Natuurgebied Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws-Vlaanderen bevinden zich meerdere natuurgebieden , waarvan de Braakman met 500 ha de grootste is. Er is van alles te zien en te beleven. Op deze pagina vind je de highlights voor gezinnen met kinderen. 

Tips in de natuur van Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen: 

Natuurspeelplek Axel

 

In het bos bij Axel vind je allerlei leuke speeltoestellen. Er is een kabelbaan, een crossbaan voor fietsertjes, een groot klimtoestel en er zijn zelfs tunnels onder de grond. Leuk gratis uitje met kinderen! Je vindt de natuurspeelplek aan de Kinderdijk in Axel. 

Meester van der Heijden Groeve

 

De Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen is een aardkundig monument. De opvallende rode kleuren van de verschillende zandlagen zullen vast en zeker indruk maken! En hebben de kinderen even genoeg van het 'kijken'? Dan kunnen ze spelen met de waterpomp, over de hangbrug heen of echte fossielen zoeken in een zandbak. 

De groeve is tussen Pasen en november dagelijks te bezoeken. 

Braakmanboerderij

Een goed startpunt voor je bezoek aan natuurgebied Braakman in Zeeuws-Vlaanderen is de Braakmanboerderij. Je vindt er een informatiecentrum en er zijn diverse activiteiten voor kinderen. De Braakmanboerderij is doorgaans geopend op zondagen van april t/m oktober. 

Dierenvriendjespad en Kabouterpad Braakman-Noord (3-7 jaar)

Van april t/m oktober kun je tijdens de openingstijden van de Braakmanboerderij samen met je kind(eren) op zoek naar kaboutersporen in het bos. Een bijzondere wandeling van 1,5 km. 

Op reservering is het ook mogelijk het Dierenvriendjespad te lopen, je krijgt dan een spelletje mee met allerlei dier-gerelateerde opdrachten. Dit maakt jullie wandeling extra leuk! 

Speelbos de Braakman

Is het mooi weer en heb je zin om met de kinderen naar buiten te gaan? Laat ze zich eens lekker uitleven in het Speelbos! Ze mogen er hutten bouwen, met water spelen, klimmen, en misschien nog wel het allerleukste: ze kunnen heerlijk in het water spelen. Er liggen bomen in het water waar ze overheen kunnen klimmen, dammen bouwen of in de kreken spelen. Schone kleren meenemen voor de terugweg is geen overbodige luxe;) 

Wandelroute Familiepad Biervliet

Deze wandelroute van 1,8 kilometer is geschikt voor kinderen die een eindje kunnen lopen, maar ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. 

Van het pad af!

Wat een wandeling echt spannend maakt, is juist niet het pad volgen. Op twee plekken van Staatsbosbeheer mag dit!

Op het Eiland van de Meijer mag je van de paden af. Startlocatie: P-plaats aan de Kraagdijk tussen Spui en Terneuzen of aan de Parkeerplaats aan de Groene Weg, Zaamslag. 

Ook in Braakman-Noord hoef je niet op de paden te blijven. Startlocatie: Braakmanboerderij, Braakman 5, 4521 PV Biervliet.