Natuur-uitjes met het gezin. 

Staatsbosbeheer Zeeland 

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen.

Kinderen en natuur

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. 

Dus: voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer in Zeeland

In onze regio beschikt Staatsbosbeheer over 8 natuurgebieden:

Walcheren

Schouwen-Duiveland

Grevelingen

Zeeuws-Vlaanderen

Veerse Meer

Tholen

Noord-Beveland

Zuid-Beveland. 

Hier valt volop te beleven met je gezin. Er zijn speelbossen, heel veel wandelroutes, informatiepunten, en zelfs kabouterpaden en dierenvriendjespaden. Een aantal gebieden hebben we verder toegelicht op andere pagina's. Hier kom je door op een van de blauwe natuurgebieden te klikken. Wil je naar één van natuurgebieden die niet blauw gekleurd zijn? Bekijk dan de informatie hierover op de website van Staatsbosbeheer. 

Staatsbosbeheer organiseert ook regelmatig toffe evenementen voor kinderen. Als er evenementen gepland staan, vind je deze in onze agenda. 

Overnachten bij de boswachter

Kamperen in de natuur! Hoe gaaf klinkt dat? Niet op een camping, maar zoek het avontuur op in het bos. Oftewel: Logeren bij de boswachter. 

Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen. 

In Zeeland kun je hiervoor terecht bij 't Veerse gat. Meer info hierover vind je hier