mangrovebos speelparadijs is prachtig verlicht. Echt een geweldige speeltuin. Je hebt als ouder ook zelf de neiging om lekker mee te spelen. 

winterdroom

Aangezien we laat waren was de theatershow, die elke middag te zien is, al voorbij, maar dat was voor ons geen probleem, want we hadden al zoveel gezien. Ook het Makirijk is prachtig met de dieren zoals de grote schildpadden en stokstaartjes. En natuurlijk de prachtige flamingo's  die door het roze licht helemaal tot hun recht komen. Dit deel is ook betoverend, vooral door de lichteffecten en 'mist'. En de alpaca's en mini ezels blijven natuurlijk erg schattig. Helaas hebben we door het donker de ringstaart maki's gemist. 

dieren winterdroom

Na het Makirijk kwamen we in de zwevende bloementuin. Tijd voor een drankje. Heerlijk even bijkomen van al deze pracht en praal. Ook hier is alles prachtig verlicht. We werden nog verrast door een zingende kerstboom en later kwam er ook nog een zingende kerstman door de tuin lopen. En vergeet de schattige zingende rendieren niet. Echt sfeer verhogend.  Na de bloementuin kom je in het winkeldorp met allerlei leuke cadeau artikelen,  accessoires, planten en natuurlijk heel veel orchideeën. 

winterdroom flamingo's

Inmiddels hadden we al ruim 2 uur rondgelopen en we hadden wel trek gekregen, dus hop door naar het junglerestaurant. Net op dat moment begon het shantykoor te zingen. Dit maakte alles helemaal af. We hebben lekker gegeten in het knusse restaurant en met een goed gevulde maag gingen we nog een keertje de tuinen in om te zien hoe alles nog magischer is geworden in het donker en met alle kaarsjes aan.  Nu was het ook veel drukker geworden in het park, maar het gezellig druk.  De kaarsjesavonden zijn dus populair en ook terecht, want  in het donker en met de duizenden lampjes en kaarsen aan is  de jungle nog betoverender dan bij daglicht. 

We hadden hoge verwachting, omdat we de Orchideeën hoeve natuurlijk al kenden, maar deze WinterDroom ging zelfs onze verwachting te boven en we hebben enorm genoten van deze magische wereld. Het is prachtig voor jong en oud. Het is echt een leuk dagje uit voor de hele familie. 

mangrovebos orchideeën hoeve

Kids

Voor de kinderen is Winterdroom een waar sprookjesparadijs. Er is zoveel voor ze te doen. Ze kunnen lekker op ontdekking in de jungletuin via de leuke paadjes en bruggetjes. Op zoek naar de loslopende dieren zoals allerlei (loop)vogelsoorten, maar ook de aapjes, schildpadden en vlinders. Ze kunnen echt gaan speuren met Aart's speurtocht. Vissen voeren en lori's voeren in de Lorituin, maar ook alle andere dieren bezoeken zoals de maki's, alpaca's, stokstaartjes, flamingo's, grote schildpadden en de vissen in het Pankong river gedeelte. Een bezoekje aan de jungle is niet compleet zonder de jungleshow in het theater en natuurlijk heerlijk spelen in het Mangrovebos. 

orchideeën hoeve speeltuin

Winterfair en winkel

Tijdens Winterdroom  is er ook een overdekte winterfair (t/m 23 december) met allerlei kraampjes. Op de kaarsjesavonden is de winterfair tot 21.00 uur geopend. En naastgelegen is een horecaplein met lekkere drankjes en hapjes. Junglepark heeft ook een prachtige winkel in het jungledorp met allerlei leuke decoraties voor in en buiten huis en nu ook met kerstartikelen. Uiteraard heeft de shop ook planten, bloemen en heel veel orchideeën en in deze periode  zijn er ook prachtige orchideekerststukjes. Verder vind je hier kleding, sieraden en andere leuke kado artikelen, dierenknuffels en speelgoed. Heerlijk om even rond te snuffelen.

winterdroom sakura

Junglerestaurant en bistro de Sakura

Het buffetrestaurant heeft voor iedere smaak wel iets te bieden en is gezellig ingericht met allerlei verschillende zitjes, Zitjes met lekkere bankjes en er is zelfs een grote plek om de haard. Ook zijn er ook diverse jungle hutjes of rieten parasols. Deze inrichting is helemaal passend bij het park. Het restaurant is dagelijks tot 18.00 uur geopend en tijdens de kaarsjesavonden wel tot 22.30 uur. Voor de kids hebben ze een leuk en lekker kindermenu in een box. Grenzend aan het Junglerestaurant is voor de jonge avonturiers de nieuwe speeljungle van Aart. Terwijl je wacht op je (warme) gerechten kunnen de kids t/m 12 jaar in deze indoorspeeltuin hun energie kwijt.

Ook de bistro de Sakura in de zwevende bloementuin is tijdens Winterdroom prachtig verlicht. Overal gezellige zitjes en ook hier kun je lekkere warme en koude drankjes, taartjes, broodjes en snacks krijgen. Ook dagelijks geopend tot 18.00 uur en tijdens de kaarsjesavonden tot 21.30 uur.

winterdroom

Tip: bezoek vooral overdag het park met kinderen, vooral als je veel dieren en vlinders wilt spotten, want in het schemer en donker wordt dit heel lastig en zijn ze teruggetrokken. Als je echt voor de kaarsjesavond komt, bezoek dan op tijd het park en ga later nog een keer door de jungle als het donker is en de kaarsjes branden. Breng in de tussentijd een bezoekje aan de Mangrovebos speelparadijs (neem voor de kleintjes extra kleding mee)  en of ga wat eten en drinken in  junglerestaurant of bistro.

winterdroom

WinterDroom, een magische sprookjeswereld dat je gezien moet hebben! En wij zijn het hier zeker mee eens! En onze foto's weerspiegelen niet de werkelijkheid, want in het echt is WinterDroom nog veel mooier.

Red je het niet in december om langs te komen, dan kun je in de 2e week van de kerstvakantie nog wel genieten van Night of Jungle. 

veel plezier Go-Kids

Log In