Kinder Theater en Kinderfilms in regio Zwolle

Hoe klein je kinderen ook zijn een uitje naar het theater of bioscoop is meestal al vanaf 2 jaar mogelijk. Er is tegenwoordig zoveel aanbod voor kleintjes.

Deze regio Zwolle heeft ook genoeg theaters met heel veel kindervoorstellingen in de herfstvakantie.. Voor het bioscoop kun je terecht in Kampen, Hardenberg en in Zwolle bij Pathé.

Zwolse theaters

musical efteling

Ook dit jaar heeft Zwolse theaters weer een sprookjesfestival. 2 Dagen lang staat Odeon theater helemaal in teken van sprookjes en magie. 

Tijdens het Sprookjesfestival op vrijdag 29 en zaterdag 30 december kun je samen met de hele familie meedoen aan allerlei leuke activiteiten en workshops. Vanaf 10.00 uur is ook de KidsFoyé geopend voor verschillende knutselactiviteiten. Schouwburg Odeon is het festivalhart van het Sprookjesfestival.

Verzamel alle moed en ga op avontuur! Dit zijn de voorstellingen en activiteiten tijdens het Sprookjesfestival.

  • Theaterworkshop
  • Sprookjestocht Stan Fritschy 4+
  • Kerstverhaal van meneer Kampen
  • De grote puntje puntje show 
  • de Efteling musical
  • Musicalworkshop
  • Meisje met de zwavelstokjes
  • Storyscope
  • Koning Willem wil 'm

We zetten graag 2 voorstellingen in de spotlight.

Naar Sprookjes Festival >

De Efteling musical 5+

Vanuit het Sprookjesbos in de Efteling komen Klein Duimpje, Heks, Wolf, Roodkapje, Assepoester, Draak en vele andere Sprookjesbosbewoners naar Schouwburg Odeon. Groot, groter, het allergrootst!

Zing en dans mee tijdens deze vrolijke, interactieve familie-musical en ontdek samen hoe het is om groot of klein te zijn!

De Efteling musical is op 30 december om 13.30 en 16.00 te zien. 

Naar Efteling Musical >

puntje show sprookjesfestival

De grote puntje puntje show 6+

Waar moet je als kind heen met de grote vragen des levens die je wakker houden in de nacht? Was er maar een bruin café om de hoek, een kinderkroeg, waar je onder het genot van een limo de meest prangende vragen binnenste buiten kan keren… 

Er is een show op 29 december om 12.30 en 15.30 uur.

Naar de Grote Puntje Puntje Show >

Nog meer theater

Maar dat is nog niet alles. Je kunt deze kerstvakantie ook naar de voorstelling van Nijntje op 4 januari en Anders is een hele normale Zweedse voornaam op 5 januari. 

wonka

Pathé Zwolle

Het is alweer vakantie, dé tijd om weer een filmpje te pakken bij Pathé Zwolle. Met leuke films zoals Masha en de Beer, Wish, Wonka, Juf Braaksel, Teddy's kerstfeest en Vogelvlucht . We lichten er een paar films uit: 

Naar Pathé Zwolle >

Wonka

Zo werd Willy Wonka! Gebaseerd op het bijzondere personage uit Charlie and the Chocolate Factory (Roald Dahl’s meest iconische kinderboek) zie je nu op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.

In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de hoofdrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.

Paul King, schrijver en regisseur van de Paddington-films, David Heyman, producent van Harry Potter, Gravity, Fantastic Beasts en Paddington, producent Alexandra Derbyshire van de Paddington-films, en Jurassic World: Dominion, en Luke Kelly bekend van Roald Dahl's The Witches komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

Wish

Een nieuwse Disney film: Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap.

Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

vogelvlucht

Vogelvlucht

Dit najaar neemt Illumination, maker van de succesvolle komedies Minions, Despicable Me, Sing en The Secret Life of Pets, je mee op een wervelende vlucht naar het onbekende voor een originele, grappige, gevederde familievakantie in de sensationele nieuwe komedie Vogelvlucht.

Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen —tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen— graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica. Als de Mallards naar het zuiden trekken voor de winter, loopt hun zorgvuldig geplande reis al gauw in de soep. Door de ervaring verbreden ze wel hun horizon, leren ze nieuwe vrienden kennen en bereiken ze meer dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En tegelijkertijd leren ze meer over elkaar—en zichzelf—dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Naar Pathé Zwolle >

 

jeugdtheaterschool

Jeugdtheaterschool theater 3 daagse

De Jeugdtheaterschool in Zwolle organiseert de vakantie een theater 3 daagse in de Stoomfabriek in Dalfsen. Is jouw kind dol op dansen, zingen en theater dan is deze theater 3 daagse een must. Er zijn 2 theater 3 daagse, nl van 27 t/m 29 december en van 2 t/m 4 januari. Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt per groep.

Naar de Jeugdtheaterschool >

x cube pathé

X-cube in Pathé Zwolle

De X-cube is een gloednieuwe beleving voor jong en oud bij Pathé Zwolle. Het is een mix van een interactieve escape room en videogame.  Er zijn 2 games voor kids vanaf 9 jaar en je kunt een game met max 6 personen spelen.  De X-cube is los te boeken en is een ideaal gezinsuitje voor deze zomer. We hebben van de zomer de X-cube uitgetest en lees hier onze blog.

Naar de X-Cube >

Go-Kids theaterspecial

Go-Kids Theater special

En heb je onze theaterspecial bomvol leuke kindervoorstellingen al gezien? Doe inspiratie op voor een leuke familievoorstelling. 

Naar de Theater Special >
 

 

Log In