Musea activiteiten in de  kerstvakantie in regio Zwolle

Lekker dagje cultuur snuiven in de musea in de regio Zwolle

Ook deze vakantie hebben de musea in onze regio weer leuk aanbod voor kids. Zie hier het aanbod:

Bakkerij Museum in Hattem

Het Bakkerij Museum in Hattem organiseert deze kerstvakantie weer geweldige activiteiten. De kids komen van alles over een bakkerij te weten en ze kunnen zelf bakken in het museum. 

Museum de Oude Aarde in Giethoorn

Museum de Oude Aarde in het pittoreske Giethoorn is een klein museum, maar groot in het aantal kinderactiviteiten. Wordt een echte golddigger met het Lucky Luck arrangement en ervaar de goudkoorts. Krak de bollen en ontdek het kristal. 

Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis

Museum de Fundatie heeft momenteel een aantal exposities die ook voor kinderen leuk zijn. Luna en Maud, onze Go-Kids reporter hebben onlangs het museum bezocht en hebben hier een vlog over gemaakt. 

En wist je al dat je bij Kasteel het Nijenhuis te gekke kinderfeestjes kunt vieren. Helemaal in stijl met een barones.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Museumfabriek in Enschede

Museumfabriek is het familiemuseum in Enschede en deze kerstvakantie staat de Museumfabriek in het teken Sprookjes, een betoverde plek waar sprookjes tot leven komen. Je ontdekt de verbanden tussen de Wunderkammers en bekende (en minder bekende) sprookjes.  Kom kijken naar de borrelende heksenbrouwsels tijdens de shows van Mad Science, leer een echt sprookje schrijven door kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld, of dwaal door het museum op zoek naar de lange vlecht van Rapunzel, de grote boze wolf, het glazen schoentje van Assepoester en andere sprookjesattributen. En naast de Makerspace waar je alle dagen zelf aan de slag kunt met sprookjesachtige knutsels, hebben we deze kerstvakantie nog een extra atelier, waar heel speciale workshops zullen worden gegeven.  

 

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Sta oog in oog met levende giftige dieren. Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden verandert tijdens de tentoonstelling GIF in een echte dierentuin. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum zijn er heel veel levende dieren te zien.

Log In