Deze festivals zijn ook leuk voor kinderen

We kunnen dit jaar weer helemaal los met vele gave festivals. Festivals met veel muziek, theater, workshops en natuurlijk foodtrucks zijn helemaal hot, dus ook voor gezinnen. We zijn als Go-Kid dol op festivals en gelukkig komen er steeds meer bij. Er zijn ook festivals special gericht op gezinnen en of kinderen.  De leukste familiefestivals hebben we voor je op een rijtje gezet en in chronologische volgorde.  Mocht je nog een leuke tip hebben, geef het ons dan zeker door via info@go-kids.nl!

makersfestival

Makersfestival Zwolle

16 maart

Het Makersfestival wordt op zaterdag 16 maart voor de derde maal in Zwolle gehouden. Hét gratis festival voor (met name) jongeren in de leeftijd 8 – 18 jaar die iets (of nog niets!) hebben met techniek. Een unieke en mooie kans om zélf te experimenteren, creëren en de magische wereld van techniek te ontdekken. Hier komen alle kanten van techniek samen dus er zit altijd een kant bij die jou aanspreekt. Of je nou een doener, ontdekker of een echte uitvinder bent. En dat allemaal onder leiding van echte vakmeesters uit de regio. Alle workshops worden namelijk mogelijk gemaakt door onderwijsinstellingen en bedrijven uit Zwolle en omgeving.

Makersfestival =>

Hardenberg Buiten

1 april

Hardenberg Buiten is een festival voor het hele gezin en vindt op Tweede Paasdag plaats bij recreatieplas de Oldemeijer. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is er een programma vol leuke buitenactiviteiten voor jong en oud, denk aan de nestkasten timmeren, boogschieten en natuurlijk komt de paashaas ook weer langs. Dit jaar viert Hardenberg Buiten z'n 25 jarig jubileum.

Hardenberg Buiten =>

hoppaaa foodtruckfestival

Hoppaaa! Foodtruckfestival Zwolle

19 t/m 21 april

Kom naar één van de HOPPAAA! Foodtruckfestival in het Zwolse Stadshagen. Geniet van heerlijke gerechtjes bij de diverse foodtrucks. En dit jaar zijn er extra leuke kinderactiviteiten te beleven; van schminken, glittertattoos, op de foto met prinsessen, goochelshow, ballonnenclown, knutseltafels tot leuke workshops! Bovendien maak je kans op een HOPPAAA! knipkaart voor jouw kind. Check onze socials. 

Bevrijdingsfestival Zwolle 

5 mei 

Het gratis Bevrijdingsfestival (BFO)in Zwolle is het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland en heeft op een dag ca. 120.000 bezoekers. Uiteraard zijn er grote namen die er optreden. Zoals dit jaar Suzan en Freek en Chef's special, maar is ook een speciale plek voor gezinnen, de familieweide. Dit terrein bij de speeltuin in het park biedt divers aanbod speciaal voor gezinnen en kinderen. Er zijn allerlei optredens, maar er is ook ontzettend veel te doen voor kids. 

BFO =>

Ribs and Blues Raalte

18 t/m 20 mei 

In het Pinksterweekend kun je weer los gaan tijdens het Ribs & Blues Festival. Al jaren een begrip in Raalte. Naast de artiesten zoals Anouk is er ook een speciaal Kidsadventureland. Dit Kidsadventureland bestaat uit 3 werelden; mini kids word, kidscorner en adventureland voor de oudere kids. Vervelen is hier niet mogelijk. Uiteraard zijn er zoals de naam het al zegt vele BBQ's en andere foodtrucks aanwezig.

Ribs & Blues =>

Kunstfestival Hattem

25 mei

Ook dit festival is al een jaren een begrip in Hattem. Hattem staat op zaterdag 25 mei in het teken van kunst! Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars. En laat je kids vooral aan de slag gaan met de vele workshops.

Kunstfestival Hattem =>

Nemia Festival Zwolle

25 en 25 mei

Al een aantal jaren een begrip in Zwolle. Een Festival door en voor kinderen! Voorheen als onderdeel van Tussenland via Zwolle Unlimited. Dit jaar zelfstandig en via de Verhalenboot op een nieuwe locatie, nl. langs de gracht bij de Verhalenboot aan de Pletterstraat. Het precieze programma van Nemia is nog niet bekend.

Nemia Festival =>

Dauwpop Hellendoorn

31 mei en 1 juni

Dit is natuurlijk een echt tweedaags muziekfestival in Hellendoorn. Het festival is wat kleiner dan Pinkpop, Zwarte Cross of Lowlands en is daarom ook geschikt voor gezinnen met (oudere) kids. Er zijn speciale junior tickets verkrijgbaar.  Dauwpop heeft dit jaar ook weer een goede line up. We noemen een paar namen: Bizzey, Son Mieux, Di-rect, Kraantje Pappie, Froukje, De jeugd van tegenwoordig, Bökkers en Douwe Bob. 

Dauwpop =>

lepeltje lepeltje zwolle kids

Lepeltje Lepeltje Zwolle

14 t/m 16 juni

Het culturele foodfestival dat al jaren in Zwolle te vinden is, is dit ook weer aanwezig in het Wezelandenpark. Live muziek en elektronische platen zetten de juiste toon en de kleintjes worden kostelijk vermaakt. De markt maakt het verhaal compleet en biedt bijzondere spullen en curiosa. Als vanouds is Lepeltje Lepeltje gratis toegankelijk voor iedereen.

Koteravontuur
Terwijl jij geniet van ambachtelijke gerechten en spannende brouwsels kan het kroost op zaterdag en zondag hun ei kwijt bij het kinderprogramma.

Lepeltje Lepeltje Zwolle =>

wortelpop

Wortelpop Beerze

15 juni

Na een paar afwezigheid is het Wortelpop Familiefestival weer terug van weggeweest. Het Wortelpop Familiefestival op vakantiepark de Beerze Bulten is het ultieme gezinsuitje, een dag vol plezier en vermaak voor alle leeftijden. Met een line-up die garant staat voor een onvergetelijke dag, belooft het Wortelpop Familiefestival 2024 een spektakel te worden. Onder de bevestigde artiesten bevinden zich Numidia, Woezel en Pip, Juf Roos, Unity, Jukebox Boys, Sjors van der Panne, en niet te vergeten, onze eigen Bultje & friends

Wortelpop =>

Full color festival Kampen

21 en 22 juni

Er is nog geen info beschikbaar.

super zomer festival Flierefluiter

Super Zomer festival Flierefluiter Raalte

13 juli t/m 25 augustus

Een heel zomer lang een festival? Ja, dat kan bij de Flierefluiter met het Super Zomer Festival. Net als vorig jaar staat de hele zomervakantie in teken van het festival. Kids kunnen een meet & greet met de mascotte Guusje hebben. Er zijn Flierefluiter shows, er wordt geschminkt, er zijn clowntjesdagen, er zijn oud Hollandse spelletjes en een ritje in fuifkar mag niet ontbreken. Nieuw dit jaar is de adventure golfbaan.

Super Zomer Festival Flierefluiter =>

Stadsfestival Zwolle

29 augustus t/m 1 september

Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival dat plaatsvindt in de binnenstad van Zwolle. Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties.

Het programma van het Stadsfestival is nog niet bekend.

Kattegat Zwolle

6 t/m 8 september

Er is nog geen info beschikbaar.

zwetsen en kletsen

Zwetsen & Kletsen Zwolle

14 en 15 september

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vormt Park de Hogenkamp voor de vierde keer het decor voor Festival Zwetsen & Kletsen.  Een tweedaags festival, met een veelzijdig programma-aanbod voor jong en oud. Verscholen tussen het groen, kunnen kinderen genieten van diverse theatershows, kunstzinnige workshops en diverse urban sports clinics. Daarnaast kunnen buurt- en stadsgenoten lekker struinen over de festivalmarkt, genieten van de beste live muziek en gelijktijdig genieten van de mooiste biertjes en de tofste foodtrucks.

Het complete programma is nog niet bekend.

Zwetsen & kletsen =>

Common Ground Festival Zwolle 

11 oktober

Er is nog een info beschikbaar.

Chocoladefestival Hattem

26 oktober

Het chocoladefestival in Hattem wordt elke 2 jaar georganiseerd. Een festival, waar echte chocoholics uit heel Nederland de laatste trends demonstreren, met chocola gebeeldhouwd, geschilderd en haren geverfd worden.

Winterfestijn Hattem

13 december

Proef de gezellige winter sfeer, smul van lekkernijen, kom sfeervol shoppen en geniet van straattheater en live muziek tijdens het Winterfestijn in Hattem op 13 december.

Winterfestijn =>

Dickens Festijn Deventer

14 en 15 december

Het is misschien niet een echt festival, maar dit in heel Nederland ( en daar buiten()bekende festijn mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met het Dickens Festijn in Deventer ga terug in de tijd en beleef de geschiedenis van Scrooge. 

Dickens Festijn =>

Sprookjesfestival Zwolle

kerstvakantie

In de kerstvakantie kun je bij Zwolse theaters genieten van magische voorstellingen. Tijdens het Sprookjesfestival kun je samen met de hele familie meedoen aan allerlei leuke activiteiten en workshops en kun je de mooiste voorstellingen bekijken.

Het programma van het Sprookjesfestival is nog niet bekend.

Festivals op Go-Kids Zwolle

 

Tina Festival 2024 Duinrell

14 en 15 september

Wel buiten onze regio, maar wel het vermelden waard is het Tina Festival op 14 en 15 september in Duinrell.

Info & Tickets ►

Heel veel plezier op het Festival!