Musea en culturele uitjes in de voorjaarsvakantie in regio Zwolle

Lekker dagje cultuur snuiven in de musea in de regio Zwolle

Ook deze vakantie hebben de musea in onze regio weer leuk aanbod voor kids. Zie hier het aanbod:

Bakkerij Museum in Hattem

Het Bakkerij Museum in Hattem organiseert deze voorjaarsvakantie weer geweldige activiteiten. De kids komen van alles over een bakkerij te weten en ze kunnen zelf bakken in het museum. 

Museum de Oude Aarde in Giethoorn

Museum de Oude Aarde in het pittoreske Giethoorn is een klein museum, maar groot in het aantal kinderactiviteiten. Wordt een echte golddigger met het Lucky Luck arrangement en ervaar de goudkoorts. Krak de bollen en ontdek het kristal. 

 

fundatie

Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis

De dikke vette gouden vredesduif en Mikkel, de grote ridder uit de beeldentuin nemen je mee door de tentoonstellingen in Museum de Fundatie Zwolle en in Kasteel het Nijenhuis.

Het kijk-en-doeblad staat vol met opdrachten, weetjes en filosofische vragen over de kunstwerken die te zien zijn. Het blad kan worden gebruikt tijdens een museumbezoek met de klas, maar kan ook heel goed door het hele gezin gemaakt worden. 

En wist je al dat je bij Kasteel het Nijenhuis te gekke kinderfeestjes kunt vieren. Helemaal in stijl met een barones. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Meer info Fundatie =>

museumfabriek

Museumfabriek in Enschede

Bezoek jij de Museumfabriek in Enschede tijdens de voorjaarsvakantie? Er word een heel uitgebreid programma aangeboden met diverse shows van Mad Science en workshops waaraan deelgenomen kan worden. Meer informatie over het totaalprogramma vind je via de button. Een bezoek aan het museum kost € 12,50 per volwassene en € 10,- voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Kinderen van 0 t/m 3 jaar bezoeken het museum gratis. Tijdens je reservering kun je een van vele workshops toevoegen.

Meer info Museumfabriek =>

doggerland

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Als je naar de Noordzee kijkt met zijn grijze golven kun je je niet voorstellen dat daar ooit mensen en dieren leefden in een vruchtbaar landschap. Een miljoen jaar geleden bestond er echter nog geen Noordzee en kon je van Nederland naar Engeland lopen. De Noordzee was toen Doggerland. Neanderthalers leefden er tussen de mammoeten op de ijstijdvlaktes en toen het klimaat langzaam warmer werd trok het land edelherten, oerossen en de moderne mens aan.

Tijdens de voorjaarsvakantie, 19 februari t/m 6 maart, is het museum alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. Van 22 t/m 25 februari geldt de actie Help pake en beppe de vakantie door: krijgen kinderen gratis entree op vertoon van pake, beppe of andere volwassene.

Meer info Doggerland =>

fries scheepvaart museum

Fries Scheepvaart museum

Het Fries Scheepvaart Museum mag in 2022 voor het eerst ‘Kidsproof Museum’ heten, en doet deze
titel eer aan door in de voorjaarsvakantie allerlei activiteiten voor kinderen te organiseren.
Bovendien krijgen kinderen van 21 t/m 25 februari gratis toegang in het kader van ‘Help pake en 
beppe de vakantie door’.

Meer info Scheepvaart museum =>

 

Log In