75 jaar bevrijding...wat hadden we ons Bevrijdingsdag 2020 anders voorgesteld. Er waren zo ontzettend veel leuke activiteiten en evenementen georganiseerd, die helaas allemaal afgelast moesten worden vanwege de Corona maatregelen. Begrijpelijk natuurlijk...maar oh zo jammer. En ook vreselijk zuur voor alle vrijwilligers die zich er zo voor hadden ingezet. Wat gaan we dan nu doen op 5 mei 2020? Op deze nationale feestdag zullen de meeste mensen vrij zijn. Hoe vier je Bevrijdingsdag thuis met je gezin? We hebben een paar tips voor je om deze dag toch "bewust"mee te maken samen met je kinderen.

Wat vieren we op Bevrijdingsdag?

Op 5 mei 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werden van de Duitse bezetting. Dat er een einde kwam aan de 2e wereld oorlog.  Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven.  5 mei is een dag om hier even bij stil te staan. Niet alleen bij de bevrijding van ons land 75 jaar geleden, maar ook bij het feit dat we in vrijheid leven.  Hoe kun je hier met je kinderen bij stil staan?

Zing het vrijheidslied

Het Kinderbevrijdingslied is ontstaan vanuit de wens om kinderen een groot bewustzijn van Vrijheid mee te geven door het feest van Vrijheid letterlijk te voelen in zingen en dansen.

Zing en dans het Kinderbevrijdingslied met alle kinderen van Nederland op 5 mei tijdens de Landelijke Kinderaubade om 9.00 uur!

Tijdens de Kinderaubade zingen alle kinderen  van Nederland tegelijk om 9 uur het Kinderbevrijdingslied.
Dat kan vanaf het balkon, voordeur, tuin of in de straat. Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s mogen uiteraard ook mee doen 

 Kinder bevrijdingslied

Vier de vrijheid

Vier met je kinderen dat je in vrijheid leeft! Dat we in een land leven zonder oorlog! Hoe opgesloten we ons misschien ook voelen in deze Corona tijd, we zijn wel vrij!  We mogen naar buiten, het thuis gezellig maken, eten wat we willen en ga zo maar door! Bespreek met je kids wat voor hun vrijheid is. Waardoor voelen ze zich vrij in Nederland? Hierbij een paar tips om op 5 mei de vrijheid te vieren!

  • Een dag zonder regels! Versoepel de regels in huis. Las bijvoorbeeld de schermtijd af, eet niet aan tafel maar op een plek in huis die de kids zelf mogen kiezen, laat ze zelf bepalen hoe laat ze naar bed mogen of hoeveel snoep ze mogen eten. (ach...1 dagje moet kunnen toch..en het is ook nog eens vakantie!)
  • Maak een wandeling. Vier dat je mag genieten van de natuur!
  • Vier je eigen Bevrijdingsfestival! Maak met je gezin een eigen festival. Maak een podium en doe allemaal een act. Treed op als artiest. Zanger, goochelaar of illusionist. Zet muziek op, dans in je woonkamer of tuin! Maak een barretje waar je drinken en eten kunt kopen. je betaald natuurlijk met muntjes. En zo kun je je fantasie heerlijk de vrije loop laten. Wat mis jij van een bevrijdingsfestival? Creeër het in je eigen huis! Vier de vrijheid! 
  • Maak je eigen Escaperoom. En ervaar letterlijk hoe het voelt om bevrijd te zijn! Je kunt zelf opdrachten en raadsels verzinnen die de andere in het gezin moeten oplossen binnen een bepaalde tijd.  Gebruik 1 ruimte in huis waaruit ze dan binnen een bepaalde tijd moeten ontsnappen. Maak het extra spannend met een tikkende wekker en een muziekje!  Of je doet een online Escaperoom. Al geschikt voor kids vanaf 3 jaar. Klik hier.

Veel plezier!