De natuur in met kinderen - Natuurgebied Grevelingen

Brouwersdam Binnenzijde 25, 3253 MN Grevelingen

Natuurgebied Grevelingen. 

Tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee bevindt zich het natuurgebied Grevelingen. Een gebied van 14.000 ha groot, met veel water, maar ook land. Er zijn onder andere stranden, slikken, bijzondere dieren en bunkers. 

De meeste gebieden in de Grevelingen zijn het hele jaar toegankelijk. De Hompelvoet is tijdens het broedseizoen (van 15 maart t/m 15 augustus) niet toegankelijk.

Flamingo’s

Wat heel bijzonder is aan de Grevelingen, is het feit dat er flamingo’s leven. Meestal op een vaste plek op Goeree-Overflakkee (Battenoord) kun je met een beetje geluk, met name in de winter deze bijzondere dieren aanschouwen. 

Bunkerroute en belevingsbos bij de Punt van Goeree

Vlakbij Ouddorp vind je een bijzondere bunkerroute en een belevingsbos. De bunkerroute bestaat uit een aantal uitgegraven bunkers die door middel van een looproute met elkaar verbonden zijn. 

In het belevingsbos kun je een hele mooie, soms spannende, wandeling maken. Er zijn waterpartijen, goede looppaden en een heleboel mooie plekjes. Neem je fototoestel mee, want dit gaat mooie plaatjes van de kids opleveren!

Informatiecentrum de Grevelingen

In Informatiecentrum Grevelingen kun je terecht voor informatie over het natuurgebied. Ga je met de kinderen de natuur in bij de Grevelingen, dan is het de moeite waard om hier eerst even langs te gaan. Er zijn ook fiets- en wandelkaarten, souvenirs en boeken te koop.
Je kunt de toren beklimmen en met de panoramashow het gebied ervaren. Parkeren is gratis bij het informatiecentrum.